Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Ας εκμεταλλευτώ το θέμα της συζήτησης και να ρωτήσω κάτι που αναρωτιέμαι τελευταία.

Τί είδος φακού θέλουμε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε χαμηλό ISO και Shutter speed?

1) Οι Prime (και πανάκριβοι) φακοί είναι για αυτή τη δουλειά?

2) Αν θέλουμε να συνδυάσουμε και ένα 150mm μέγιστο ζοομ ~ 100mm max κοιτάμε σε παρόμοιους φακούς αυτόν που έχει το μικρότερο aperture στα μέγιστα mm (focal length?) του φακού έτσι?

3) Απο όσο έχω διαβάσει, σε παρόμοιας τεχνολογίας μηχανές (dSLR για παράδειγμα) αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο φακός και όχι το σώμα. Το σώμα θα προσφέρει παραπάνω ευκολίες και κυρίως στον επαγγελματία φωτογράφο.

Κερνάω threadάκι, παρακαλώ συμμαζευτείτε με τα hijacks, χειρότερο από το ΠΟΘ το έχετε κάνει το θεματάκι :)

Οι μισές φωτογραφίες μου από την Πράγα είναι σε ISO 1600 και γενικά δεν έχω πρόβλημα, όσο για το 800 το έχει για πλάκα. Δεν ξέρω τι κάνει η 40d, εγώ έμεινα ευχαριστημένος. Επίσης το crop δεν είναι μεγάλο έτσι κι αλλιώς, παρόλα αυτά εξακολουθώ να μην βλέπω θόρυβο άξιο λόγου στη φωτογραφία.

ε καλά μη το παρακάνεις....

θόρυβο έχει αρκετό

δε σου θίξαμε το αργαλείιιιο

πες το color artifacts πες το Βαγγέλη

μια ατέλεια εκεί που την εντόπισαν και οι προλαλήσαντες την έχει :)

ενδιαφέρον θα είχε να την βγάλεις με διάφορες ρυθμίσεις

να βλέπαμε προς τα που θα έπαιζε καλύτερα

δεδομένου οτι υπάρχει νερό

με μεγαλύτερο t ή +eV θα θόλωνε το νεράκι.....

και δε θα μου άρεσε...

ίσως 2 φωτό μία στα φωτεινά μετρημένη και μια στα σκοτεινά και κόψε ράψε...

αλλά γίνεται να το κάνεις αυτό σε κάθε μα κάθε πόζα?

d300 και @@ μέντολες ....

τελικά δεν υπάρχει μηχανή που να πιάνει αυτό που βλέπεις

το κρατάς μέσα σου και τελείωσε

To iso 800 ειναι απαγορευτικό για τις crop...

είναι καθαρά θέμα έκθεσης. έχω (είχα πιο σωστά), δείγματα της d50 στα 1600 με λιγότερο θόρυβο από ότι στα 800. γιατί; γιατί ήταν πιο σωστά τραβηγμένη η μία από την άλλη.

από την άλλη μεριά, αν φτάσεις στο σημείο να κάνεις crop, πάει να πει ότι η φωτογραφία απλά δεν είχε την προοπτική να βγει καλή.

τελικά δεν υπάρχει μηχανή που να πιάνει αυτό που βλέπεις

το κρατάς μέσα σου και τελείωσε

φυσικά και δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται. δεν είναι αυτός ο σκοπός της άλλωστε.

You don't take a photograph, you make it.

Όσοι μιλήσατε χωρίς να έχετε λάβει υπόψιν σας ότι η φωτογραφία μπορεί να τραβήχτηκε και να ήταν πολύ σκοτεινότερη, να έγινε pp και να μπήκε θόρυβος εκεί. Δεν σας παρεξηγώ, δεν το ανέφερα αλλά δεν το σκέφτηκε κανείς? Είναι δυνατόν, σε ISO 800?

Ρε Dark, τι να μου θίξεις, δεν φαντάζεσαι πόσο χαλαρά το βλέπω το θέμα. Απλά ρίχνω και μια παραγγελία D700 για το καλό :)

Ένα crop σε 1600, δεν είναι και για πέταμα.

test.jpg

από πλευράς μου, ότι έθιξα όσον αφορά στη μηχανή, προφανώς, το έκανα για πλάκα. Δόξα τω θεώ, από σκοτεινές φωτογραφίες που από επεξεργασία του raw γεμίζουν θόρυβο, ξέρω :p

Πάντως, δεν βλέπω πληροφορίες στο exif για το πως τράβηξες (iso, f, shutter κλπ), ώστε να έχω και μια πλήρη εικόνα :)

ΥΓ Σκέφτεσαι να πουλήσεις την D300, αν πάρεις την D700? :to_pick_ones_nose:

Σιγα μην την πουλήσω, θα τις κάνω συλλογή :).

Θα ανεβάσω και την αρχική της άλλης μόλις έχω pc, παλεύω με κάτι RAID

δεν υποτίμησα τη μηχανή απλά καμία δεν είναι αρκετή

@ .38-.45 και εγώ σκαλίζω πολύ και γουστάρω κιόλας που το κάνω

αλλά είναι εξίσου πολλοί και οι διαβασμένοι που λένε πως η φωτογραφία σταματάει στο κλικ. μετά είναι γραφιστική,ζωγραφική,τέχνη αλλά ΟΧΙ φωτογραφία

δεν έχω αποφασίσει που θα ταχθώ,το πρώτο στρατόπεδο με βολεύει καλύτερα τώρα που δεν δαμάζω τον εξοπλισμό :)

ο εξοπλισμός έχει την ελάχιστη συμμετοχή και κανένα πρόγραμμα δεν κάνει καλή φωτογραφία.

[fixed]υπάρχει tool που να του λες έχω αυτόν το φακό με αυτή τη μηχανή και να διορθώνει αυτόματα τις παραμορφώσεις βάσει του συγκεκριμένου φακού? δοκιμάζω το dxo optics pro και παρόλλο που έχω τα modules δε μου τα φορτώνει και δε το κάνει αυτόματα...[/fixed]

edit: δούλεψε με τα πολλά... πολύ ωραίο app αλλά υστερεί σε άλλα θέματα που με είχε βολέψει το captureNX...

ναι καλό και το PTlens αλλά κάνει μόνο αυτό, θα με βόλευε ένα all in one prog για edit κλπ...

πληροφοριακά ποιά άλλα χρησιμοποιείτε να τα δω? (capture one σίγουρα κάποιοι)

@voudas καί γενικά όποιος ψάχνεται για εναλακτική κοιτάξτε καί τό Raw Photostudio:banging:

Όσοι μιλήσατε χωρίς να έχετε λάβει υπόψιν σας ότι η φωτογραφία μπορεί να τραβήχτηκε και να ήταν πολύ σκοτεινότερη, να έγινε pp και να μπήκε θόρυβος εκεί. Δεν σας παρεξηγώ, δεν το ανέφερα αλλά δεν το σκέφτηκε κανείς? Είναι δυνατόν, σε ISO 800?

Ρε Dark, τι να μου θίξεις, δεν φαντάζεσαι πόσο χαλαρά το βλέπω το θέμα. Απλά ρίχνω και μια παραγγελία D700 για το καλό :)

Η αρχική:

DSC_1979.jpg

Τη διορθωση την εκανες στο raw ομως, αυτο το καμμενο στο βαθος δεν αλλαζει σε jpeg. Υπαρχει, που θελω να δω κατις;

Τη διορθωση την εκανες στο raw ομως, αυτο το καμμενο στο βαθος δεν αλλαζει σε jpeg.

Έχεις πληροφορίες ότι αλλάζει σε Raw?

Υπαρχει, που θελω να δω κατις;
In Greek?

α. Η φωτογραφία άλλαξε από χθες (ο κύκνος έκανε τη σημαδούρα - το κεφάλι ήταν βουτηγμένο στο νερό) :p

β. Παρ'ότι κι εδώ υπάρχει ο θόρυβος στα ίδια σημεία, θέλει προσπάθεια για να το βρεις, και (προφανώς) δεν ενοχλεί ;)

γ. Στο raw, το καμένο μέρος διορθώνεται, έστω και μερικώς; Αν ναι, γιατί δε δοκιμάζεις να βγάλεις 3-5 jpeg από την ίδια φωτογραφία για να δοκιμάσεις μια HDR? (αν βαριέσαι να το κάνεις εσύ, προτίθεμαι να το κάνω εγώ το βράδυ :))

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.