Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

αυτό που δεν είδα είναι το πώς προσάρμοσες την όλη κατασκευή στην μηχανή; για φλας θα πάω λογικά μέσα στις γιορτές οπότε με βλέπω αντί να διαβάζω για την εξεταστική να κάνω πατέντες :D

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Τελικά ήρθαν τα πράγματα απο Hong Kong( Off-Camera Shoe Cord) και το macro φλας ειναι έτοιμο :D

Προσαρμόστηκε στην μηχανή με 2 κομμάτια πλεξι γκλας

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_2516.jpg

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/008.jpg

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/010.jpg

Και ενα πρόχειρο αποτέλεσμα ( την εχω πεθαμένη πολλούς μήνες:alien:)

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_2515.jpg

Kαλοριζικα....

(ολο αγορες εισαι(ειστε)..ζηλευω....(το χρονο σας ,που μου λειπει κυριως):D)

Θα παρεις και φακο?

NTG Ευχαριστώ, το flash υπήρχε, το diffuser( 1,5 ευρώ) , ενσύρματο τηλεχειριστήριο (1,5 ευρω) και το Off-Camera Shoe Cord (περίπου 20 ευρω) πήρα απο Hong Kong, τσάμπα , αν σκεφτείς πόσο κάνουν τα αντίστοιχα Canon.

Κατι ετοιμάζω να πάρω... αλλά πως με κατάλαβες??:p

Υπομονή... δεν γίνετε να τρέχεις μια ζωη, όταν θα έχεις χρόνο θα πάρεις το αίμα σου πίσω!

Busa στην πρώτη φωτο με το πλεξι, εκει που βλέπεις το διπλό πλεξι, η βίδα που προεξέχει παει και βιδώνει επανω στο σωμα, στην θέση που βιδώνει και το τρίποδο ;)

Aν εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις κατι πριν παρεις..

δοκιμασε τον canon ef-s 60mm f2.8 (δεν κανει για ff oμως) ,τον 50mm f1.4 hsm sigma ,τον sigma 70mm f2.8 dg μαζι με τον 50αρη canon (f1.4)

Λιγο 2 much να παρεις υπερφωτεινο για παιζεις στα 4-5,6 αλλα απο θεμα ευκρινειας μονο αν ψαξεις θα δεις διαφορες.Koiτα παντως και τους 2 πρωτους..(αν παρεις ff koiτα μονο τον σιγμα)

Σε θεμα ποιοτητας κατασκευης δεν ξερω να πω.Υποθετω λογω κατηγοριας θα ειναι αρκετα καλη ουτως ή αλλως.

Εκεινο που ξερω ειναι οτι ειχε επικρατησει ανησυχια οταν βγηκε ο 50αρης σιγμα σε οσους ειχαν ηδη τον 50αρη canon.

Y.G

Δε λεω(ξερω) οτι (αν) αξιζουν σαν αγορα με τους ηδη υπαρχοντες φακους σου ,αλλα αν βγεις στην αγορα δες και αυτους.

Καλη συνεχεια...(στο photoshooting):hi:

Απο εδω μου μπήκε η ιδα για τον 50αρη http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=115&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=6&LensComp=101&CameraComp=9&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=3

Κάποια στιγμή θα ρίξω μια ματιά στον sigma 50 1.4 , thanx :hi:

O 24-702.8 ειναι αρκετά καλός αλλα μετα τον 100mm macro κατάλαβα ποσο απέχει απο ενα καλό prime... ιδιος στο wide εχει shoft άκρα... και στα 70mm χάνει σε οξύτητα...

To shoftening στα ακρα μεγαλωνει οσο κατεβαινεις σε εστιακες αποστασεις ,ιδιως αν εχεις και μεγαλο διαφραγμα.

Ακομα και prime φακο να παρεις (πχ 20μμ f2.8 canon) 8α το δεις.

Υπαρχουν και μικρες εξαιρεσεις ,αλλα για αυτες πληρωνεις 1000αρικα.

Οποτε δεν ειναι δικαιο να συγκρινεις το softness στα 24 (του 24-70) με τον 100αρη(prime macro που επισης εχεις)

Αν μπορεις (και 8ες) τραβα 2 ιδιες φωτογραφιες με τους 2 φακους (στα 70mm ο L) αλλα με f8...να μου πεις τι διαφορες εντοπιζεις..

(στο f4 μαλλον 8α εντοπισεις..για αυτο σε "ανεβασα" λιγο παραπανω)

(aκολουθει αχρηστο σχολιο @dubber

Σε μερικα ατομα που ξερουν τι 8ελουν και τι ζητανε απο κα8ε περισταση δεν πρεπει να τους βαζεις σε καλουπια του στυλ δεν ειναι "all around".

Mη ξεχνας οτι υπαρχει και η νοοτροπια (γενικοτερα) "εχω πολλους prime και κανω τη δουλεια μου"

Ο 24-70 καλος χρυσος ...αλλα για FF..-δεν ειναι και φτηνος.Εναλλακτικα με εναν 35αρη και τον 60αρη macro κανει μια χαρα δουλεια με το 1/2 της τιμης του 24-70.Δεν νομιζω να σου λεψει το 24 του φακου σε μηχανη non-FF??)

στην πρώτη είναι θαμπά τα ποτήρια (ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν). Αλλάξτε απορρυπαντικό πληντυρίου. :p

στη δεύτερη ίσως να χρειαζόσουν πιο μικρό διάφραγμα για να δώσεις λίγο πιο μεγάλο βάθος πεδίου

σχετικά με τη θαμπάδα το παρατηρώ τώρα που το λες και μάλλον έχεις δίκιο. Στην δέυτερη όμως γιατί να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος; φαίνονται τα απολύτως απαραίτητα, αν είχε περισσότερα αντικείμενα μάλλον θα χαλαγε το ματ :p

βασικά αυτό που με ενοχλεί (βασικά δε μου πολυαρέσει, δεν είναι ότι με ενοχλεί) είναι η θολή βάση του πεσμένου βασιλιά (?). Μπορεί να μη μου άρεσε, όμως, και με εστιασμένη και τη βάση, οπότε άστο :D

haya:

προσπαθησε τον βασιλια να τον βαλεις με ελαχιστο βαθος ωστε να ειναι το 80% εστιασμενο (απο την βαση του εννοειται) και η κεφαλη του θολη..και χαμηλωσε λιγο φωτισμο

@GoMaR: Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να φαίνεται φλουταρισμένο το κεφάλι γιατί αυτός που βλέπει καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται. Αυτό που πρέπει να διορθωθεί σίγουρα είναι το ότι πρέπει να φαίνεται και ο σταυρός με κάποιο τρόπο :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.