Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

οχι, ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα οταν φωτομετρησω χρησημοποιωντας σημειο αντι matrix και χρησιμοποιησω την παλαμη μου για την φωτομετρηση οπως ειχα διαβασει καπου αλλα δεν με ικανοποιει τοσο το αποτελεσμα οσο με το να βαζω αντισταθμιση EV -0,7, οποτε για την ωρα βρηκα την λυση μου...θα πειραματιστω πολυ τωρα που ερχεται και καλοκαιρι! το παραξενο ειναι πως γενικα η φωτομετρηση ειναι σωστη σε ολες τις αλλες συνθεσεις (νυχτα, συννεφια, πορτραιτα, κλειστοι χωροι κτλ...) μολις ομως μπει ουρανος καθαρος (γαλαζιος) στο backround τοτε εκει χαλαει ολο το θεμα!!!:hang3:

edit: να και 3 φωτο απο μια χθεσινη δοκιμη...μια με φωτομετρηση στο αυτοματο, μια με -0,3 και μια τελευταια με -0,7(με αντιθετη σειρα οπως φαινονται παρακατω)..

παραπερα αλλοιωνονται τα σκουρα !

dsc0003bmm.th.jpg

dsc0002lsn.th.jpg

dsc0001sio.th.jpg

οχι, ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα οταν φωτομετρησω χρησημοποιωντας σημειο αντι matrix και χρησιμοποιησω την παλαμη μου για την φωτομετρηση οπως ειχα διαβασει καπου αλλα δεν με ικανοποιει τοσο το αποτελεσμα οσο με το να βαζω αντισταθμιση EV -0,7, οποτε για την ωρα βρηκα την λυση μου...θα πειραματιστω πολυ τωρα που ερχεται και καλοκαιρι! το παραξενο ειναι πως γενικα η φωτομετρηση ειναι σωστη σε ολες τις αλλες συνθεσεις (νυχτα, συννεφια, πορτραιτα, κλειστοι χωροι κτλ...) μολις ομως μπει ουρανος καθαρος (γαλαζιος) στο backround τοτε εκει χαλαει ολο το θεμα!!!:hang3:

edit: να και 3 φωτο απο μια χθεσινη δοκιμη...μια με φωτομετρηση στο αυτοματο, μια με -0,3 και μια τελευταια με -0,7(με αντιθετη σειρα οπως φαινονται παρακατω)..

παραπερα αλλοιωνονται τα σκουρα !

dsc0003bmm.th.jpg

dsc0002lsn.th.jpg

dsc0001sio.th.jpg

Ρέ σύ goku για πιό λόγο ISO400;

thumb__MG_2894.jpg

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Shooting Mode Aperture-Priority AE

Tv( Shutter Speed ) 0.8

Av( Aperture Value ) 22.0

Metering Mode Evaluative Metering

Exposure Compensation -2/3

ISO Speed 50

Lens EF24-70mm f/2.8L USM

Focal Length 24.0mm

Flash Off

FE lock OFF

White Balance Mode Auto

AF Mode Manual focusing

thumb__MG_2894.jpg

Tv( Shutter Speed ) 0.8

ISO Speed 50

Focal Length 24.0mm

Flash Off

FE lock OFF

White Balance Mode Auto

AF Mode Manual focusing

:T::T::T: Πειράζει άμα βάλω τρία;:bigsmile:

Ενοουσα ότι αφου κάνει δοκιμές ισως θα έπρεπε να το πάει πιο νορμάλ,επίσης καί στις 3

1/500 & F11;

Η κάνω κάτι λάθος;

το iso ειναι λιγο τσιμπημενο, εχεις δικαιο...το 1/500 το βαλα για να μειωσω καπως το καψιμο και το f11 απλα για να χει λιγο πιο πολυ βαθος πεδιου και επισης για να μπει λιγοτερο φως (χωρις βεβαια να το παρακανω)!

εχω πολλα να μαθω..ειμαι ακομα στην αρχη και συνεχεια διαβαζω...ο,τι εχετε να πειτε ευπροσδεκτο οπως και καθε κριτικη εννοειται! τι ρυθμισεις θα προτεινες για τη συγκεκριμενη συνθεση?

το iso ειναι λιγο τσιμπημενο, εχεις δικαιο...το 1/500 το βαλα για να μειωσω καπως το καψιμο και το f11 απλα για να χει λιγο πιο πολυ βαθος πεδιου και επισης για να μπει λιγοτερο φως (χωρις βεβαια να το παρακανω)!

εχω πολλα να μαθω..ειμαι ακομα στην αρχη και συνεχεια διαβαζω...ο,τι εχετε να πειτε ευπροσδεκτο οπως και καθε κριτικη εννοειται! τι ρυθμισεις θα προτεινες για τη συγκεκριμενη συνθεση?

Νά πώ πρώτα ότι τουλάχιστον οι 2 πρώτες μου φένονται μιά χαρά,τουλάχιστον στήν οθόνη που είμαι τώρα..

Είμαι καί εγώ στήν αρχή καί έτσι εάν προσπαθήσω νά σέ βοηθήσω υπάρχει πιθανότητα να σε μπερδέψω χειρότερα,

απλώς μου κάνει εντύπωση πού 'αλλαξες 2 φορές την έκθεση και οι άλλες τιμές έμειναν ίδιες,σέ τί mode ήσουν δέν μπόρεσα να το δώ απο τά EXIF,δέν γνωρίζω πως είναι στήν Nikon γιαυτό ρώτησα τον Dubber εάν σκέφτομε λάθος.

Τέςπά γνώμη μου είναι ότι ξεκινάς απο AV Mode καί κάνεις τις δοκιμές σου από εκεί,κοιτάς όσο πιο πολλές φώτο μπορεις από D80 στίς διάφορες γκαλερί και προσπαθείς να διαβασεις τά Exifs ετσι ωστε νά δείς πως συμπεριφέρεται

η μηχανή σου στις διάφορες καταστάσεις...

Τωρα καί αυτό με την παλάμη δέν το κατάλαβα αλλά είναι καί περασμένη η ώρα,,,:zzz:

Τωρα καί αυτό με την παλάμη δέν το κατάλαβα αλλά είναι καί περασμένη η ώρα,,,:zzz:

ναι, και εμενα μου εκανε εντυπωση οταν το διαβασα αλλα ισχυει! υπαρχουν πολλοι τροποι για την ιδανικη φωτομετρηση...η πιο ιδανικη ειναι με μια συγκεκριμενη γκριζα καρτα και η πιο βολικη με την παλαμη του χεριου σου...(και καλα πλησιαζει το ουδετερο γκρι...) εχει να κανει με τον τροπο που οι μηχανες υπολογιζουν και κανουν την φωτομετρηση αναλογος φωτεινοτητας/χρωμτων/κτλ του καδρου!

υπαρει να διαβασεις εδω-με βοηθησε πολυ

thumb__MG_2894.jpg

Tv( Shutter Speed ) 0.8

ISO Speed 50

Focal Length 24.0mm

Flash Off

FE lock OFF

White Balance Mode Auto

AF Mode Manual focusing

Η Φωτό είναι πολύ καλή αλλά την χαλάει (κατά την γνώμη μου) η επέμβαση που έκανες στην θάλασσα.(Σου αρέσει να πειράζεις το υγρό στοιχείο). Θα ήταν προτιμότερο να φαίνεται η φυσική διαύγεια της θάλασσας, και να δένει με το υπόλοιπο τοπίο που είναι άριστα νεταρισμένο και με πολύ καλό κοντράστ;)

δε προσπαθησα για το αληθοφανες...αν και το μπορουσα.Προτιμησα κατι πιο "εντυπωσιακο".

Αngel_f σε περιπτωση που δεν τη γνωριζεις δικια σου ειναι: p

Eλπιζω να αρεσει ..(αλλιως θα πρεπει να αλλαξω γουστα)

(21mm, f9 ,5sec)

http://img4.imageshack.us/img4/9253/img2894miniacopy.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.