Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

ε λογικό είναι γιατί στα 55mm f number είναι πιο μεγάλο απο τά 18mm και έτσι μειώνεται το φως που μπαίνει.

:hehe:

ετσι για να μαθετε να μπλεκετε με κιτ φακους και λοιπους μη σταθερους διαφραγματος..:hehe:

Για να δω ποιος θα παει την εξηγηση στο επομενο βημα!!

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

προσωπικά πιστεύω ότι και με σταθερό διάφραγμα πάλι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει καθώς όσο πιο μακριά κοιτάς τόσο πιο έντονα είναι τα σημάδια από το κουνημα του χεριου.

Το γιατι το στηρίζω στο παρακάτω σχήμα (δεν ειμαι καλλιτεχνης ομολογουμενως).

Όπως φαινεται το σημειο που βρισκεται στα 55mm θα κινηθει πολυ λιγοτερο σε σχεση με αυτο των 100mm στο ιδιο κουνημα του χεριου

post-3673-1416073979,1008_thumb.jpg

αλλο λεω.εδω και σε 1/400 που ειχε βγαλει ενα τοπιο και σε 1/50 που τραβηξε αυτη παλι θολες μου φαινονται.

και μη μου πειτε οτι 1/50 δεν ειναι αρκετο για σωστη φωτογραφια ;

εδω βγαζουμε μη κουνημενες και σε 1/15

στην άλλη φωτογραφία έφταιγε η μη σωστή ρύθμιση του διαφράγματος, όπως είχε επισημάνει ο Κώστας (dubber) :)

Εδώ έφταιγε η μικρή ταχύτητα κλείστρου. Είναι οριακά σωστή για αυτά τα χιλιοστά, και λαμβάνοντας υπ'όψιν το άγχος ότι έβγαζα άγνωστο άνθρωπο φωτογραφία - βιαστικές κινήσεις για να μη δώσω στόχο και παρεξηγηθεί κανείς, βγήκε κάπως blurred ;)

Η Αθηνά, δηλαδή, στην προηγούμενη σελίδα, κι αυτή θολή; :no:

με το αγαλμα ; ναι

δε μπορω να πω οτι με ενθουσιασε.

η δε τις φτιαχνεις μετα η αν ειναι by default ετσι οχι δε με ικανοποιει σα φακος.Τα λεω αυτα γιατι σκεφτομουν να παρω και εγω αυτον τον φακο.

haya : ελεος ρε μαν.οπως λεει και ο voudas ,λες να μην εχω δοκιμασει η λες να μη ξερω οτι μπαινει λιγοτερο φως οταν τα Mm ανεβαινουν ; η λετε να μη ξερω οτι οσο ζοομαρεις θες παραπανω σταθερο χερι ; κ εγω σου λεω οτι και με τριποδο να ειχε παλι το ιδιο θα φαινοταν.

οπότε την επόμενη φορά ανέβασε το ισο λίγο (μέχρι τα 400 στη D40 δεν φαίνεται ο θόρυβος) για να κερδίσεις shutter

εντιτ:

κ εγω σου λεω οτι και με τριποδο να ειχε παλι το ιδιο θα φαινοταν.

τί έφταιγε δηλαδή? out of focus?

γιατί αποκλείεται να είναι τόσο χάλια ο φακός του!

προσωπικά πιστεύω ότι και με σταθερό διάφραγμα πάλι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει καθώς όσο πιο μακριά κοιτάς τόσο πιο έντονα είναι τα σημάδια από το κουνημα του χεριου.

και οχι μονο εσυ...απλα η εξηγηση του αρεσε στα αυτια μου ..:p

btw μη ξεχνατε οτι και οι φακοι εχουν ατυχες στιγμες..δε lockaroun παντα σωστα....focus accuracy αγγλιστι.

Μην προσπαθειται να βρειτε παντα την πιο λογικη εξηγηση για πιο λογο δεν βγηκε εστιασμενη η φωτο.

(η συγκεκριμενη μοιαζει στα ορια της ανεστιαστης....η εξηγηση του deninho περι βιαστικων κινησεων με καλυπτει με το παραπανω απο αυτο που βλεπω.)

Και η εξηγηση του haya ισχυει γενικα..σαν κανονας..δλδ για οσα mm εισαι θες και τουλαχιστον τον αντιστοιχο χρονο.

Δλδ εισαι στα 50mm θες 1/50 ή πχ αν εισαι στα 100mm θες 1/100 για να μειωσεις στο ελαχιστο την πιθανοτητα κουνημενης φωτογραφιας..αλλα και παλι παιζουν και αλλα ρολο οπως πχ αν εστιαζεις κατι κοντινο που θες λεπτομερεια η κατι πολυ μακρινο..βλ τοπια.

Προφανως δεν ειναι Ο κανονας..λιγο το is αν υπαρχει, καμποσο η ικανοτητα του φωτογραφου αυτος ο κανονας "σπαει" ευκολα.

Ο συγκεκριμένος φακός πάντως δύσκολα έχει "άτυχες στιγμές"

Είναι πολύ σωστός στην εστίαση, ποτέ δεν απογοητεύει. Γενικά η φωτογραφία πάντως έχει κάποιο τραγικό λάθος, δεν μπορώ να πω τι όμως.

δε ξερω παιδια τι παιζει.πραγματικα.Αν δε δω και δε συγκρινω δε μπορω να ξερω.

Παντως δε μου κανει αισθηση για την οξυτητα του.

Μια χαρά sharp είναι ρε. Εδώ μια newb όταν είχα πρωτοπάρει την d50:

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/18-3-20071-03-31.jpg

Το συγκεκριμενο φακο παιζει να μην το εχεις δει και ποτε σου:D

Το οτι εχετε ιδιο φακο στη μαρκα-χαρακτηριστικα δε σημαινει οτι συμπεριφερονται το ιδιο παντου και παντα ..ιδιως ποσο μαλλον οταν εχεις nikon και ο deninho canon.

Δεν παρουσιαζουν ολοι οι φακοι συμπτωματα back focus πχ που βγαινουν απο το εργοστασιο...αλλα κυκλοφορουν φακοι με τετοια συμπτωματα τυχαια αναμεσα μας.

Deninho δουλευεις spot /average /matrix κατι αλλο??

(οπως εχω ξαναπει εχω μαλωσει με τα εχιφ στο δεσκτοπ)

Το συγκεκριμενο φακο παιζει να μην το εχεις δει και ποτε σου:D

Το οτι εχετε ιδιο φακο στη μαρκα-χαρακτηριστικα δε σημαινει οτι συμπεριφερονται το ιδιο παντου και παντα ..ιδιως ποσο μαλλον οταν εχεις nikon και ο deninho canon.

Δεν παρουσιαζουν ολοι οι φακοι συμπτωματα back focus πχ που βγαινουν απο το εργοστασιο...αλλα κυκλοφορουν φακοι με τετοια συμπτωματα τυχαια αναμεσα μας.

Deninho δουλευεις spot /average /matrix κατι αλλο??

(οπως εχω ξαναπει εχω μαλωσει με τα εχιφ στο δεσκτοπ)

Καλά δεν νομίζω να αλλάζουν άλλα χαρακτηριστικά οι 2 φακοί μεταξύ τους επειδή έχουν διαφορετική μοντουρα. Τώρα να είναι τόσο πιο κακή η Canon, επίσης δεν το πιστεύω.

Αν υπάρχει θέμα θα είναι θέμα φακού. Δεν έχει η Canon setting για διόρθωση του back/front focus?

@GoMaR: Τι έχει η φωτογραφία με το άγαλμα και δε θεωρείται sharp? :blink:

Ο φακός είναι εκπληκτικός (για τα λεφτά του) Έχω την αίσθηση ότι σου έχουν κολλήσει μερικές τελευταίες φωτογραφίες μου που δεν είναι ιδιαίτερα εν τάξει, και νομίζεις ότι ο φακός έχει πρόβλημα. Δες κι άλλες φωτογραφίες από άλλους που τον έχουν (μεταξύ αυτών και ο dubber), και μετά κρίνε. Εγώ είμαι below average φωτογράφος :X:

@dubber: ότι υπήρχαν αρκετά κομμάτια με front/backfocus πρόβλημα, είναι γνωστό. Επίσης είναι παροιμιώδης η έφεσή μου στα ελαττωματικά προϊόντα, οπότε μην αποκλείεις να έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος φακός.

Όχι η Canon δεν έχει διόρθωση back/frontfocus.

@NTG: metering mode: pattern (μη με ρωτήσεις σε ποια επιλογή της Canon αντιστοιχεί :p)

Καλά δεν νομίζω να αλλάζουν άλλα χαρακτηριστικά οι 2 φακοί μεταξύ τους επειδή έχουν διαφορετική μοντουρα. Τώρα να είναι τόσο πιο κακή η Canon, επίσης δεν το πιστεύω.

Αν υπάρχει θέμα θα είναι θέμα φακού. Δεν έχει η Canon setting για διόρθωση του back/front focus?

Δεν αλλαζουν (εσκεμμενα) χαρακτηριστικα .αν αυτο εννοεις

Δες το σαν τους επεξεργαστες δεν πανε ολοι το ιδιο.

Θεμα μηχανης δεν ειναι...θεμα φακου μονο ο κατοχος κατω απο συγκεκριμενες απολυτες συνθηκες μπορει να το διαπιστωσει.

Κανεις αλλος κοιτωντας 5-10-100 διαφορετικες φωτογραφιες με το ιδιο σετακι.Βασικα και 5 ιδιες να βγαλει αν δεν ειναι απολυτα ελεγχομενες οχι σε εξωτερικο περιβαλλον δυσκολα θα βγει συμπερασμα για ελλατωματικο φακο.

@den

ανεβαζεις και ενα screenshot απο τη φωτο μεσω του software που δινει η canon να δουμε που εγινε η εστιαση?

Αν και παλι και αυτο ειναι tricky....

Mπορει απο βιασυνη (δικια σου) να εστιασε σε οτι ειδε ασπρο μιας και εκει κοντα παιζει εντονο contrast(οχι μεσα στο ασπρο...εκει που τελειωνει) και με μια -ας πουμε- ανεπαισθητη κινηση σου να αλλαξες καδραρισμα και να

μας παραπλανησει το screenshot.

Όχι η Canon δεν έχει διόρθωση back/frontfocus.

Ρε προδοτη εχει η canon διορθωση b/f focus...απλα δεν εχει η δικια μας.:D

(canon 50D και πανω...))

Μια χαρά sharp είναι ρε. Εδώ μια newb όταν είχα πρωτοπάρει την d50:

να καταλαβω , συγκρινεται αυτη η φωτο με τις αλλες ;

edit : οπως και αυτη με την ψυκτρα.Δεν λεω οτι ο φακος δεν ειναι sharpness λεω οτι στις φωτο του deninho ΔΕΝ μου δινει αυτη την αισθηση.

ρε Κώστα τι ανεβάζεις φωτογραφίες; δεν εχει να αποδείξει τιποτα αυτός ο φακός. απλά ο Gomar έχει κολλήσει.

Αυτό εδώ, αλήθεια, με ποιο σκεπτικό το έγραψες;

κ εγω σου λεω οτι και με τριποδο να ειχε παλι το ιδιο θα φαινοταν.

Είναι καλύτερες οι άλλες? Ε είπαμε, ήταν όταν είχα πρψτοπάρει τη μηχανή.

ρε Κωστα, δε καταλαβες μαλλον

οι δικες σου ΔΕΝ συγκρινονται σε θεμα sharp με τις φωτο του deninho.

σαφως ειναι πολυ καλυτερες οι δικες σου

@hayabusa : οκ ειμαι κολλημενος.Ειναι κολλημενα τα ματια μου και δεν ξερουν τι βλεπουν.οχι μονο εγω αλλα και αλλοι απο δω μεσα..

μην αρχιζουμε χαρακτηρισμους του στυλ κολλημενος κλπ.

Και ναι με 1/50 αν τραβαγες με τριποδο δε θα αλλαζε κατι στη συγκεκριμενη φωτο.Μιλαω παντα για τη περιπτωση οτι ευθυνεται κατι αλλο και οχι το shutter speed.μιλαμε για 55μμ ετσι

οχι για 150-200.

edit : το ενδεχομενο οτι ειπε και ο ιδιος οτι κατι μπορει να παιζει με το resize που κανει , δε μετραει καθολου ; εξαλλου ειπε και ο ιδιος οτι φαινεται καθαροτερη σε αρχικη φωτο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.