Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Καλά δεν νομίζω να αλλάζουν άλλα χαρακτηριστικά οι 2 φακοί μεταξύ τους επειδή έχουν διαφορετική μοντουρα. Τώρα να είναι τόσο πιο κακή η Canon, επίσης δεν το πιστεύω.

Αν υπάρχει θέμα θα είναι θέμα φακού. Δεν έχει η Canon setting για διόρθωση του back/front focus?

Δεν αλλαζουν (εσκεμμενα) χαρακτηριστικα .αν αυτο εννοεις

Δες το σαν τους επεξεργαστες δεν πανε ολοι το ιδιο.

Θεμα μηχανης δεν ειναι...θεμα φακου μονο ο κατοχος κατω απο συγκεκριμενες απολυτες συνθηκες μπορει να το διαπιστωσει.

Κανεις αλλος κοιτωντας 5-10-100 διαφορετικες φωτογραφιες με το ιδιο σετακι.Βασικα και 5 ιδιες να βγαλει αν δεν ειναι απολυτα ελεγχομενες οχι σε εξωτερικο περιβαλλον δυσκολα θα βγει συμπερασμα για ελλατωματικο φακο.

@den

ανεβαζεις και ενα screenshot απο τη φωτο μεσω του software που δινει η canon να δουμε που εγινε η εστιαση?

Αν και παλι και αυτο ειναι tricky....

Mπορει απο βιασυνη (δικια σου) να εστιασε σε οτι ειδε ασπρο μιας και εκει κοντα παιζει εντονο contrast(οχι μεσα στο ασπρο...εκει που τελειωνει) και με μια -ας πουμε- ανεπαισθητη κινηση σου να αλλαξες καδραρισμα και να

μας παραπλανησει το screenshot.

Όχι η Canon δεν έχει διόρθωση back/frontfocus.

Ρε προδοτη εχει η canon διορθωση b/f focus...απλα δεν εχει η δικια μας.:D

(canon 50D και πανω...))

Μια χαρά sharp είναι ρε. Εδώ μια newb όταν είχα πρωτοπάρει την d50:

να καταλαβω , συγκρινεται αυτη η φωτο με τις αλλες ;

edit : οπως και αυτη με την ψυκτρα.Δεν λεω οτι ο φακος δεν ειναι sharpness λεω οτι στις φωτο του deninho ΔΕΝ μου δινει αυτη την αισθηση.

Είναι καλύτερες οι άλλες? Ε είπαμε, ήταν όταν είχα πρψτοπάρει τη μηχανή.

ρε Κώστα τι ανεβάζεις φωτογραφίες; δεν εχει να αποδείξει τιποτα αυτός ο φακός. απλά ο Gomar έχει κολλήσει.

Αυτό εδώ, αλήθεια, με ποιο σκεπτικό το έγραψες;

κ εγω σου λεω οτι και με τριποδο να ειχε παλι το ιδιο θα φαινοταν.
Είναι καλύτερες οι άλλες? Ε είπαμε, ήταν όταν είχα πρψτοπάρει τη μηχανή.

ρε Κωστα, δε καταλαβες μαλλον

οι δικες σου ΔΕΝ συγκρινονται σε θεμα sharp με τις φωτο του deninho.

σαφως ειναι πολυ καλυτερες οι δικες σου

@hayabusa : οκ ειμαι κολλημενος.Ειναι κολλημενα τα ματια μου και δεν ξερουν τι βλεπουν.οχι μονο εγω αλλα και αλλοι απο δω μεσα..

μην αρχιζουμε χαρακτηρισμους του στυλ κολλημενος κλπ.

Και ναι με 1/50 αν τραβαγες με τριποδο δε θα αλλαζε κατι στη συγκεκριμενη φωτο.Μιλαω παντα για τη περιπτωση οτι ευθυνεται κατι αλλο και οχι το shutter speed.μιλαμε για 55μμ ετσι

οχι για 150-200.

edit : το ενδεχομενο οτι ειπε και ο ιδιος οτι κατι μπορει να παιζει με το resize που κανει , δε μετραει καθολου ; εξαλλου ειπε και ο ιδιος οτι φαινεται καθαροτερη σε αρχικη φωτο

Αυτό εδώ, αλήθεια, με ποιο σκεπτικό το έγραψες;

ότι ο φακός δεν έκανε σωστό focus

έλεος με το θέμα!!!

πάμε για άλλα?

στα 70μμ πάντως, είναι ούλτρα σαρπ, θενκ γκοντ

saIMG_1354.jpg

@dubber: η φωτογραφία ανέβηκε (σε raw)

και το screenshot Που ζήτησε ο NTG

ayr76rtpce9plq283imk.png

edit: Το είδες πριν το πω :p Έχεις κάνει αρκετό sharpening Κώστα;

Ναι, ήθελα να το ταιριάξω με το έντονο contrast Και την μερική αποχρωμάτιση.

Μπλα μπλα, μας συγχωρείς που το συζητάμε.

Μπλα μπλα, οκ το είδαμε το Audi!

αν πιστευετε η φωτο που ανεβασε ο dubber (τη φωτο του deninho δλδ) εχει καποια σχεση με την φωτο που ανεβασε ο ιδιος , παω πασο τοτε..

αυτο που πραγματικα ζηλευω στον 18-55 του racer ειναι οτι με iso=400 εχει ελαχιστο εως καθουλο θορυβο:clap: σε αντιθεση με τον 18-70 μου:weep:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.