Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

μετα το "σοκ" ας κανω και μια τεχνική ερώτηση: με την τοποθέτηση κατά τέτοιο τρόπο του φακού τι πλεονεκτήματα κερδίζουμε;

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

http://i302.photobucket.com/albums/nn94/racer__93/D40%20Pics/DSC_3110_2.jpg

Camera Model = NIKON D40

Exposure Time = 1/125

Lens F-Number/F-Stop = f7.1

Exposure Program = aperture priority

ISO Speed Ratings = 200

Light Source / White Balance = fine weather (9)

Focal Length = 19mm

http://i302.photobucket.com/albums/nn94/racer__93/D40%20Pics/DSC_3106.jpg

Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω.. στα γρήγορα :p: f7.1, 1/60, A mode ISO 200, fine weather WB, 35mm

μετα το "σοκ" ας κανω και μια τεχνική ερώτηση: με την τοποθέτηση κατά τέτοιο τρόπο του φακού τι πλεονεκτήματα κερδίζουμε;

πέρα από σκόνη στον αισθητήρα, κερδίζεις τρομερό μάκρο σε ένα φακό που ήδη έχεις (και εγώ πχ τον έχω σε αχρησία - canon 18-55 του κιτ)

ffs! no moar plis!

+1

αν και τωρα που το σκεφτομαι ισως στραφω σε μελισσες :p

Οσο για την σκονη.Εις γνωσης μου το εκανα για να δω τα αποτελεσματα.Σαφως και δε θα το καθιερωσω.

Παντως παιδια ειναι αρκετα δυσκολο.Μπορει να βλεπεις απο το ματακι αλλα πρεπει να καλυφτεις με πανι μαζι με τη μηχανη για να μη σε επηρεαζει εξωτερικο φως.

μου εβγαλε τη πιστη εμενα..περιπου 45 λεπτα για 2 φωτος

αμα πας για μέλισσες με αυτό το setup φρόντισε να έχεις και κανέναν εκπρόσωπο του service της Nikon για να σου καθαρίζει κάθε τόσο τον αισθητήρα που θα γεμίζει βρώμα. :p

Πολύ ενδιαφέρον γενικά το θέμα πάντως. Ίσως να το κοιτάξω και εγώ κάποια στιγμή (μόλις λασκάρω)

Βασικά δεν βλέπω ιδιαίτερο θόρυβο και γιαυτό δεν έχω κανει καθόλου NR (και στην μηχανή είναι απενεργοποιημένο)

Την εχω πουσαρει 0,5 στοπ

edit Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια

Δεν ξέρω τί συμβαίνει και δεν τον βλέπεις αλλά είναι τραγικά πολύς σε πολλά σημεία της φωτογραφίας και αν το πουσάρισμα είναι μόνο μισό στοπ, μου κάνει και εντύπωση.

Ενδεικτικά μερικά crops με μόνο πράσινα και κόκκινα ακατάσχετα pixels

Untitled-1-1.jpgUntitled-2-1.jpgUntitled-3.jpgUntitled-4-1.jpg

να κάνω άλλη μια ερώτηση; η μηχανή πως τράβηξε την φωτογραφία αφού ο φακός δεν ήταν κουμπωμένος πανω; εμενα πχ, αν δεν αναγνωρίσει ότι υπάρχει κουμπωμένος φακός δεν απελευθερώνει το κλείστρο που να χτυπιέμαι. εκτός φυσικά του ότι δεν μπορείς να ορίσεις διαφράγματ και λοιπές ρυθμίσεις.

hayabusa το γυρισες στο M και δε κλικαρεις ;εγω ρυθμιζα τα παντα εκτος απο F που ειναι απολυτα λογικο νομιζω :p

Δεν ξέρω τί συμβαίνει και δεν τον βλέπεις αλλά είναι τραγικά πολύς σε πολλά σημεία της φωτογραφίας και αν το πουσάρισμα είναι μόνο μισό στοπ, μου κάνει και εντύπωση.

Ενδεικτικά μερικά crops με μόνο πράσινα και κόκκινα ακατάσχετα pixels

Untitled-1-1.jpgUntitled-2-1.jpgUntitled-3.jpgUntitled-4-1.jpg

Στα σημεία αυτά ειναι πολύ φλου και όντος υπάρχει θόρυβος που προσωπικά δεν με ενοχλεί, θα πρέπει να κοιτάξεις σε 1:1 και να το ψάξεις αρκετά.

Ο θόρυβος αυτός ειναι λόγο του πολύ εντόνου φλουταρισματος χωρις NR

Δες την και με NR

thumb__MG_1396.jpg

hayabusa το γυρισες στο M και δε κλικαρεις ;εγω ρυθμιζα τα παντα εκτος απο F που ειναι απολυτα λογικο νομιζω :p

ναι, όταν δεν έχει φακό δεν λειτουργεί τίποτα άλλο εκτός από το mirror lock-up για να καθαρίσω τον αισθητήρα. παρόλα αυτά θα το κοιτάξω ξανα κάποια στιγμη.

δεν ξέρω δοκιμάσει αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το διαπιστώσουμε. anyway, όπως είπα θα το ξανακοιτάξω γιατί είναι πολύ πιθανόν να μου ξεφεύγει τίποτα ;)

ρε πουθενα λέμε. αν η μηχανή δεν αναγνωρίσει κάποιο φακό πάνω της δεν δουλεύει .

μια χαρά δουλεύει

τη δοκίμασα για να δώ αν το σκουπιδάκι που έβλεπα ήταν στον σένσορα ή στο φακό :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.