Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

με αφορμη αυτο ξε8αψα (νομιζω) ενα ωραιο site...-> εδω

Tωρα προσαπαθω να ξεθαψω απο το pc μου και μια φωτο της προκοπης που να αξιζει να ασχοληθεις μαζι της:p

εδιτ

σε περιπτωση που ειδατε βιαστικα τις φωτο....εχει πανω και λινκ για τις ωραιες hdr ,highspeed shutter photography και motion blur photography

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
βασικα, το f/2.8 δεν ειναι τραγικά λιγο για την συγκεκριμένη περίπτωση;

καλή η ιδέα και το κάδρο αλλά ο μπέμπης είναι υπερβολικά φλουταρισμένος νομίζω.

Ποια είναι η περίπτωση για την οποία θεωρείς πολύ (και όχι λίγο όπως πολύ λάθος λες) το f2.8?

To Carousel είναι τέλεια νεταρισμένο (βλ. 100% crop πιο κάτω) και το background απόλυτα φλου όπως και ήθελα. Σε συνδυασμό με το πολύ ωραίο bokeh που δίνει ο φακός κάνει ένα ωραίο σύνολο.

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_6962-2_crop.jpg

όντως, αναποδα το είπα. το φ.2.8 ειναι πολύ (φως)(το λίγο πήγαινε στην απόλυτη τιμή του διαφράγματος που ειναι μικρή). πιστεύω ότι χρειαζόταν πιο κλειστό διάφραγμα για να μην ειναι τόσο θολός ο μπέμπης ώστε να με δυσκολια να διακρίνεται (όπως συμβαίνει παραπάνω ) όταν βλέπεις την κανονική εικόνα. όλα αυτά με το ιδιο concept, δλδ νεττάρισμα στο καρουζελ κλπ.

Έτσι όπως ειναι τώρα μου δινει την αίσθηση ότι ήθελες να τραβήξεις σκέτο το μπιχλιμπίδι χωρίς να θες το δέσεις με το μωρό που υπάρχει απο πίσω.

Βtw, με τον 70-200 ειναι ειναι με τον 50-135;

βασικά γούστα... φαντάζομαι δεν τράβηξε μόνο μία, απλά αυτή του άρεσε αυτή έδειξε... πάντως φλου ξε φλου, το μωρό το είδες, αλλιώς δε θα το συζητάγαμε:p

χωρίς να έχω δει (αν υπάρχουν) άλλες με άλλο f, φοβάμαι πως παραπάνω λεπτομέρεια στο μωρό (ειδικά στο πρόσωπο) θα ξένιζε γτ κρύβεται κατά μεγάλο ποσοστό από το παιχνίδι. για το χέρι ίσως κ να το συζήταγα... αλλά καταλήγω όπως ξεκίνησα, γούστα...

ποιος φακός είναι;

Αυτός

βασικά γούστα... φαντάζομαι δεν τράβηξε μόνο μία, απλά αυτή του άρεσε αυτή έδειξε... πάντως φλου ξε φλου, το μωρό το είδες, αλλιώς δε θα το συζητάγαμε:p

χωρίς να έχω δει (αν υπάρχουν) άλλες με άλλο f, φοβάμαι πως παραπάνω λεπτομέρεια στο μωρό (ειδικά στο πρόσωπο) θα ξένιζε γτ κρύβεται κατά μεγάλο ποσοστό από το παιχνίδι. για το χέρι ίσως κ να το συζήταγα... αλλά καταλήγω όπως ξεκίνησα, γούστα...

QFT Γενικά πολλές φορές εδώ μέσα ισχύει το "Της στραβιάς ***** της φταίνε οι τρίχες"...

έχει φοβερό φλουτάρισμα ο φακός, αλλα πολύ ακριβός ρε γμτ και αρκετά περιορισμένης χρήσης...

Δύο φωτό απο τις συναυλίες που γίνονται αυτες τις μέρες στο Βόλο... ήταν αρκετά δύσκολο με τον φτινιάρικο και αργό κιτ φακό μου(αυτα γίνονται όταν ξεχνάς σπίτι τον prime) :p

post-7988-1416074025,7753_thumb.jpg

post-7988-1416074025,8152_thumb.jpg

Παιδια να κανω μια ερωτηση; Εχω δει στο deviantart εναν τυπο που βγαζει απιστευτες φωτογραφιες. Συνηθως κανει μονοχρωματικα long exposures, μπορειτε να δειτε μερικες δημιουργιες του εδω.

Χθες εκανα μια αποτυχημενη κατα την γνωμη μου προσπαθια να μιμηθω το στυλ του

3647005083_eeb8fe5270.jpg

Απο οτι ειδα στην πραξη δεν μου εφτανε το nd8 φιλτρακι που ειχα οποτε ισως χρειαστω αλλο 1. Απο εκει και περα τωρα θελω να μου δωσετε καποιες παραπανω συμβουλες για το πως να πετυχω ενα παρομοιο εφε. Δεν ψαχνω ακριβως το ιδιο γιατι σιγουρα οι φωτογραφιες του Marcin Stawiarz δεν ειναι κατι που το πετυχενεις απο την μια στιγμη στην αλλη.

Παιδια να κανω μια ερωτηση; Εχω δει στο deviantart εναν τυπο που βγαζει απιστευτες φωτογραφιες. Συνηθως κανει μονοχρωματικα long exposures, μπορειτε να δειτε μερικες δημιουργιες του εδω.

3647005083_33febc0210.jpg

Απο οτι ειδα στην πραξη δεν μου εφτανε το nd8 φιλτρακι που ειχα οποτε ισως χρειαστω αλλο 1. Απο εκει και περα τωρα θελω να μου δωσετε καποιες παραπανω συμβουλες για το πως να πετυχω ενα παρομοιο εφε. Δεν ψαχνω ακριβως το ιδιο γιατι σιγουρα οι φωτογραφιες του Marcin Stawiarz δεν ειναι κατι που το πετυχενεις απο την μια στιγμη στην αλλη.

Για φίλτρο πρεπει να κοιτάξεις το hoya nd400 που κοβει 9 στοπ.

Το μονο πρόβλημα ειναι οτι δεν θα το βρεις εύκολα... εγώ πήρα από ebay.

3647005083_33febc0210.jpg

θα συμφωνησω με τον Σακη.. μάρεσει πολυ!!!:happy2:

Ευχαριστω παιδια για τα σχολια σας, χαιρομαι που σας αρεσε αλλα εμενα μου φενεται οτι κατι λειπει ακομα. Ειδικα σε σχεση με αυτο που ειχα στο μυαλο μου να κανω...ελπιζω στις επομενες προσπαθιες να καταφερω να εχω ενα αποτελσμα σαν το link που εδωσα.

angel_f το φιλτρο που εχω κοβει μονο 3 στοπ οποτε μαλλον οπως λες και εσυ πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο. Ειδα το φιλτρο που προτεινεις, θα το εχω στα υποψιν αλλα ακριβουτσικο :confused:

Ευχαριστω παιδια για τα σχολια σας, χαιρομαι που σας αρεσε αλλα εμενα μου φενεται οτι κατι λειπει ακομα. Ειδικα σε σχεση με αυτο που ειχα στο μυαλο μου να κανω...ελπιζω στις επομενες προσπαθιες να καταφερω να εχω ενα αποτελσμα σαν το link που εδωσα.

angel_f το φιλτρο που εχω κοβει μονο 3 στοπ οποτε μαλλον οπως λες και εσυ πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο. Ειδα το φιλτρο που προτεινεις, θα το εχω στα υποψιν αλλα ακριβουτσικο :confused:

Δέν μπορώ να διαβασω το EXIF,υποθέτω είσαι από F16 καί πάνω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.