Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Οχι βρε παιδια απο το μπαλκονι μου την εβγαλα,δεν θα κανω τον ταρζαν για μια φωτογραφια (ακομα τουλαχιστον,στο μελλον μπορει :hehe:).

Πιο φλουταρισμενο θα εβγαινε αν πλησιαζα λιγο εγω η αν ειχε ο τοιχος πισω μεγαλυτερη αποσταση απο το θεμα μου.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Νομίζω είναι μια καλή ιδέα στο Θέμα αυτό να "ανεβάζουμε" τις δικές μας προσωπικές ΨΗΦΙΑΚΕΣ φωτογραφίες. Είναι τρόπος να δείξουμε το ταλέντο μας ως φωτογράφοι αλλά και μια ευκαιρία να δείχνουμε στο φόρουμ τα αποτελέσματα και τις δυνατότητες των ψηφιακών που έχουμε ώστε να βοηθηθούν κάποιοι στις επιλογές αγοράς. :snap:

Έτσι λοιπόν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ κρίνεται η αναγραφή της ψηφιακής με την οποία τραβήχτηκε η φωτογραφία καθώς και καποιες από τις βασικές επιμέρους ρυθμίσεις, και ίσως οι συνθήκες λήψης. :snap:

Θα παρακαλούσα να μην "ανέβουν" φωτογραφίες με το κανούργιο μας PC ή με την καινούργια υδρόψυξη που "φέγγει". ’λλωστε υπάρχει το κατάλληλο ΘΕMA για αυτό.:snap:

Αυτο ηταν το πρωτο ποστ του παροντος thread...

Δεν εκανα bold τιποτα.Ετσι το ειχε δημιουργησει ο Snips (Thread starter)

Παρακλησις ..συνεχεια

Kαλο θα ειναι ,ακομα και αν εχει exif η φωτογραφια, να αναγραφονται οι ρυθμισεις.

Αυτο ηταν το πρωτο ποστ του παροντος thread...

Δεν εκανα bold τιποτα.Ετσι το ειχε δημιουργησει ο Snips (Thread starter)

Παρακλησις ..συνεχεια

Kαλο θα ειναι ,ακομα και αν εχει exif η φωτογραφια, να αναγραφονται οι ρυθμισεις.

Προφανώς αναφέρεσαι σε φωτογραφικές που επιδέχονται οποιασδήποτε ρύθμισης και ο "φωτογράφος" ξέρει τι πατάει !

Το λέω αυτό γιατι εγώ έχω μια point & shoot και αυτά που διαβάζω εδώ μέσα είναι για μένα outerspace !!!

:tomato:

Όχι Chris123. Το λέει για όλους, ώστε όταν θα δούμε καμένο ουρανό ή οτιδήποτε (θετικό ή αρνητικό), να είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε ποια ρύθμιση έκανε τη διαφορά, και είτε να προτείνουμε την κατάλληλη αλλαγή, είτε να "αντιγράψουμε" τις ρυθμίσεις :)

Όχι Chris123. Το λέει για όλους, ώστε όταν θα δούμε καμένο ουρανό ή οτιδήποτε (θετικό ή αρνητικό), να είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε ποια ρύθμιση έκανε τη διαφορά, και είτε να προτείνουμε την κατάλληλη αλλαγή, είτε να "αντιγράψουμε" τις ρυθμίσεις :)

Σεβαστό φίλε μου , μόνο που προσωπικά δεν σκαμπάζω και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γράψω με ποια φωτογραφική τράβηξα την φώτο , όπως και έκανα άλλωστε ! Τι να κάνω ? Λυπάμαι , αλλά δεν γνωρίζω ! :giveup:

δεν ειναι τιποτα δυσκολο

ακομα και δεξι κλικ πανω στη φωτο οταν τις εισαγεις στο pc σου (και πιο μετα αν δεν δημιουργησεις νεα εικονα και κανεις copy/crop) βλεπεις τις πληροφοριες που θες.

Αλλα μιας και ανοιξες κατι σε photoshop για να σβησεις το σκοινι(καλωδιο?) θα αναγραφονται και εκει περα.

Βαζω μια εικονα να δεις ποιο ειναι το ζητουμενο...

(Τα πρασινα ειναι τα σημαντικα ...αν βρεις και το κιτρινο βαλτο και αυτο.).

Υ.Γ

Επιτηδες εβαλα φωτο απο κινητο για να δειξω οτι υπαρχει αυτη η πληροφορια ακομα και εκει..

post-699-1416073833,6648_thumb.jpg

αν το παλικάρι ήταν κ αυτό στα κεραμίδια, τότε θα ήταν φλουταρισμένο... το βάθος πεδίου εξαρτάται κ από την απόσταση από το αντικείμενο...

22-7-20072-49-51_1_smalle.jpg

Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες. Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από μεγάλη απόσταση, το πίσω έχει ξεκολλήσει (μαζί με το μάτι μου)

Βέβαια ο Hayas αυτό που είπε είναι λάθος γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το background με τα δεδομένα της φωτογραφίας αλλά σιγά μην τα είδε. Είδε απλά ένα f3,5 και είπε κάτι για να πει.

where is fragma???:D

Eνδιαφερον αρθρο στο dpgr ..με αφορμη τα παραπανω

Αξιζει προσοχης και πειραματισμου.

(εαν καποιος που εχει ακρες στο dpgr δεν θελουν το λινκ να υπαρχει εδω ή ας με ειδοποιησουν (με πμ) ή ας το βγαλει καποιος admin/mod κατευθειαν)

1.χ0α0χα0χ0αχ0α0

2.ενδιαφέρον ναι.

3.@dub. καλά προφανώς, εγώ απάντησα στενά σο πως το θεώρησε ο haya αυστηρά βάσει μόνο του f που σχολίασε.

4. μετά το chernobyl τα πιτσιρίκια βγαίνουν όλο κ πιο τουμπανιασμένα:hehe:

olympus fe-370

διαβάζοντας το exif και κρίνοντας από τη θέση των παπουτσιών και της πιτσιλιάς, έχεις μικρό...zoom:hehe:

ok ρε παιδια δεν ειναι αναγκη να κατακρινουμε... ας δεχτουμε οτι το post εγινε καθαρα κ μονο με γνωμονα τη "πλακα" !

Τα σπασε απλα :jump1::rofl:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.