Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_6598.jpg

As shot με τις παρακάτω ρυθμίσεις, το φλασάκι της μηχανής με -2.0ev και ενταση 1/32 και καμια επεξεργασία...

Model = NIKON D60

Exposure Time = 1/200"

F Number = F10

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 200

Focal Length = 18mm

Focal Length In 35mm Film = 27mm

Πολύ καλή man, νομίζω ότι θέλει ελάχιστα rotation προς τα αριστερά, κατά τ' άλλα είναι τέλεια :)

τι εννοεις;

κατι σε hdr να υποθεσω;

Ναί ακριβώς.

@GoMar Έχω κάνει γιατί είχε έντονο θόρυβο στά μπροστινά καθίσματα,μήπως τό παράκανα λίγο;

γενικά ενώ είναι μιά εικόνα μέ προοπτικές νά γίνει καλό HDR κάτι μού την χαλάει,γιαυτό ήθελα τις γνώμες σας:hm:

Παίζω με μια D50 αυτές τις μέρες και τράβηξα και ένα λουλουδικό:

http://img199.imageshack.us/img199/9247/dsc5273.jpg

Ο βούδας μου λέει να τραβάω από πιο μακριά και να κάνω crop για να βγαίνει πιο sharp το θέμα, πείτε κι εσείς καμιά συμβουλή :D

Παίζω με μια D50 αυτές τις μέρες και τράβηξα και ένα λουλουδικό:

http://img199.imageshack.us/img199/9247/dsc5273.jpg

Ο βούδας μου λέει να τραβάω από πιο μακριά και να κάνω crop για να βγαίνει πιο sharp το θέμα, πείτε κι εσείς καμιά συμβουλή :D

Θα σου έλεγα να τραβάς τα macro στα 200mm και απο οτι ειδα στο exif εχεις ταχύτητα 1/60 που (χοντρικά ) ενδείκνυται μεχρι 60mm (χωρίς VR) , φαίνεται λίγο θολή... ίσος να είναι κουνημένη.

Επίσης καλο ειναι να διαλέγεις διαφράγματα μεχρι f13-14 το πολύ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις παραπάνω(εξαρτάται βέβαια και απο τον φακό...), γιατί ουσιαστικά πανω απο f11 οι φώτος θα βγαίνουν όλο και ποιο soft.

Thx man, τώρα ψιλο-μαθαίνω βασικά, σήμερα τράβηξα μερικές κοντινές και με έβριζε πάλι ο βούδας :hehe:

Έχω συνηθίσει από την A650 - πρέπει να την ξεχάσω τελείως μάλλον. Ωραίο εργαλείο πάντως το "nikonάκι" :D - προσπαθώ να τη συγκρίνω και με την 450D και είναι στα όρια. Μπορεί από χαρακτηριστικά η 450D να υπερέχει, αλλά κάτι έχει η Nikon που με "μαγνητίζει", η κατασκευή της είναι...δεν ξέρω.

Μπορεί από χαρακτηριστικά η 450D να υπερέχει, αλλά κάτι έχει η Nikon που με "μαγνητίζει", η κατασκευή της είναι...δεν ξέρω.

το πες μονος σου...ειναι nikon.απλα πραγματα :p

μα πάει να μου φωτογραφίσει 6-7 μάτζαλα μαζί από το μισό μέτρο κ ο μόνος τρόπος να βγουν εστιασμένα (τα μισά) είναι να βάλει f16... κ μετά τις βλέπει κ λέει είναι soft:hehe:

το sweet spot του συγκεκριμένου από πλευράς sharpness/resolution είναι το f8 btw...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.