Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Σε εκτύπωση δεν θα φαίνεται τίποτα, ούτε η οθόνη έχει τέτοια ανάλυση.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ε τα είπαμε αυτά, λάθος φωτισμός. Το καλό πάντως είναι ότι σε εκτύπωση δεν θα φαίνεται διαφορά.

Ανέβασα άλλο ένα πακετάκι, με φωτογραφίες που τράβηξα εκείνη την ώρα, με τις ίδιες πάνω κάτω ρυθμίσεις, και συνθήκες. Αν κάποιος έχει όρεξη να ρίξει μια ματιά και να μου πει, τι συμβαίνει τελικά.

Πάντως δε μου φαίνεται φυσιολογικό με 400iso να έχει τόσο θόρυβο, ακόμη κι αν είναι υποφωτισμένο το πλάνο :/

Δοκίμασε με 400iso και καλό φωτισμό. Επίσης δοκίμασε με 100iso και κακό φωτισμό. Ο θόρυβος έρχεται με συνδυασμό πραγμάτων.

Canon 630. F 8.0 (τέρμα... θέλω κι'άλλο.) - Manual macro - 1/25

Γιατί τόσος θόρυβος ρε γαμώτο :(

frozenhibiscusbj3.jpg

κοκκος @ φυλλα και γενικότερα. Δεν είναι τόσο "solid" εικόνα. Μου φαίνεται;

και απο περιεργια (@Nodsl) ..γιατι 8ες παραπανω απο F8???

(απογορευεται να μιλας για θορυβο με την Α630....ενα 400αρακι το χτυπας στο χαλαρο..

Αν και για νορμαλ εκτυπωσεις και ενα 800αρη το εχεις αν το περασεις απο noise reduction)

Εστιάση σε μεγαλύτερο βάθος πεδίου ή κάνω λάθος; Άκα πιο πολύ λεπτομέρια.

Υπάρχει κανόνας που να υπολογίζεις με το F το πόσο βάθος* αντικείμενο μπορείς να φωτογραφίσεις. Αν γίνομαι κατανοητός.

Επιπλέον τιο κακό με την Α630 είναι οτι σε οποιοδήποτε zoom δεν έχω macro < 30cm

*Έλα τώρα αισχροί όλοι... :p

δεν καταλαβα αν η δευτερη προταση σου ειναι ερωτηση ή οχι ..αλλα αν ρωτας ..ψαχνεις κατι τετοιο

(εχει και τη μηχανη σου ...)

Αν και εχεις compact ..εχεις ικανοποιητικο μεγεθος για αισθητηρα..(το βαθος πεδιου ειναι αναλογο του αισθητηρα) αλλα οι εστιακες αποστασεις που παιζεις (7,3-29,2mm) σε βοηθανε καπως για αυτο που επι8υμεις (ειναι αντιστροφως αναλογες του βαθους πεδιου).

(αλλη μεταβλητη ειναι το ποσο κοντα-μακρια ειναι το αντικειμενο που εστιαζεις και το βαθος πεδιου ειναι αναλογο της αποστασης.(οσο πιο μακρια ειναι το αντικειμενο τοσο μεγαλυτερο βαθος πεδιου)

Σε καποιο review ειδα οτι το ελαχιστο σημειο εστιασης παιζει απο 1cm σε wide-angle (7.2mm) εως 25cm σε tele(29.3mm)

Δεν ξερω πως επιλεγεται(και πως συγκεκριμενα εσυ το επιλεγεις) ή αν εχει εξτρα επιλογη super macro (συνηθως ενα λουλουδακι με ενα "s" μπροστα) ..αλλα με μερικες δοκιμες με τη μηχανη και καμποσες δοκιμες πιο πριν με το calculator θα βρεις το ιδανικο που ψαχνεις καθε φορα.

(λογικα δλδ ,πρεπει καπως να εστιαζεις και σε μικροτερη αποσταση απο τα 30cm που λες..

Βεβαια σε ολα αυτα δεν ξερεις που εχεις τη μεγιστη μεγεθυνση ..Συνηθως ειναι στο tele- του φακου ...αλλα το 1cm ελαχιστη αποσταση για εστιαση στο wide-angle με βαζει σε υποψιες)

υ.γ

Αναιρω για το 800αρη iso ..

Ισως πεσει κομματακι βαρυ στο noise reduction ..

το βαθος παιδιου παιδια δεν εχει καμια σχεση με τον αισθητηρα...

εχει να κανει μονο με το διαφραγμα και την εστιακη αποσταση στο ελαχιστο.

Και μια καλη συμβουλη που μου εμαθε ο διευθυντης φωτογραφιας του National Geographic,το καλυτερο sharpen το πετυχαινουμε παντα στο f8 σε οποιοδηποτε φακο και μηχανη...οποτε σε επαρκη φωτισμο χρησιμοποιουμε το 8αρι και την αντιστοιχη ταχυτητα που μας δινει το επιθυμητο αποτελεσμα...:D

Όχι σε όλους τους φακούς, είναι γεγονός όμως πως το f8 είναι το ιδανικό.

ισως τη βρειτε λιγακι σκοτεινη ..αλλα το προτιμησα για να κρυψω τις λεπτομερειες-ασχημιες* της πολης

και για να δραματικοποιησω λιγακι τα συννεφα.

post-699-1416073529,4102_thumb.jpg

Ωραία χρώματα στο μισό κάδρο και το άλλο μισό είναι μαύρο. Μάλλον έπρεπε να καδράρεις πιο πάνω καθώς έτσι η φωτογραφία χάνεται.

Φοβερή είναι. Αυτές είναι μηχανές. Όχι σαν κάτι άλλες που υποτίθεται ότι έχουν και ρυθμίσεις:tongue:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.