Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Κάδρο λέμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι αυτό που εσύ θέλεις να βγάλεις φωτογραφία, στην ουσία είναι το περίγραμμα της.

Λέγοντας κάδρο, καδράρω κλπ, εννοούμε τα όρια της φωτογραφίας. Δηλαδή κάδρο είναι αυτό που βλέπεις μέσα στο "ματάκι" της μηχανής ή στην οθόνη της :)

@38-45 ωραια,μπορεις να μου εξηγησεις τη διαδικασια για να κανω commander mode μεταξυ d70 + sb-800?
δεν κάνεις commander moder, βάζεις το Onboard flash σε commander mode. :p

D70 Manual: Commander mode, page 150

SB-800 Manual: Flash shooting in Advanced Wireless Lighting, page 76

happy reading :)

δε θα βάλεις το sb-800 σε commander mode, αυτό σημαίνει ότι θα έχεις το sb800 σαν master να ελέγχει τα άλλα φλας.

την d70 θα βάλεις σε commander mode, ώστε να ελέγχει το sb800.

πω πω... τίγκα στο θόρυβο είναι. Ευτυχώς που την είδα νωρίς, ώστε να μην πάω για την d300 αν τελικά αναγκαστώ να αγοράσω καινούρια :p

Σοβαρά τώρα, έχω δει απείρως καλύτερες φωτογραφίες σου :) Αυτή έχει πολύ θόρυβο, και είναι και καμμένα τα πάντα έξω από το τούνελ.

έντονα στο πίσω μέρος του πλοιάριου, και αρκετό θόρυβο εκεί που κάθονται οι ναύτες και στα δοχεία-τενεκέδες δίπλα τους, καθώς και γύρω από τον κύκνο

εδιτ: δεν αστειεύομαι για το θόρυβο :) Απλά, επειδή ακόμα έχω λάθος ρύθμιση στη φωτεινότητα (πάντα ανέβαζα σκοτεινέ φωτογραφίες ;)), μπορεί απλ να αποκαλύπτεται ο θόρυβος στην οθόνη μου (και να μη φαίνεται πχ στην εκτύπωση)

Υπαρχει θορυβος στις σκιες.

Διονυση ριξε μια ματια εδω για να εχεις μια εικονα σχετικά με τις δυνατότητες των αισθητήρων...

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/202|0/(appareil2)/262|0/(appareil3)/205|0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon

πω πω... τίγκα στο θόρυβο είναι. Ευτυχώς που την είδα νωρίς, ώστε να μην πάω για την d300 αν τελικά αναγκαστώ να αγοράσω καινούρια :p

Σοβαρά τώρα, έχω δει απείρως καλύτερες φωτογραφίες σου :) Αυτή έχει πολύ θόρυβο, και είναι και καμμένα τα πάντα έξω από το τούνελ.

αυτο πηγα να γραψω και εγω..

Σοβαρα και φαινεται ο θορυβος και καμμενα ολα εκτος tunel

Υπηρχε περιπτωση να βγαλεις με λιγοτερο ISO και μετα να παιξεις με shadow protection ?

ωστε και να μη βγουνε καμμενα τα εξω και με λιγοτερο θορυβο.λεω εγω τωρα.σκεφτομαι μηπως γινοταν ετσι

To iso 800 ειναι απαγορευτικό για τις crop...

Εαν το χρησιμοποιήσεις μετα πρέπει να κανεις NR με ενα καλο πρόγραμμα

Στηνν 40D το χρησιμοποιούσα σε πολύ λίγες περιπτώσεις και να φανταστείς οτι η D300 εχει περισσότερο θόρυβο απο την 40d.

Για του λόγου το αληθέςhttp://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/180|0/(appareil2)/262|0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Nikon

Οι μισές φωτογραφίες μου από την Πράγα είναι σε ISO 1600 και γενικά δεν έχω πρόβλημα, όσο για το 800 το έχει για πλάκα. Δεν ξέρω τι κάνει η 40d, εγώ έμεινα ευχαριστημένος. Επίσης το crop δεν είναι μεγάλο έτσι κι αλλιώς, παρόλα αυτά εξακολουθώ να μην βλέπω θόρυβο άξιο λόγου στη φωτογραφία.

Και εγώ πιστεύω πως το 800 είναι παραπάνω από μία χαρά στην 300, και με προσοχή δουλεύεις και 1600.

Σε τρελά κρόπ με ότι μηχανή και να έχεις πάντα θέλεις NR για να μην δείξει πιστεύω.

Ας εκμεταλλευτώ το θέμα της συζήτησης και να ρωτήσω κάτι που αναρωτιέμαι τελευταία.

Τί είδος φακού θέλουμε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε χαμηλό ISO και Shutter speed?

1) Οι Prime (και πανάκριβοι) φακοί είναι για αυτή τη δουλειά?

2) Αν θέλουμε να συνδυάσουμε και ένα 150mm μέγιστο ζοομ ~ 100mm max κοιτάμε σε παρόμοιους φακούς αυτόν που έχει το μικρότερο aperture στα μέγιστα mm (focal length?) του φακού έτσι?

3) Απο όσο έχω διαβάσει, σε παρόμοιας τεχνολογίας μηχανές (dSLR για παράδειγμα) αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο φακός και όχι το σώμα. Το σώμα θα προσφέρει παραπάνω ευκολίες και κυρίως στον επαγγελματία φωτογράφο.

Κερνάω threadάκι, παρακαλώ συμμαζευτείτε με τα hijacks, χειρότερο από το ΠΟΘ το έχετε κάνει το θεματάκι :)

Οι μισές φωτογραφίες μου από την Πράγα είναι σε ISO 1600 και γενικά δεν έχω πρόβλημα, όσο για το 800 το έχει για πλάκα. Δεν ξέρω τι κάνει η 40d, εγώ έμεινα ευχαριστημένος. Επίσης το crop δεν είναι μεγάλο έτσι κι αλλιώς, παρόλα αυτά εξακολουθώ να μην βλέπω θόρυβο άξιο λόγου στη φωτογραφία.

ε καλά μη το παρακάνεις....

θόρυβο έχει αρκετό

δε σου θίξαμε το αργαλείιιιο

πες το color artifacts πες το Βαγγέλη

μια ατέλεια εκεί που την εντόπισαν και οι προλαλήσαντες την έχει :)

ενδιαφέρον θα είχε να την βγάλεις με διάφορες ρυθμίσεις

να βλέπαμε προς τα που θα έπαιζε καλύτερα

δεδομένου οτι υπάρχει νερό

με μεγαλύτερο t ή +eV θα θόλωνε το νεράκι.....

και δε θα μου άρεσε...

ίσως 2 φωτό μία στα φωτεινά μετρημένη και μια στα σκοτεινά και κόψε ράψε...

αλλά γίνεται να το κάνεις αυτό σε κάθε μα κάθε πόζα?

d300 και @@ μέντολες ....

τελικά δεν υπάρχει μηχανή που να πιάνει αυτό που βλέπεις

το κρατάς μέσα σου και τελείωσε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.