Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Την ανοιξα στο photoshop για να δω τα levels και δεν ειναι υπερφωτισμενη, απλα ειναι φωτεινη.

Τι ειναι αυτη η οριζοντια γαλαζια γραμμη που εμφανιστηκε στο photoshop μολις ανοιξα τη φωτο; Μηπως για να βαλεις σωστα τον οριζοντα; Γιατι δεν φαινεται στην κανονικη φωτο*; Πως την εξαφανιζω;

*EDIT: Φαινεται και στην κανονικη φωτο!

Χάρακας είναι του Photoshop, ξέχασα να τον σβήσω πριν το Save :)

Δεν υπάρχει στην κανονική φωτό. Για να το βγάλεις το πιάνεις και το τραβάς επάνω ή πας View, Clear Guides.

GoMaRάκο Πολύ καλή:T::T::T:

jpavly σαν κομμάτι υπερφωτισμένη μου φαίνεται. (Φαλάσαρνα?)

Υπερφωτισμένη δεν είναι, έχω από αυτές πολλές αλλά όχι αυτή :p

Ελαφονήσι είναι, λευκή άμμος κάτω και γαλάζια νερά, ίσως για αυτό τη βλέπεις φωτεινή.

Kinky...

gigidi...

Ντεροπή και αίσχος!

Για μαμα-κορη που πασαλειβουν το μπαμπα το κοβω το σκηνικο.

EDIT: Που ειναι τα data του EXIF!!;;;!!!

Μπα όχι.

Exposure time 1/3200 s

F-number f/2.8

Exposure program Aperture priority

ISO speed ratings ISO 125

Date/time original 31/8/2009 1:47:38 ìì

Date/time digitized 31/8/2009 1:47:38 ìì

Shutter speed value 1/3200 s

Aperture value f/2.8

Exposure bias value 0.00 eV

Max. aperture value f/2.8

Metering mode Pattern

Light source unknown

Flash Flash did not fire

Focal length 200 mm

Ποιος ειπαμε ειναι ο φακος; Ο AF-S της NIKON;

Εγω στη θεση σου θα προτιμουσα να τραβηξω η φωτο με:

Exposure time 1/800 s

F-number f/5.6 (2 στοπ πιο κλειστο απο το μεγιστο)

Και το αιτιολογω:

Οσο καλος και να ειναι ο φακος σου, πιστευω (μεσα απο συγκριτικα πολλων φακων που εχω δει στο net*), οτι 2 στοπ πιο κλειστος απο το μεγιστο διαφραγμα του, θα μπορουσε να δωσει λιιιιιιγο ακομα λεπτομερεια. (οχι οτι το resize που μας εδειξες εχει προβλημα, αλλα αν κανεις ενα 100% crop στην original ισως και να πεις οτι ΙΣΩΣ το CCD ειχε να δωσει λιγο ακομα)

*και απο δικες μου δοκιμες στα 300mm

Δεν ξέρω τι λες PetrosD.... αλλά έμενα η οξύτητα και η λεπτομέρεια της φωτογραφίας του dubber θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου βραδιάτικα...:T:

Τυχαίο 100% crop από την προηγούμενη φωτογραφία:

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/for%20forums/DSC_0511-3.jpg

Πραγματικά ο φακός είναι τέλειος για f2.8 Φυσικά και θα ήταν πιο καθαρός σε 5.6 και ακόμα πιο καθαρός σε 8 αλλά το ερώτημα είναι πόσο? Λίγο η αλήθεια είναι.

2.8 είχα γιατί τραβούσα πορτραίτα εκείνη τη στιγμή και ήθελα μικρό βάθος πεδίου και λέω δεν δοκιμάζουμε και στα μακρινά πόσο μπορεί να "ξεκολλήσει"? Και η αλήθεια είναι ότι το κάνει υπέροχα.

Δες πόσο φανταστικός είναι στο 2.8

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/for%20forums/DSC_0513_resize.jpg

Στα 90mm

Και 100% crop της από πάνω:

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/for%20forums/DSC_0513-2.jpg

Είμαι 1000% καλυμμένος πραγματικά. Είναι ξυράφι!

edit: lol angel_f :D

Για αυτο δινεις 1400Ε...για να μην σε νοιαζει.Συνηθως τετοιοι φακοι αποδιδουν απο το Α (τους) εως το Ω (τους)

Ναι ...μπορει να δινει ελαχιστα παραπανω οξυτητα αλλα πιστευω οτι κανεις δεν ειναι σε θεση να ξεχωρισει τις ουτε καν 100γραμμες/mm (απο photozone) εκτος αν τις ειχε(ς) διπλα διπλα...

Btw....3 τον αλοιφουν...(ξε)χασατε την εκκολαπτομενη κορασις.

εδιτ

Αργησα

Ωραία φαίνεται, αν και στο preview δεν έχει δειγματα φωτογραφιών και σύγκριση με άλλες... επίσης δεν ξέρουμε ακόμα τον θόρυβο στα υπερβολικά ISO που διαθέτει...

Σφήνα ανάμεσα στην 50D και την 5D Mark II... Μακάρι να ήταν full frame για να έπεφτε η τιμή της 5D, αλλά με τον APS-C δείχνουν ότι θέλουν να ξεζουμίσουν την αγορά... Στο Amazon την έχει $1700, δηλαδή κάτω από την 5D και πάνω από την 50D...

Είναι δίλημμα πάντως για κάποιον που παίζει σε αυτά τα λεφτά για το αν θα την πάρει ή θα πάει τελικά στην 5D... :hmm:

επειδη ειναι πρωι ακομα ....πειτε μου οτι ειναι καποιο λαθος και δεν εδωσαν ΕΝΑ ψηφιο σε cropped μηχανη.

Πες την 70D ρε αδερφε ....τι σχεση εχει αυτη με τις αλλες μονοψηφιες???

Και κάποια 1D αν θυμάμαι καλά είναι cropped, αλλά όντως το 70D θα ακολουθούσε πιο σωστά την σειρά...

Anti-nikkon η 7D, όπως λένε μερικοί... :look:

Built-in wireless TTL flash control Another first for a Canon camera (Nikon cameras have had this for several years), the 7D's built-in flash can command and trigger wireless TTL-capable Speedlites. The camera has an extensive and confusing set of menu options for configuring this feature. During hands-on time with a beta camera and a pair of Speedlites, we were able to figure out the following:

* When acting as wireless TTL controller, the built-in flash can be set to either fire or not fire at the moment of exposure. In this way, the built-in flash can either command remote Speedlites only, or command remote Speedlites and be part of the flash groups lighting the photo.

* Up to three groups (A,B,C) of Speedlites can be controlled.

* There are lots of options for applying flash exposure compensation to a group or groups, dialing in ratios like on the ST-E2 plus you can choose from one of four communication channels.

* It works. We were able to reliably trigger one and two off-camera 430EX IIs.

* It's possible to fire two wireless TTL frames fairly rapidly before waiting for the built-in flash to recycle enough to command remote flashes once more.

Η Canon ανακάλυψε τον τροχό! επιτέλους!!! Ένας από τους κύριους λόγους για να μην πάρει κάποιος Canon μέχρι τώρα.

εβγαζε στα μεσοδιαστηματα τις 1Ds για FF..(περα απο την 5D ..:inlove: )

Eξαλλου σε ενα κοσμο με cf 1.5-1.6 και 2 ..το 1.3 της 1D δε το λες και cropped.Πιπερι..

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ την πάτησα, μόλις είδα το 7D στο dpreview... νόμιζα ότι ήταν ff και συνέχεια της 5D... απλά αντί για mark III, ανέβασαν το μοντέλο...

Πάντως σε αυτό που λέει ο Κώστας έχει δίκιο, αντικειμενικά πολλά από αυτά που έχουν οι nikkon καιρό τώρα, τα δίνει πρώτη φορά η canon... οπότε το επόμενο μοντέλο ff (5D mark III ???) που θα τα φοράει θα είναι σούπερ... :drool:

Πιπερι..

Νταξ μωρέ... ήταν sff (sxedon full frame)... :p

Ο επαγγελματιας (γενικα) αλλα και ο "επαγγελματιας" χομπιστας τα πληρωνει και τα αγοραζει ουτως η αλλως.

Δεν περιμενει να τα βρει ολα onboard.

(γενικα οι 2 εταιριες οτι εχει η μια εχει και η αλλη πλεον..ιδιως με την ελευση της ..7D η d300(s) απεκτησε αντιπαλο σε καινουρια αγορα μηχανης.)

Υπερφωτισμένη δεν είναι, έχω από αυτές πολλές αλλά όχι αυτή :p

Ελαφονήσι είναι, λευκή άμμος κάτω και γαλάζια νερά, ίσως για αυτό τη βλέπεις φωτεινή.

Ναι έχεις δίκιο. την παρατήρησα καλύτερα και όντως δεν είναι υππέρφωτισμένη.

Είναι και τα χρώματα της θάλασσας στην συγκεκριμένη περιοχή που έχουν αποδοθεί σωστά.

Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες προτιμούν Canon. Για όλους τους υπόλοιπους όμως οι nikon είναι bargain από άποψη χαρακτηριστικών και ποιότητας κατασκευής.

Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες προτιμούν Canon. Για όλους τους υπόλοιπους όμως οι nikon είναι bargain από άποψη χαρακτηριστικών και ποιότητας κατασκευής.

υπάρχει λόγος γι'αυτό?^

δεν το σπάτε σε thread να ακουστεί και τίποτα φρέσκο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.