Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ευεθια κάτω μέσα στη Στοά στρίβει ο δρομος αριστερά είχα βρεί ενα κινητό στα δεξια στο τειχαλάκι μολις κοιταω να δω αν επεσε απο κανενα παράθυρο ερχεται τρέχοντας ενας νεαρος και λέει βρήκατε κανα κινητό ? Και του λέω ναι, και μετα μου ζηταγε συγγνώμη επειδη ηρθε να το πάρει και το πήρε απο εμένα !!!???!!!

Αρχική απάντηση από .38-.45

image size, ξετσεκαρεις το resample image, και κανεις τα 72dpi -> 300dpi. ποια η διαφορα; οσα στοιχεια ειχε πριν το αρχειο, εχει και τωρα. τα ιδια Pixel, καμια διαφορα. πληροφορια για "χαζα" μεσα εκτυπωσης ειναι, και τιποτα παραπανω.

Δεν εννοουσα να το κανω ετσι!Απλα νομιζα οτι στην ιντσα αποθηκευεται περισσοτερη πληροφορια (300δπι) απο οτι με τα 72!ΚΑι οτι ειναι σαν "φτηνιαρικος τροπος να ανεβεις mpx!Πχ το συνηθες ειναι 150 αλλα θα ηθελες -με βαση το 72- περισσοτερα mpx σχεδον τα διπλασια για να ταβηξεις στην ιδια αναλυση!!

Ελπιζω να εγινε κατανοητο το παραπανω ...

αν και μαλλον τα εχω μπερδεψει λιγουλακι!

@dag ειδες τι ωραια βγηκε η πρωτη φωτο τωρα που εφυγε ο γαιδαρακος!!!!κολλημενος??

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 11:35]

ρε παιδια...΄

φτιαχτε ενα photo shooting guide.... να τραβηξουμε κι εμεις καμια καλλιτεχνικη... :p ...

loool

και ποιος να το φτιαξει; ας ειναι καλα το auto που εχουν οι ψηφιακες, γιατι χωρις αυτό τα raw δε βλεπονται με τιποτα. υποφωτισμενα συνηθως, χωρις constrast και χρωμα. ας ειναι καλα το Software οποιαδηποτε μορφης (της μηχανης, του πισι).

απο κει και περα, εχεις δει καποιοες φωτος, βλεπεις κατι που θα μπορουσε να ειναι θεμα, και παλευεις να σου κατσει καλα.

@ ΝTG,

τα MPX ειναι σταθερα, τροπος να τα ανεβασεις δεν υπαρχει, παρα μονο μεσα απο το πισι. γι αυτο και υπαρχει ο διαχωρισμος στο photoshop μεταξυ image size και document size. τα MPX ειναι η πληροφορια. το document size, πολλες μηχανες εκτυπωσεις δεν το βλεπουν καν. τα αυτοματα μηχανακια που εχουν στα φωτογραφεια και τυπωνουν κατευθειαν απο την καρτα, διαλεγοντας διασταση 10Χ15, θα τυπωσουν ειτε απο 1ΜΡ ειτε 15ΜΡ. στην πρωτη περιπτωση θα τυπωσουν με 100dpi και στην αλλη με 500 (νουμερα τυχαια). η διαφορα ειναι στην αναλυση της μηχανης εκτυπωσης. αν καποια θελει 200dpi για να τυπωσει, και εσυ δεν της δωσεις αρκετα ΜΡ για να παιξει με παραπανω απο 200, θα δεις τα περιεργα. θα τυπωσει μεν με 200dpi, θα μεγαλωσει την εικονα εσωτερικα, για να βγει η διασταση που πρεπει. αλλιως, αν της δωσεις περισσοτερα ΜΡ απο οσα χρειαζεται για να τυπωσει με 200dpi, απλα θα "πεταξει" οσα δε χρειαζεται.

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 10:52]

Σορρυ για το off topic, Dag για πόσο θα είσαι Κέρκυρα ακόμα? Σάββατο πρωί θα είμαι εκεί, αν είναι να βρεθούμε για κάνα καφεδάκι/μπανάκι :)

Εχω φύγει ROOTάκο .... :(

Ημουνα για δουλειά από Δευτέρα μέχρι Τρίτη απόγευμα αλλά δεν αποκλείεται μιας και είμαι επιφυλακή το Σαββατοκύριακο - Δευτέρα , να ξαναέρθω αν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή της ΚΕΡΚΥΡΑΣ....:D

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 12:13]

οπότε φάνη φόρα κουκούλα ριξε μια με τον κόφτη σε όποια τροφδοσία κεραίας βρείς έυκαιρη και είναι σα να παρείγειλες ακρόαση απο τον κύριο dagalidi

Eχω χάσει τον λογαριασμό με τις υπερωρίες...... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ..... :D:p

Ξερω οτι η ποιοτητα στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αισχρη(η φωτο ειναι απο το κινητο) αλλα το θεμα της φωτογραφιας πιστευω ειναι που αξιζει....

Α, ρε φτωχια καταραμενη.....(Υ.Γ. Πινακιδες Θεσσαλονικης)

post-51-1416072119,1237_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 08:36]

Ξερω οτι η ποιοτητα στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αισχρη(η φωτο ειναι απο το κινητο) αλλα το θεμα της φωτογραφιας πιστευω ειναι που αξιζει....

Α, ρε φτωχια καταραμενη.....(Υ.Γ. Πινακιδες Θεσσαλονικης)

Σιγά το κόστος που έχει .... :D

Μόνο τρία διαμερίσματα κοστίζει.... :(

δε μας αρεσει η προοπτικη του καραβιου δεξια.

με μια 2η ματια, φαινεται σαν η κατευθυνση του καραβιου να ειναι διαφορετικη απο τα απονερα πισω του. και το μεγεθος του ειναι μικρο, για το μεγεθος των κυματων που ειναι στο κατω μερος της φωτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.