Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Σε αυτήν την τελευταία, ο μαύρος όγκος από τη σκεπή, δεν προσθέτει τίποτε, αντίθετα ενοχλεί θα έλεγα. Εαν έβγαλες έτσι τη φωτογραφία ώστε να πετύχεις αυτά τα χρώματα στον ουρανό, απλά δες στο βιβλιαράκι της μηχανής για τις ρυθμίσεις φωτομέτρησης, και όταν έχεις χρόνο παίξει λίγο ώστε να εξοικειωθείς :)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ειχε -8 βαθμους δν ειχα πολυ χρονο δν αντεχα αλλο με ανοιχτο παραθυρο οντως η σκεπη το χαλαει αλλα.... ηταν 6 το πρωι εκανε ελεΐνο κρυο να βγω εξω να την βγαλω απο καλυτερο σημειο τα χρωματα δν τα εχω πετυχει καθολου ε? :( φοτομετρηση εστι ??? /noob mode off

Πολύ ωραία φωτογραφία Άγγελε :T: Κι απ'ότι βλέπω, και ο 24-70 συνεχίζει να χρησιμοποιείται, ε; :)

Εδώ έχω μία που τράβηξα σήμερα

IMG_0847DxO__raw.jpg

Δεν την βάζω τόσο για κριτική (άλλωστε ξέρω ότι δεν είναι καλή), αλλά για να γίνει brainstorming για το πως θα μπορούσε να τραβήχτεί καλύτερα η εικόνα.

Για τη φωτογραφία είχα ένα σποτάκι με λάμπα πυρακτώσεως, που έπεφτε δίπλα από την εικόνα, αλλά παρ'όλα αυτά πάνω από τον Άγ. Χαράλαμπο έχω μια γυαλάδα, μια 25άρα πυρακτώσεως από κάτω ώστε να μειώσει τις σκιές, και το φωτισμό του δωματίου με ενεργειακές λάμπες. Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί στο χέρι

Edit: Μετά από την παράκληση του NTG, δεν είχα παρά να προσθέσω κάποια βασικά στοιχεία του exif:

Model = Canon EOS 400D DIGITAL

Exposure Time = 1/20"

F Number = F3.2

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 200

Subject Distance = 0.51m

Metering Mode = Pattern

Focal Length = 23mm

Πολύ ωραία φωτογραφία Άγγελε :T: Κι απ'ότι βλέπω, και ο 24-70 συνεχίζει να χρησιμοποιείται, ε; :)

Εδώ έχω μία που τράβηξα σήμερα

IMG_0847DxO__raw.jpg

Δεν την βάζω τόσο για κριτική (άλλωστε ξέρω ότι δεν είναι καλή), αλλά για να γίνει brainstorming για το πως θα μπορούσε να τραβήχτεί καλύτερα η εικόνα.

Για τη φωτογραφία είχα ένα σποτάκι με λάμπα πυρακτώσεως, που έπεφτε δίπλα από την εικόνα, αλλά παρ'όλα αυτά πάνω από τον Άγ. Χαράλαμπο έχω μια γυαλάδα, μια 25άρα πυρακτώσεως από κάτω ώστε να μειώσει τις σκιές, και το φωτισμό του δωματίου με ενεργειακές λάμπες. Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί στο χέρι

Ευχαριστώ deninho, ειπα να χρησιμοποιησώ περισσότερο τον 24-70, κριμα ειναι να τον σνομπάρω :p Ειναι πολυ καλός φακος εαν δεν δουλεύεται με πολυ ανοιχτό διάφραγμα.

Για να βγάζεις εικονες, πίνακες, χαρτιά κλπ, βάλε δεξιά και αριστερά 2 πορτατίφ να φωτίζουν το εργο, και ενδεχομένως ενα λευκο σεντόνι μπροστά απο τις λαμπες για ποιο μαλακό φως.

Μετά βάλε την μηχανή σε ένα τρίποδο και φρόντισε να είναι η πλάτη της παράλληλη με το εργο.

Χρησιμοποίησε χειροκίνητη εστίαση και mirror lockup.

Εστιακή απόσταση απο 50-55 και επάνω.

Μην χρησιμοποιήσεις το φλας της μηχανής γιατί θα έχεις αντανακλάσεις και γυαλάδες στο θεμα σου.

Αυτα...

3260474821_21e73eaec9.jpg

Χτες εβγαλα αυτην εδω,σημερα που ειχα ελευθερο χρονο εκατσα να την πειραξω λιγο στο photoshop.Κατα την γνωμη σας το blur στο background σας φενεται ρεαλιστικο;

Η μηχανη μου δυστυχως δεν τα καταφερνει καλα σε αυτον τον τομεα και προσπαθω οτι δεν μπορει να κανει αυτη να το κανω εγω στο photoshop.

στα δικά μου μάτια φαίνεται αρκετά ρεαλιστικό. θα ήθελα ομως να δω και την αρχική αν την έχει κρατήσει. μου φαίνεται περίεργο με φ/3.5 να μην είναι αρκετά φλουταρισμένο το background.

Η αρχικη ειναι αυτη εδω .

Φλουταρισμα να υποθεσω οτι ειναι το blur πισω απο το θεμα;

Και κατι αλλο τωρα που το βλεπω,εχετε καμια προταση για καποιο αλλο crop στην συγκεκριμενη; Γιατι εκανα καποιες προσπαθιες για καποιο αλλο crop αλλα η αρχικη μου φαινοταν καλη στο ματι και ετσι δεν την αλλαξα.

Ευχαριστώ deninho, ειπα να χρησιμοποιησώ περισσότερο τον 24-70, κριμα ειναι να τον σνομπάρω :p Ειναι πολυ καλός φακος εαν δεν δουλεύεται με πολυ ανοιχτό διάφραγμα.

Για να βγάζεις εικονες, πίνακες, χαρτιά κλπ, βάλε δεξιά και αριστερά 2 πορτατίφ να φωτίζουν το εργο, και ενδεχομένως ενα λευκο σεντόνι μπροστά απο τις λαμπες για ποιο μαλακό φως.

Μετά βάλε την μηχανή σε ένα τρίποδο και φρόντισε να είναι η πλάτη της παράλληλη με το εργο.

Χρησιμοποίησε χειροκίνητη εστίαση και mirror lockup.

Εστιακή απόσταση απο 50-55 και επάνω.

Μην χρησιμοποιήσεις το φλας της μηχανής γιατί θα έχεις αντανακλάσεις και γυαλάδες στο θεμα σου.

Αυτα...

Eπομένως χρειάζεται "αποκαθήλωση". Άρα το καθυστερώ μέχρι να έρθουν οι γονείς, μην μου μείνει τπτ στο χέρι και με κυνηγάνε μετά (με το δίκιο τους) :p

Όσον αφορά στο διάφραγμα, χρειάζεται να είναι ανοιχτό/κλειστό, ή μας είναι αδιάφορο;

@snik: η επεξεργασμένη μου φαίνεται καλύτερη από την αρχική :)

Eπομένως χρειάζεται "αποκαθήλωση". Άρα το καθυστερώ μέχρι να έρθουν οι γονείς, μην μου μείνει τπτ στο χέρι και με κυνηγάνε μετά (με το δίκιο τους) :p

Όσον αφορά στο διάφραγμα, χρειάζεται να είναι ανοιχτό/κλειστό, ή μας είναι αδιάφορο;

@snik: η επεξεργασμένη μου φαίνεται καλύτερη από την αρχική :)

Ενα f6.3-f8 πιστεύω οτι ειναι καλα, ώστε να πάρεις την μέγιστη ευκρίνεια του φακού.

snik Μου φαίνεται ωραίο το αποτέλεσμα

@Chris123 Δεν ξερω γουστα ειναι αυτα εμενα μου φενεται πολυ καλυτερη μετα την επεξεργασια,το θεμα ξεχωριζει καλυτερα λογω του blur αλλα εχουν ενισχυθει οι λεπτομεριες στην γατα με το φιλτρο high pass.Επισης με το vintage look νομιζω καταφερα να την ξεχωρισω ακομα πιο πολυ απο το θεμα και να κανω τα ματια αν φαινονται πιο εντονα.

Παντως αν εχει κανεις καποιο tutorial για fake bokeh & blur θα ηθελα να του ριξω μια ματια γιατι οτι εκανα το εκανα με μασκες και Lens Blur.

@angel_f @deninho σας ευχαριστω!

μου φαίνεται περίεργο με φ/3.5 να μην είναι αρκετά φλουταρισμένο το background.

αν το παλικάρι ήταν κ αυτό στα κεραμίδια, τότε θα ήταν φλουταρισμένο... το βάθος πεδίου εξαρτάται κ από την απόσταση από το αντικείμενο...

δε πρεπει να ειναι , γιατι το σχοινι δε θα φαινοταν ετσι.κ εκτος αυτου αποκλειεται να ηταν και η γατα να ηταν ακομα πανω :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.