Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

απ'την άλλη, ελέω angel_f και των φωτογραφιών του, ψήνομαι για τον 100mm macro της canon αντί για τον 70-200, προς το παρόν τουλάστιχον :whistle2:

και είναι και 100€ φθηνότερος :p

@NTG: Φίλος δεν αξίζουν τέτοιοι συνδυασμοί: Έχει πολύ έντονο χνούδι στη μύτη, έντον ξηροδερμία, ο φωτογράφος κι ο εξοπλισμός του φαίνονται (αντανάκλαση στα μάτια της κοπέλας), τα ψεύτικα νύχια κάνουν μπαμ, το τέταρτο δάχτυλο (πριν το μικρό) του δεξιού χεριού είναι λερωμένο. Αυτά, και να φανταστείς ότι σκάλωσα στα μάτια την περισσότερη ώρα. Ενώ αν έβγαζε τη φωτογραφία με μια πιο απλή μηχανή (μια Canon 400D), θα γλύτωνε τον γραφίστα από πάρα πολύ κόπο :hehe:

αποψη μου το παρακατω....

o macro ειναι για macro.Mπορει και για πορτραιτα βεβαιως στο ανετο.(οσο ανετα μπορουν τα σταθερα 100mm)

Aν ειναι να τον παρεις για να στηνεσαι στα 2 μετρα ....λαθος επιλογη κατα τη γνωμη μου.

Μην αμφιβαλεις στο ελαχιστο για τα πορτραιτα που βγαζει ο 70-200 F4 L.

Δεν κανει για μακρο βεβαια..αλλα με μερικα extension tubes το κανει και αυτο.(σχετικα οικονομικα τηρουμενων των αναλογιων.

Κατα τα αλλα..σαν macro...ο 100αρης ...highly recommended!

το θεμα ειναι τι 8ες τη δεδομενη στιγμη.

Αν θες μακρο πας σε μακρο ..αν θες πορτραιτα και τηλεφακο πας στον 70-200.

(η πλακα ειναι οτι οταν με το καλο πας στον 70-200 δεν 8α καταλαβεις ποσο καλος ειναι μεχρι να πεσει στα χερια σου καποιος αλλος ...φτηνοτερος εε)

Ειχα δοκιμασει εναν...αλλα παιζει να ηταν και ο IS.

το Πασχα πιστευω θα μπει η D40 σε τηλεσκοπιο meade LX50 10" ;)

εχουμε 3 ccd καμερες συνδεδεμενες με υ/η και απευθειας χειρισμο απο το υ/η

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ! Ζηλεύω! Να έρθω και εγώ;

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ! Ζηλεύω! Να έρθω και εγώ;

hehe

το εχουμε αρκετα χρονια αυτο το τηλεσκοπιο ενισχυμενο με την superwedge βαση απο οσο θυμαμαι..

αλλα ειναι θηριο ετσι.Και τωρα θα ψαξω να βρω τροπο μετατροπεα (rings δε λεγονται ;)για να κουμπωσει στο lx50

Υ.Γ lol τωρα πηρα πρεφα οτι εγραφα υ/η και οχι η/υ :p

Αφήστε τους πολλούς φακούς, κοιτάξτε να βελτιώσετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες με τον υπάρχοντα εξοπλισμό σας, με έναν καλούτσικο all around φακό. Όταν νιώσετε ότι το έχετε, κάντε κίνηση για macro, micro, ενδελέχεια και τα συναφή.

Σας τα λέει ένας ο οποίος έχει πολλά από αυτά που προαναφέρθηκαν αλλά τα έχει στην αχρηστία καθώς ακόμα μαθαίνει τα πολύ βασικά. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα και έχω ακόμα πάρα πολύ. Προφανώς όμως έχω καταλάβει ότι κανένας φακός και κανένα σώμα δεν θα με κάνει καλό φωτογράφο. Στην ουσία ούτε καν φωτογράφο. Πάω στοίχημα και κανέναν άλλο από εδώ μέσα.

dubber Το διάβασμα από ότι φαίνεται αποδίδει ΕΥΓΕ :dance3:

Μια απόπειρα hdr, από την αποψινή δύση του ηλίου

rxhh69hbmi2c37x6qg1f_thumb.jpg

Αρκετά καλή :yes4:

εσυ ομως το εκανες το "ταξιδακι" σου....και δεν αναφερομαι στην Πραγα...

(κατα τα αλλα συμφωνω)

οver and out..καληνυχτες απο εδω..:yawn::lazy:

Ο καθένας όπως βολεύεται...

Άλλος ειναι ευχαριστημένος με την 10 ευρω φωτογραφική απο το περίπτερο και άλλος δεν χορταίνει τα megapixel...

Δεν κάνουν τον παπά τα γένια αλλά και ορισμένα πράγματα για να γίνουν θέλουν τα κατάλληλα εργαλεία :)

nn:lazy:

Συμφωνώ αλλά για ποια πράγματα μιλάμε όταν δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε ήδη στα χέρια μας?

Εγώ βάζω πρώτο τον εαυτό μου μέσα, έτσι?

Και πως θα βελτιωθει καποιος οταν το 80%+ των φωτογραφιων εδω μεσα φαινεται να προερχονται ειτε απο το σπιτι/κηπο καποιου ειτε απο το μπαλκονι του (και την τουαλετα ενοιοτε:rolleyes:)...;

Αν δε βγεις παραεξω αποκλειεται να αξιοποιησεις ακομα και μια φτηνη κομπακτ. Που ειναι οι φωτος δρομου, φυσης;

dsc08061yn3.th.jpg

Εγω και ο επισκεπτης μου :hehe:

Εσένα σε βλέπω, τον επισκέπτη δεν ξεχωρίζω.:haha:

Αφήστε τους πολλούς φακούς, κοιτάξτε να βελτιώσετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες με τον υπάρχοντα εξοπλισμό σας, με έναν καλούτσικο all around φακό. Όταν νιώσετε ότι το έχετε, κάντε κίνηση για macro, micro, ενδελέχεια και τα συναφή.

Χμμμ... Αυτή η απάντηση, αν και "σκληρή" :p, είναι από τις πιο σωστές που διάβασα :)

Παίδες, έχουμε κάποιο καλό λινκ για επεξήγηση των χαρακτηριστικών που έχουν οι φακοί (π.χ. τι σημαίνει όταν λέμε 100 mm)?

Ρωτάω εδώ επειδή ξέρετε καλύτερα και για να μην ψάχνω τυχαία στο Google :)

Χοντρικά και μπακαλίστικα, όσο πιο μεγάλο είναι το mm όσο πιο κοντά έρχεται το αντικείμενο που φωτογραφίζεις.

Επίσης, για να έχεις μια τάξη μεγέθους, τα 100mm είναι περίπου όσο κοντά στα φέρνει και το μάτι. (Σε μια τυπική DSLR με crop factor 1.5-1.6 ο φακός που επιτυγχάνει αυτό που επιτυγχάνουν τα 100mm σε FF μηχανή, το κάνουν τα ~70mm)

Το f είναι το διάφραγμα του φακού, χοντρικά και μπακαλίστικα πάντα, το πόσο φωτεινός είναι (καθώς στα χαρακτηριστικά πάντα αναφέρεται το μέγιστο διάφραγμα καθώς αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης) Όσο πιο μικρό είναι το απόλυτο νούμερο του f, τόσο πιο φωτεινός (και θεωρητικά πάντα πιο ποιοτικός από έναν πιο σκοτεινό) είναι. Π.χ. o f2.8 είναι πιο φωτεινός από τον f3.5

Επίσης, όταν βλέπεις 2 τιμές f σε ένα φακό zoom σημαίνει ότι έχει διαφορετικό μέγιστο διάφραγμα στο ελάχιστο ζοομ και άλλο στο μέγιστο ζοομ (προφανώς μικρότερο μέγιστο διάφραγμα). Οι καλοί zoom έχουν σταθερό μέγιστο διάφραγμα σε όλο το εύρος τους.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Όσο πιο μικρό είναι το απόλυτο νούμερο του f, τόσο πιο φωτεινός (και θεωρητικά πάντα πιο ποιοτικός από έναν πιο σκοτεινό) είναι.

Να προσθέσω στο παραπάνω, πολύ σωστά ανεφέρεις "θεωρητικά πάντα", μια και γνωρίζω φακό Νικον 20mm FF 2.8 που έχει χρωματική εκτροπή στα άκρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.