Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Λόγος για το γιατί οι επαγγελματίες προτιμούν Canon? Γιατί για κάποια χρόνια η Nikon ήταν στην αφάνεια. Έτσι όσοι έπρεπε να εξελίξουν τον εξοπλισμό τους αναγκαστικά πήγαν σε canon και όταν πας σε ένα σύστημα μετά δύσκολα το αλλάζεις.

Γιατί οι Nikon είναι καλύτερο bargain? Γιατί στα αντίστοιχα λεφτά, την ποιότητα υλικών της Nikon, το top view screen, τα focus points, την ευελιξία, το wireless flash commander, το εύρος των αξεσουάρ και επιλογών, το πόσο μπροστά είναι σχεδόν πάντα στην τεχνολογία, δεν τα φτάνει η Canon.

Το θέμα δεν ξέρω αν έχει νόημα να σπάσει, έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο είναι η ποτάνα των φωτογραφικών γενικότερα.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

απλα ρεσπεκτ...

top view screen??focus points?ευελιξια???(την ποιαν??με ποιο τροπο?) .Ευρος των αξεσουαρ??Τι συγκρινεις??D300 με τις τριψηφιες canon?

Aπλα λολ για τα παραπανω.

wireless flash commander??Παω στοιχημα οτι πιστευεις οτι στην canon ολοι τραβανε με το built-in φλασακι ...και μερικοι εχουν εγκλωβιστει στα σκοταδια μιας και η "προχειρη" canon δεν φροντισε να βαλει σε ολες built in flash?Μαλλον θα ξεχασε ...

(kατσε να δω αν εχει προνοησει να βαλει hot shoe μπας και την παλεψουμε καπως)

Μπροστα στην τεχνολογια??

Lol again....

Τι πινεις και δεν μας δινεις?

Θα αντικρούσεις με επιχειρήματα ή θα εκτίθεσαι?

edit: Και στην τελική μην παρεξηγείσαι δεν σου μίλησα σε προσωπικό επίπεδο. Μιλάμε για σύγκριση 2 εταιριών που μας τα παίρνουν και δεν τους τα παίρνουμε. Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε το συμφέρον μας και να μην γινόμαστε funboys.

Εγώ ούτε ειρωνικά σου μίλησα με εκφράσεις "απλά ρεσπεκτ" (εκ του αγγλικού respect), ούτε σε προσέβαλα αν δεν κάνω λάθος κάπου με εκφράσεις του τύπου "Τι πίνεις και δεν μας δίνεις"

Να θυμίσω φυσικά, για το θέμα ποιότητας, μιας και δεν το αναφέρεις στο προηγούμενο post σου, ότι εσύ ήσουν εκείνος που επέμενες να πάρω Nikon στις μεταξύ μας συζητήσεις (κι έτσι κι έκανα και σε ευχαριστώ) καθώς από τον πρώτο καιρό που είχες πάρει το δικό σου κανόνι, σου βγαίνανε τα πινάκια από το CF drive της μηχανής και την είχες στο service για κάνα μήνα.

Μπορούμε όλα να τα συζητήσουμε βέβαια αν θες, με επιχειρήματα όμως, διαφορετικά δεν μπορώ να συνεχίσω

Επίσης, δεν ξέρω με τι να συγκρίνω την D300, σύγκρινέ την μου εσύ με κάποιο μοντέλο της Canon που έβγαλε την ίδια εποχή και όχι 2 χρόνια μετά και βλέπουμε.

wireless flash commander??Παω στοιχημα οτι πιστευεις οτι στην canon ολοι τραβανε με το built-in φλασακι ...και μερικοι εχουν εγκλωβιστει στα σκοταδια μιας και η "προχειρη" canon δεν φροντισε να βαλει σε ολες built in flash?Μαλλον θα ξεχασε ...

(kατσε να δω αν εχει προνοησει να βαλει hot shoe μπας και την παλεψουμε καπως)

Το παραπάνω είναι λίγο αστείο. Δεν μίλησα για built in flash, δεν είσαι χαζός οπότε μη μου πεις ότι κατάλαβες αυτό. Ούτε μην πας να μου συγκρίνεις το ΤΣΑΜΠΑ onboard wireless TTL με το 580ex ή όποιο είναι αυτό που μπορεί να κάνει αυτό που τα ΜΕΣΑΙΑ μοντέλα της Nikon το κάνουν εδώ και χρόνια (από εποχής D70 αν δεν απατώμαι) ΤΣΑΜΠΑ.

Τώρα για το Hot shoe τι να πω, αν δεν το είχε ούτε αυτό ας το έκλεινε το μαγαζί. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να αναφέρθηκα καθόλου σε μοντέλα που δεν έχουν onboard flash όπως η MK5 ή η D3.

Ρε συ, ξέφυγες η αλήθεια είναι.

Θα αντικρούσεις με επιχειρήματα ή θα εκτίθεσαι?

edit: Και στην τελική μην παρεξηγείσαι δεν σου μίλησα σε προσωπικό επίπεδο. Μιλάμε για σύγκριση 2 εταιριών που μας τα παίρνουν και δεν τους τα παίρνουμε. Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε το συμφέρον μας και να μην γινόμαστε funboys.

Εγώ ούτε ειρωνικά σου μίλησα με εκφράσεις "απλά ρεσπεκτ" (εκ του αγγλικού respect), ούτε σε προσέβαλα αν δεν κάνω λάθος κάπου με εκφράσεις του τύπου "Τι πίνεις και δεν μας δίνεις"

Να θυμίσω φυσικά, για το θέμα ποιότητας, μιας και δεν το αναφέρεις στο προηγούμενο post σου, ότι εσύ ήσουν εκείνος που επέμενες να πάρω Nikon στις μεταξύ μας συζητήσεις (κι έτσι κι έκανα και σε ευχαριστώ) καθώς από τον πρώτο καιρό που είχες πάρει το δικό σου κανόνι, σου βγαίνανε τα πινάκια από το CF drive της μηχανής και την είχες στο service για κάνα μήνα.

Μπορούμε όλα να τα συζητήσουμε βέβαια αν θες, με επιχειρήματα όμως, διαφορετικά δεν μπορώ να συνεχίσω

Επίσης, δεν ξέρω με τι να συγκρίνω την D300, σύγκρινέ την μου εσύ με κάποιο μοντέλο της Canon που έβγαλε την ίδια εποχή και όχι 2 χρόνια μετά και βλέπουμε.

με αυτα που διαβαζω λογικο ειναι να φριττει καποιος..

ηθελα να τα γραψω πιο πριν...αλλα μπρος στην ανωτεροτητα της νικον τι επιχειρηματα να προταξει κανεις?

Αρκεστηκα στην εκθεση που πλεον την προτιμω απο επιχειρηματα.

To top view screen εξαφανιστηκε απο ολα τα μικρα μοντελα εδω και καιρο...τελευταια μοντελα ηταν η 350D απο canon και D50 απο νικον.

Οσο για την τελευταια προταση δε φταιω εγω.Παντα οι εταιριες βγαζαν τα "ανταγωνισιμα" μοντελα με καποιο διαστημα να μεσολαβει αναμεσα τους.Με τα νεοτερα να υπερτερουν στα σημεια απο τα παλαιοτερα της αντιπαλης.

Πχ ...η 7D ...αν και βγηκε σχεδον ..μαζι με την d300(s) η δευτερη αποτελει ανανεωση μιας μηχανης που παιζει εδω και 2 χρονια(d300).

Αν και μπορει να θεωρηθει αμεσος αντιπαλος των δυο αυτων μηχανων..πιο πολυ (πιστευω) βγηκε για να καλυψει το αγοραστικο κοινο που προτιμουσε μεχρι προτινος την παλια 5D.(και η οποια προφανως δεν παραγεται πλεον εδω και αρκετο καιρο.)

Επαιζε σε τιμη λιγο πανω απο την δ300 (1300vs1500) ..υπηρχε στην αγορα απο το 2005 (2 χρονια πριν την δ300)

Δεν θα πω ποια θεωρω καλυτερη γιατι θα θεωρηθω παλι fanboy .(που ουδεποτε υπηρξα για οτιδηποτε..)

Ισως για αυτο να της εδωσαν μονοψηφιο προς χαριν της παλιας 5D που φαινεται να αντικαθιστα.

Τωρα περι ευελιξιας ,αξεσουαρ κλπ ο,τι βρισκεις στη μια βρισκεις και στην αλλη.

Τα δυο στρατοπεδα προυπηρχαν απο εμας και τους πατεραδες μας...

Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος να πει για ποιο λογο να παρει nikon/canon περα απο ενα ξερο "γιατι ειναι η καλυτερη"

Oi της canon βρηκαν πιο γρηγορα στην ψηφιακη εκδοχη παλι full frame και οσα αυτο τους προσεφερε και υπηρχαν μερικοι που απο νικον πηραν canon.

Δεν ξερω κανεναν που απο canon να πηγε σε Nikon για το wireless built-in commander που πρεπει να μπηκε απο d70 /d200 και μετα.

Οσο για το πινακι της 400αρας τι να πω??Απο οτι εμαθα στη νεα μου μηχανη που κοντευει 5ετια τα εχουν κολλησει καλυτερα και δεν εχει βγει ουτε ενα.

(oλοι ειχαμε "εμπειριες" με τα εκατερωθεν "συνεργεια".)

Σου ζήτησα να την συγκρίνουμε με κάποια της ίδια κατηγορίας και εποχής αλλά δεν ξέρω, μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση?

Η διαφορά μας στις επισκέψεις στα συνεργεία είναι ότι στην περίπτωση της Nikon η μηχανή ήταν 100% λειτουργική.

Anyway δεν έχει νόημα.

Τυχαίο 100% crop από την προηγούμενη φωτογραφία:

Χα! Ωραιοτατο το "τυχαιο" crop. Αυτο που μετραει περισσοτερο, ειναι να μας πεις αν ειχες εστιασει εκει η πιο πισω.

Πραγματικά ο φακός είναι τέλειος για f2.8 Φυσικά και θα ήταν πιο καθαρός σε 5.6 και ακόμα πιο καθαρός σε 8 αλλά το ερώτημα είναι πόσο? Λίγο η αλήθεια είναι.

Λιγο, ναι, συμφωνω, αλλα οταν τραβας "τετοια" θεματα θελεις φουλ λεπτομερεια ;)

Είμαι 1000% καλυμμένος πραγματικά. Είναι ξυράφι!

Δεν μου ειπες ο AF-S NIKKOR 80-200 f/2.8 ειναι; Το ειχες πει παλιοτερα αλλα δεν το θυμαμαι. Εγω εχω παιξει με τον Nikon 80-200mm f/2.8 D, το προηγουμενο μοντελο απο τον δικο σου και στα 200mm ειχα βρει οτι βγαζει τη μεγιστη αναλυση στο κεντρο με f/8 αλλα η διαφορα απο f/4 ηταν λιγοτερο απο αμελητεα. Απο f/2.8 παντως ειχε ορατη διαφορα.

th_DSC_2902.jpg

th_DSC_2986_filtered.jpg

Και 2 της μπέμπας, που χθες έκλεισε χρόνο. Πώς πέρασε.. :nerd:

th_DSC_3151.jpg

Και εδώ με τον χαζομπαμπά

th_DSC_3127-1.jpg

η δευτερη (με την ρόδα) παίζει να είναι και η καλύτερη φωτογραφία που έχεις βγάλει :T:

στην πρώτη μου φαίνεται έχεις πολύ θόρυβο.

edit: μπέρδεψα τις φωτογραφίες :D

η δευτερη (με την ρόδα) παίζει να είναι και η καλύτερη φωτογραφία που έχεις βγάλει :T:

Thx :)

στην πρώτη μου φαίνεται έχεις πολύ θόρυβο.

Δοκίμασα NR με το Neat Image αλλά δεν έκανε τίποτα. Στη 2η είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα :hmm:

τι σχέση έχουν ρε παιδιά τα σώματα των φωτογραφικών με τα φλας, θα μας τρελάνετε εντελως; εκτός αν χρησιμοποιείς το flash που έχει πάνω το σώμα, τότε κακό του κεφαλιού σου. :S

νομίζω πως στην πρώτη αν το το λουλούδι είχε λίγο διαφορετική θέση στο κάδρο θα ήταν καταπληκτική.

Anyway, άλλη μια από τις διακοπές.

(καλά που η τουρίστρια δεν με είχε πάρει χαμπάρι :p )

http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_9667.jpg

Model = NIKON D60

Nikkor 18-200 VR

Exposure Time = 1/1600"

F Number = F4

ISO Speed Ratings = 100

Focal Length = 24mm

Χα! Ωραιοτατο το "τυχαιο" crop. Αυτο που μετραει περισσοτερο, ειναι να μας πεις αν ειχες εστιασει εκει η πιο πισω.

Κατά 90% εκεί

Λιγο, ναι, συμφωνω, αλλα οταν τραβας "τετοια" θεματα θελεις φουλ λεπτομερεια ;)

Δεν μου ειπες ο AF-S NIKKOR 80-200 f/2.8 ειναι;

Αυτός

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.