Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

To iso 800 ειναι απαγορευτικό για τις crop...

είναι καθαρά θέμα έκθεσης. έχω (είχα πιο σωστά), δείγματα της d50 στα 1600 με λιγότερο θόρυβο από ότι στα 800. γιατί; γιατί ήταν πιο σωστά τραβηγμένη η μία από την άλλη.

από την άλλη μεριά, αν φτάσεις στο σημείο να κάνεις crop, πάει να πει ότι η φωτογραφία απλά δεν είχε την προοπτική να βγει καλή.

τελικά δεν υπάρχει μηχανή που να πιάνει αυτό που βλέπεις

το κρατάς μέσα σου και τελείωσε

φυσικά και δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται. δεν είναι αυτός ο σκοπός της άλλωστε.

You don't take a photograph, you make it.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Όσοι μιλήσατε χωρίς να έχετε λάβει υπόψιν σας ότι η φωτογραφία μπορεί να τραβήχτηκε και να ήταν πολύ σκοτεινότερη, να έγινε pp και να μπήκε θόρυβος εκεί. Δεν σας παρεξηγώ, δεν το ανέφερα αλλά δεν το σκέφτηκε κανείς? Είναι δυνατόν, σε ISO 800?

Ρε Dark, τι να μου θίξεις, δεν φαντάζεσαι πόσο χαλαρά το βλέπω το θέμα. Απλά ρίχνω και μια παραγγελία D700 για το καλό :)

Ένα crop σε 1600, δεν είναι και για πέταμα.

test.jpg

από πλευράς μου, ότι έθιξα όσον αφορά στη μηχανή, προφανώς, το έκανα για πλάκα. Δόξα τω θεώ, από σκοτεινές φωτογραφίες που από επεξεργασία του raw γεμίζουν θόρυβο, ξέρω :p

Πάντως, δεν βλέπω πληροφορίες στο exif για το πως τράβηξες (iso, f, shutter κλπ), ώστε να έχω και μια πλήρη εικόνα :)

ΥΓ Σκέφτεσαι να πουλήσεις την D300, αν πάρεις την D700? :to_pick_ones_nose:

δεν υποτίμησα τη μηχανή απλά καμία δεν είναι αρκετή

@ .38-.45 και εγώ σκαλίζω πολύ και γουστάρω κιόλας που το κάνω

αλλά είναι εξίσου πολλοί και οι διαβασμένοι που λένε πως η φωτογραφία σταματάει στο κλικ. μετά είναι γραφιστική,ζωγραφική,τέχνη αλλά ΟΧΙ φωτογραφία

δεν έχω αποφασίσει που θα ταχθώ,το πρώτο στρατόπεδο με βολεύει καλύτερα τώρα που δεν δαμάζω τον εξοπλισμό :)

[fixed]υπάρχει tool που να του λες έχω αυτόν το φακό με αυτή τη μηχανή και να διορθώνει αυτόματα τις παραμορφώσεις βάσει του συγκεκριμένου φακού? δοκιμάζω το dxo optics pro και παρόλλο που έχω τα modules δε μου τα φορτώνει και δε το κάνει αυτόματα...[/fixed]

edit: δούλεψε με τα πολλά... πολύ ωραίο app αλλά υστερεί σε άλλα θέματα που με είχε βολέψει το captureNX...

ναι καλό και το PTlens αλλά κάνει μόνο αυτό, θα με βόλευε ένα all in one prog για edit κλπ...

πληροφοριακά ποιά άλλα χρησιμοποιείτε να τα δω? (capture one σίγουρα κάποιοι)

Όσοι μιλήσατε χωρίς να έχετε λάβει υπόψιν σας ότι η φωτογραφία μπορεί να τραβήχτηκε και να ήταν πολύ σκοτεινότερη, να έγινε pp και να μπήκε θόρυβος εκεί. Δεν σας παρεξηγώ, δεν το ανέφερα αλλά δεν το σκέφτηκε κανείς? Είναι δυνατόν, σε ISO 800?

Ρε Dark, τι να μου θίξεις, δεν φαντάζεσαι πόσο χαλαρά το βλέπω το θέμα. Απλά ρίχνω και μια παραγγελία D700 για το καλό :)

Η αρχική:

DSC_1979.jpg

α. Η φωτογραφία άλλαξε από χθες (ο κύκνος έκανε τη σημαδούρα - το κεφάλι ήταν βουτηγμένο στο νερό) :p

β. Παρ'ότι κι εδώ υπάρχει ο θόρυβος στα ίδια σημεία, θέλει προσπάθεια για να το βρεις, και (προφανώς) δεν ενοχλεί ;)

γ. Στο raw, το καμένο μέρος διορθώνεται, έστω και μερικώς; Αν ναι, γιατί δε δοκιμάζεις να βγάλεις 3-5 jpeg από την ίδια φωτογραφία για να δοκιμάσεις μια HDR? (αν βαριέσαι να το κάνεις εσύ, προτίθεμαι να το κάνω εγώ το βράδυ :))

α. Η φωτογραφία άλλαξε από χθες (ο κύκνος έκανε τη σημαδούρα - το κεφάλι ήταν βουτηγμένο στο νερό) :p

β. Παρ'ότι κι εδώ υπάρχει ο θόρυβος στα ίδια σημεία, θέλει προσπάθεια για να το βρεις, και (προφανώς) δεν ενοχλεί ;)

γ. Στο raw, το καμένο μέρος διορθώνεται, έστω και μερικώς; Αν ναι, γιατί δε δοκιμάζεις να βγάλεις 3-5 jpeg από την ίδια φωτογραφία για να δοκιμάσεις μια HDR? (αν βαριέσαι να το κάνεις εσύ, προτίθεμαι να το κάνω εγώ το βράδυ :))

α.βαριεμαι να δω την αλλη τωρα:p

β.Λογικο ειναι οσο φωτιζεις να αυξανεται και ο θορυβος..σε αυτη μπορεις να πεις οτι δεν εχει θορυβο.Στην αλλη κανει μπαμ.Αλλα σαφως προτιμω την αλλη.

γ.Εγω ξερω οτι το καμμενο ειναι καμμενο και δε μπορεις να επεμβεις..ειτε raw ειτε Jpg.Αντε να παιξεις με highlight αλλα δε διορθωνεις τπτ.Αυτο που εκανε ειναι να τονισει τα μη καμμενα σημεια και γιαυτο φαινεται η διαφορα τοσο εντονη.

Ετσι το βλεπω εγω.

Αλλα ειπαμε.Δε ξερει να βγαζει φωτογραφιες.Πρεπει να του δειξω εγω :p

Εκτός της τελευταίας μλκίας που είπε ο Gomar, σε όλα τα άλλα έχει δίκιο.

Αυτός ήταν ο λόγος που ανέβασα τη 2η αλλά πρέπει μάλλον να εξηγήσω. Το έξω είναι καμμένο, κοινώς δεν έχει πληροφορία!!! Επίσης ο θόρυβος της πρώτης είναι αποτέλεσμα του boost και όχι της μηχανής. Αυτό κυρίως για σένα deninho μπας και σε φωτίσει ο θεός και δεν ξαναπάς σε Canon :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.