Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Κώστα επίσης αν θεωρήσουμε έγκυρες τις μετρήσεις (χωρίς να έχουμε λόγο να μην) από photozone.de φαίνεται να μην υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για f-stops πάνω από το f8. Όλοι οι wide (nikon,sigma,tokina) δείχνουν να πέφτουν σε οξύτητα από f8 και μετά (11,13..).

Έτσι κι αλλιώς super duper βάθος πεδίου θα έχεις λογικά και με το 8 αφού και μακρυά είσαι και wide.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
επειδη δε καταλαβα , γιατι να παθεις 2 εγκεφαλικα ; Τι περιμενες ;(ρωταω επειδη δε ξερω)

Ο συγκεκριμένος φακός είναι αρκετά ακριβός, γύρω στα 1600 ευρώ περίπου και είναι ο πιο οξύς ευρυγώνιος της NIKON και έχω διαβάσει και από όλους τους ευρυγώνιους. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό αν συναντούσα κάποιον που τον έχει και βγάζαμε μερικές (καμμιά εκατοστή) φωτογραφίες με τη μηχανή μου με αυτό το φακό.

Ο συγκεκριμένος φακός είναι αρκετά ακριβός, γύρω στα 1600 ευρώ περίπου και είναι ο πιο οξύς ευρυγώνιος της NIKON και έχω διαβάσει και από όλους τους ευρυγώνιους. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό αν συναντούσα κάποιον που τον έχει και βγάζαμε μερικές (καμμιά εκατοστή) φωτογραφίες με τη μηχανή μου με αυτό το φακό.

Και γιαυτο εκανες ετσι ;Σιγα...Παω και παιρνω αυριο 2 :p

Tokina δεν ειχες??

Τον αλλαξες?

Ό,τι να'ναι, μπερδεύτηκα. Φυσικά και δεν τον άλλαξα. Δεν τον χρησιμοποιώ που δεν τον χρησιμοποιώ...

DSC00107.jpg

@ταυγετος, με κινητο καθως ο κυριος racer πηρε τη μπαταρια της d60 χθες απο το σπιτι μου επειδη του τα πηρα στο poker:dirol:

τον 12-24 ή τον 11-16 έχεις ;

ρωτα εμενα καλυτερα...:p

Τον 12-24 f4 εχει

Λιγο πιο μετα βγηκε ο 11-16 f2.8

Διαβασα πολλα για τον θορυβο τις SD9 απο τα 100 και επανω,και δεν τολμησα να δοκιμασω ποτε κατι παραπανω.Ετσι ειπα σημερα να κανω τις δοκιμες μου:laughing:

img10105.th.jpg

img10128.th.jpg

img10137.th.jpg

img10107.th.jpg

img10163.th.jpg

IMG_0771_DxO2_rawbw-1.jpg

Model = Canon EOS 400D DIGITAL

Exposure Time = 1/80"

F Number = F4.5

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 400

Focal Length = 70mm

ΥΓ Ο 38-45 που έχει χαθεί; :/

δε μαρεσει :(

πιστευω ηθελε να φαινεται και ο δρομος , και οχι τοσος ουρανος.

και πιο φωτεινη βεβαια.

deninho...μπορω να εχω το raw??

(και μιας και εισαι απο Πευκη 8α λαβεις ενα ενημερωτικο mail (μολις μου στειλεις το raw:p)

@Gomar θα επανέλθω το βράδυ, ή αύριο :) Αν και ο δρόμος που ζητάς είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, καθώς προεξέχουν διάφορες σκάλες και πινακίδες από βάρκες (η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τη μέση μιας γέφυρας, από την μακρινή πλευρά, ως προς το θέμα)

@NTG (και όποιος άλλος θέλει): www.deninho.gr/raws/IMG_0771.CR2

πήραμε το 800αρακι εμαθα ε; αντε, καλορίζικο :D

Ούτε μπαταρίες δεν του έβαλα ακόμα. Αλλού είναι το ζουμί.

Με γειες τις ομπρέλες dubber :)

haya, ενδιαφέρουσα απόπειρα, αν και αρχική φωτογραφία είναι λίγο χάλια, και υποβαθμίζει το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό προσπάθησα να την φτιάξω σε ασπρόμαυρη :)

Μετά την εξεταστική (τώρα δεν έχω τόσο χρόνο, απλά δεν μπορώ να διαβάσω πολλές ώρες συνεχόμενα θεωρητικά μαθήματα :p) θα την δοκιμάσω κι εγώ σε HDR

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.