Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

pif ..φλωριες.:p

πρεπει να ανεβω (καποια στιγμη ) level στο biding

Αντε ρε....καλοριζικη η d50:T:

.

:suicide:

καλή η τιμούλα του sigma. Ειδικά για f/2,8 ;) Τελικά, πήγες κι εσύ σε tele για εκείνες τις 3 φωτογραφίες στις 1000 :p Περιμένω δείγματα (φωτο)γραφής :D

:spam: Αν και σε Canon δεν τίθεται θέμα για φακό 70-200 :spam:

καλή η τιμούλα του sigma. Ειδικά για f/2,8 ;) Τελικά, πήγες κι εσύ σε tele για εκείνες τις 3 φωτογραφίες στις 1000 :p Περιμένω δείγματα (φωτο)γραφής :D

:spam: Αν και σε Canon δεν τίθεται θέμα για φακό 70-200 :spam:

Πώς δεν τίθεται?

thumb__MG_2284.jpg

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Shooting Mode Aperture-Priority AE

Tv( Shutter Speed ) 1/25

Av( Aperture Value ) 9.0

Metering Mode Evaluative Metering

Exposure Compensation 0

ISO Speed 400

Auto ISO Speed OFF

Lens EF24-70mm f/2.8L USM

Focal Length 40.0mm

Flash Off

FE lock OFF

White Balance Mode Auto

AF Mode One-Shot AF

Picture Style Neutral

Edit :Ευχαριστω jpavly ,gznp,perfomer,tragikos:)

wow!!! :cool:

εγώ μίλαγα για τον f/4 IS, κι όχι για τον 2,8, πάντως. Αν και ένα ψάξιμο στο νετ, με έβαλε σε δίλημμα πάλι... Όταν έρθει ο καιρός για την αγορά, μάλλον με ρίψη κέρματος θα αποφασίσω ποιον θα πάρω :hehe:

ρε ασε τους σιγμα για αυτους που εχουν νικον.

F4 L is > anything else. :D

(παντως κακα τα ψεματα...αν εχεις canon και μαλιστα FF ..δεν πας να παρεις σιγμα τοκινα κλπ.Εκει πας για 3-4 συγκεκριμενους φακους..που μπορουν να σου προσφερουν το 100% που μπορει να προσφερει ενας φακος.Εκει δεν εχει μα μου ...Τα δινεις και ξενοιαζεις,μεχρι καποια στιγμη o διαδοχος (ο γιος ντε) να ποσταρει σε καποιο forum "εχω προικα απο τον πατερα μου τους ταδε φακους.Tι σωμα να παρω?" :p)

Lol, εδώ έρχεται ο Nikkor 2.8 VR και τα ξεχνάτε όλα, μαζί και το όνομά σας :p

Το θέμα είναι ότι δεν είχα 1700 αυτή τη στιγμή. Προφανώς και η επόμενη αγορά φακού είναι αυτή, μέχρι τότε όμως βολεύομαι με τον ταπεινό Sigma ο οποίος γι αυτά που κάνει είναι μάλλον φτηνός.

Lol, εδώ έρχεται ο Nikkor 2.8 VR και τα ξεχνάτε όλα, μαζί και το όνομά σας :p

Το θέμα είναι ότι δεν είχα 1700 αυτή τη στιγμή. Προφανώς και η επόμενη αγορά φακού είναι αυτή, μέχρι τότε όμως βολεύομαι με τον ταπεινό Sigma ο οποίος γι αυτά που κάνει είναι μάλλον φτηνός.

καλορίζικα!

ε ναι για canon είναι μονόδρομος

Για FX πάντως Nikon δε πρέπει να είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ του sigma που πήρες και του τουμπανο-nikon. Στο photo.net θυμάμαι ορισμένοι ισχυρίζονται πως έπρεπε η nikon εξαρχής να τον ονομάσει DX (γκρινιάζοντας κυρίως για τα άκρα και για έντονο βινιετάρισμα)

από review στο dpreview:

"The 70-200mm VR gives a less than sublime performance on FX, essentially doing a very good impression of a lens which was optimized primarily for the DX format. Corner sharpness and falloff (or in this case, more correctly vignetting) are especially problematic, but distortion and chromatic aberration are also less well controlled on the larger format."

"The Sigma puts in a decent, if not quite outstanding performance on full frame; again it's best at the shorter end of the zoom, but suffers from slight softness, chromatic aberration, and relatively high pincushion distortion at 200mm. However central sharpness is otherwise high, and vignetting notably low. Again we see the same symptoms of focus shift on stopping down as observed on the DX format, resulting in slight under-representation of the lens's true resolution at intermediate apertures. Interestingly, the Sigma does not suffer from the combination of strong vignetting and extreme corner softness at longer focal lengths and that we saw with the Nikon 70-200mm F2.8 AF-S VR on the same body; however it doesn't match its superb central resolution either."

Ναι τα έχω ψάξει. Δεν με χαλάει το λίγο Vignetting στα άκρα. Τα παραλένε κιόλας.

Περίπου 2.050 και οι 2.

Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED και Sigma AF 70-200mm F/2.8 II EX DG HSM.

καλορίζικοι :)

αν επιτρέπεται

για ποιό σκοπό αγοράστηκαν?

το σταθερό aperture εκτός απο τα προφανή (πολύ φώς και στο zoom άκρο) βοηθάει πουθενά αλλού?

Ευχαριστώ.

Γενικά και οι 2 φακοί έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε ταχύτητα focus, sharpness (κυρίως ο Nikon φυσικά), C.A., distortion κτλ. Μαζί με αυτά έρχεται και το μεγάλο διάφραγμα που φυσικά κανέναν δεν χαλάει για τον λόγο που αναφέρεις.

Κύριο χαρακτηριστικό και των 2 είναι το ότι είναι και FF καθώς κάποια στιγμή θα κάνω μετάβαση.

Ναι, αν και δεν με βοηθάει σε κάτι αυτό. Ιδίως στον 24-70, χάνει πολύ σε Wide.

Καλά το ότι αυτόματα χάνεις το wide είναι γεγονός.

Για τον εαυτό μου μιλώντας, μου προτάθηκε να πάρω τον νέο sigma 24-70 f/2.8 που είναι για FF, αλλά κρατούσα τις επιφυλάξεις μου λόγω crop factor. Κοίταξα όμως προσεκτικά τις φωτογραφίες που έχω βγάλει με τον 18-55 και είδα πως ένα 80% ήταν στα 40mm και άνω.

24mm X 1.6 (Canon APS-C)= 38.4mm οπότε μια χαρά με βολεύει το crop, και στην τελική κερδίζω και στο tele (112mm) :fun:. Λογικά θα βολεύει και μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Ακόμα και τα 24 για μένα πολλές φορές δεν είναι χρήσιμα καθώς σε συγκεκριμένα θέματα με συγκεκριμένες γωνίες δημιουργεί παραμόρφωση του θέματος. Για μένα λοιπόν τα 24 δεν είναι άσχημα, αυτό όμως έχει να κάνει με τον κάθε χρήστη.

Με λίγα λόγια, περί ορέξεως,... :p

Το θέμα είναι ποιος περιμένει μέχρι να γεννηθούν :)

Περνάει γρήγορα ο καιρός:happy:

edit.

Και μια μακάβρια...

img10563copy1.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.