Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

εσυ κοιτας μονο τη κατω δεξια γωνια..τη κολωνα με το φως στη μεση δε την κοιτας που πιανει τωρα ενα μεγαλο μερος της φωτογραφιας ;

και μηπως ειναι θεμα οθονης η σκοτειναδα ;

To κατάρτι δεν είναι ολόκληρο γιατί ακριβώς πάνω από το σημείο που τελειώνει ήταν ο ήλιος ο οποιος ήταν πολύ δυνατός και δημιουργούσε πρόβλημα.

Για τον ουρανό δεν ξέρω, θα την ξανακοιτάξω. :)

Σημερα δεν ξερω πως μου ηρθε αλλα ανεβηκα παρνηθα. Ειπα να εξασκησω λιγο το hdr μου,να τι εβγαλα...

3319311463_5020131273_m.jpg 3320141162_fdf9c85d6e_m.jpg 3319308753_7b6260bb3d_m.jpg 3319302715_47a075a89e_m.jpg

Οπως καταλαβαινετε δεν μπορω να σας δωσω τα exif γιατι ειναι απο 3 φωτογραφιες η καθε μια. Παντως απο οτι καταλαβα δυστυχως ολες οι hdr θελουν τριποδο,οι περισσοτερες μου βγηκαν λιγο κουνημενες στο merge

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια,αρα αξιζε το κρυολογημα που με περιτριγυριζει με το που μπηκα σπιτι :slap:

@sakis κανω παραθεση αυτο που ειχα γραψει σε ενα αλλο φορουμ

το hdr ειναι να συνδιασεις 3 η παραπανω ιδιες φωτογραφιες με διαφορετικη εκθεση (αν εχεις δει στην φωτογραφικη σου καπου θα λεει κατι για ev +-)

Mε αυτον τον τροπο βγαζεις μια με -1ev, μια 0ev και μια με +1ev (underexposed,normal,overexposed) και τις συνδιαζεις ωστε να παρεις ολο το χρωματικο ευρος.

Και για να το πω λιγο ποιο αναλυτικα

1) Βγαζετε φωτογραφιες απο καποιο σταθερο σημειο επειδη οι 3 φωτογραφιες πρεπει να ειναι ακριβως ιδιες

2)Η φωτογραφικη μηχανη πρεπει να εχει ρυθμισεις για την εκθεση (exposure) αν εχετε Apertuere priority,Shuter speed priority η manual mode τοτε θα μπορειτε να το κανετε. Για να φτιαξουμε μια hdr φωτογραφια χρειαζονται 3 η παραπανω διαφορετικες exposures πχ -1,0,+1 δηλαδη μια κανονικη φωτογραφια μια κατα 1 στοπ φωτεινοτερη και μια κατα 1 ποιο σκοτεινη. Η τιμες που ειπα μπορει να διαφερουν μπορει να ειναι και -2,0,+2 απλα εγω χρησιμοποιω παντα το ιδιο στα + και -

3) Αφου τα κανουμε ολα αυτα κατεβαζουμε το Photomatix (δεν ειναι δωρεαν αλλα με λιγο καλη θεληση το βρισκουμε ). Εχει μια επιλογη generate hdr image βαζουμε τις 3 φωτογραφιες που τραβηξαμε και μετα παταμε generate.

Θα μας βγαλει ενα αυτοματοποιημενο αποτελεσμα,αυτο μπορουμε να το πειραξουμε και να το φτιαξουμε οπως θελουμε εμεις πηγαινοντας στο process/Tone mapping.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.