Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

μια προσπαθεια στο ξενοδοχειο να βγαλω την κοπελα μου φωτογραφια.Εβαλα ενα μαξιλαρι στην απεναντι καρεκλα.εβαλα το sb800 να χτυπαει το μαξιλαρι.Τριποδο δεν ειχα.Ειχα ενα στηριγμα μονο και να το αποτελεσμα.

DSC_0493_1a.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
@dubber

πολύ καλές,πολύ καθαρές!

χανεις το αίσθημα του νυχτερινού

θα έπαιζα -1eV μάλλον μη σου πω και παραπάνω

να γράψουν τα φώτα στα σώματα και να μείνουν και σκοτεινά σημεία!

Αυτό είναι το νόημα, να μην χάνονται τα σώματα μέσα στη μαυρίλα.

Με -1 στοπ δεν θα φαίνονταν ούτε τα φωτεινά. Επειδή δεν παίζω σε A mode αλλά manual, το πολύ να πήγαινα σε 1/80 αλλά με ISO 1600 θα είχα σκοτεινά σημεία με θόρυβο ενώ τώρα απλά δεν το κάνεις για ISO 1600 :)

http://farm3.static.flickr.com/2593/3862796722_5054fa8a5a_o.jpg

Canon EOS 450D & 18-55 ef-s is lens

Hoya nd400 filter

Exposure: 85sec

Aperture: f/14.0

Focal Length: 18 mm

Iso: 100

Μου αρέσει, αλλά νομίζω κάτι παίζει με τα χρώματα, θέλει λίγο color balancing.

Ενώ το νερό είναι ωραίο σε αυτή την απόχρωση, τα δέντρα και λοιπή βλάστηση μπλεδίζουν αρκετά.

Κοιτα βασικα ηθελα να δωσω εναν μπλε τονο στην φωτογραφια οποτε εβαλα αυτο το εφε που ειχα στο μυαλο μου εκεινη την στιγμη. Αλλα ενταξει δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, ηθελα να κατεβω κατω απο την γεφυρα που ημουν για να βγαλω κατι καλυτερο αλλα με τοση λασπη που ειχε τριγυρω ηταν αδυνατο :(

Η αλήθεια είναι ότι το μπλε της δίνει κάτι, αλλά ίσως θέλει κάτι ακόμα για να φαίνεται ότι δεν έγινε κατά λάθος or something :)

Η παρακάτω αφορά ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν καπνιστή όταν πάει στην παραλία :D

http://img.photobucket.com/albums/v300/jpavly/D60_Various/DSC_0209copy.jpg

Γοπing box, ή αλλιώς ένα μικρό τασάκι που το καρφώνεις στην άμμο, βάζεις λίγη μέσα και όταν φύγεις το αδειάζεις κάπου. Απλά, δεν αφήνεις γόπες στην άμμο :)

Edit: http://www.slalom.gr/new/product.php?id=174&page=1&startrecord=0 κρίμα που δεν ξέρω που να βρει κανείς κάτι τέτοιο, εγώ το πήρα από το Ενυδρείο Κρήτης

Η αλήθεια είναι ότι το μπλε της δίνει κάτι, αλλά ίσως θέλει κάτι ακόμα για να φαίνεται ότι δεν έγινε κατά λάθος or something :)

Η παρακάτω αφορά ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν καπνιστή όταν πάει στην παραλία :D

http://img.photobucket.com/albums/v300/jpavly/D60_Various/DSC_0209copy.jpg

Αντί γιά τό κουτάκι έπρεπε νά είχες ρίξει μιά πετσέτα ή κάτι τέτοιο,περπάτημα μέχρι τήν άκρη τίς θάλασσας καί νά πάρεις καί τά ίχνη....

Προσπάθησα κάτι ανάλογο όσο ήμουν ελλάδα αλλά δέν βρήκα καθόλου ησηχία,γιαυτό τό λέω έχω αποθημένο:p

GoMaRάκο Πολύ καλή:T::T::T:

jpavly σαν κομμάτι υπερφωτισμένη μου φαίνεται. (Φαλάσαρνα?)

jpavly σαν κομμάτι υπερφωτισμένη μου φαίνεται. (Φαλάσαρνα?)

Την ανοιξα στο photoshop για να δω τα levels και δεν ειναι υπερφωτισμενη, απλα ειναι φωτεινη.

Τι ειναι αυτη η οριζοντια γαλαζια γραμμη που εμφανιστηκε στο photoshop μολις ανοιξα τη φωτο; Μηπως για να βαλεις σωστα τον οριζοντα; Γιατι δεν φαινεται στην κανονικη φωτο*; Πως την εξαφανιζω;

*EDIT: Φαινεται και στην κανονικη φωτο!

Ώρέ προβλέπω νά πέφτουν όλοι μέ τά μούτρα:laughing:

Ρέ σύ κώστα καί οί 2 έναν αλείβουν;

Η αλήθεια είναι ότι οι 7.000 φωτογραφίες του ίδιου θέματος δεν βοηθάει να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα αλλά νομίζω όχι γιατί ήταν άλλος ένας μαζί τους. Αν ήταν μόνο ένας μπορεί να τον έδερνα για να του πάρω τη γκόμενα. Τι διάολο, τόσα κιλά ζυγίζει η μηχανή, μία να έτρωγε στο κεφάλι...

Επίσης, εκτός από τον φακό που γράφω παραπάνω, απαραίτητο κρίνεται να έχεις μαζί σου και γυναίκα και παιδί. Εκτός του ότι φαίνεσαι αθώος, τους στήνεις για φωτογραφίες δίπλα και τραβάς αυτό που θες.

Για μαμα-κορη που πασαλειβουν το μπαμπα το κοβω το σκηνικο.

EDIT: Που ειναι τα data του EXIF!!;;;!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.