Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ζαννή έπρεπε να ψάξεις την κατάλληλη γωνία και να καδράρεις ανάλογα.(οριζόντια ή κάθετα ας έπαιρνες και λίγο τσιμέντο.) έτσι θα έδινες και την διαφορετικότητα της φωτογραφίας σου. ;)

Θα συμφωνήσω με τους από πάνω.:sorry:

έκανα μια πρώτη προσπάθεια με το τηλεσκόπιο... δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος γτ δεν είχα χρόνο να τις δω επιτόπου σε pc και έπαιζα μπάλα μόνο από το viewfinder...

resized both και όχι cropped... με κάμποσο σουλούπωμα στο PS. είναι απίστευτο πως με το τηλεσκόπιο το κυνηγάς στην κυριολεξία το φεγγάρι γτ φεύγει από το viewfinder σε δευτερόλεπτα...

449477d2ed2dde.jpg

449477d2f20a1c.jpg

κάποιος help γτ το capture NX 2 δεν μου ανοίγει NEF (viewNX & Photoshop CS3 ανοίγουν οκ)

κάποιος πιο photoshoper από μένα να του στείλω κάποιες που σώζονται μπας και τις στρώσει λίγο...

Voudas θα ήθελα παρακαλώ 3-4-5 εικόνες από το φεγγάρι, να σου κάνω ένα μαγείρεμα με το registax (ένα πρόγραμμα είναι) και να δούμε τι θα βγεί. Αν είναι NEF ή jpeg υψηλής ανάλυσης, είναι ό,τι πρέπει.

Ευχαριστώ.

μερικά sec HD video

ετοιμάζω και ένα rarάκι με photos...

δυστυχώς την πρώτη μέρα ήταν και ψιλοβρώμικο το τηλεσκόπιο...

epic fail το πρώτο session:look:

Καλά, με το βιντεάκι θα σου κάνω παπάΔες (όχι με Ρ)!!! Περίμενε μέχρι το βράδυ που θα πάω σπίτι...

Voudas θα ήθελα παρακαλώ 3-4-5 εικόνες από το φεγγάρι, να σου κάνω ένα μαγείρεμα με το registax (ένα πρόγραμμα είναι) και να δούμε τι θα βγεί. Αν είναι NEF ή jpeg υψηλής ανάλυσης, είναι ό,τι πρέπει.

Ευχαριστώ.

αυτο το registax φιλτατε , μας εχει καταστρεψει...απειρες ωρες μπροστα απο την οθονη

τουλάχιστον βγάλε κ μία το λουλούδι μετά να το έχεις κ νεταρισμένο... γτ αλλιώς δεν...:p

ενημερωτικά, υπάρχει λόγος που τραβάς μόνο iso 100? έχει διαφορά? γτ έχω την εντύπωση ότι είναι με boost κ όχι κανονικό setting το οποίο δεν ξέρω καν αν επηρεάζει κάπου, κάποιος να πει που ξέρει...

νταξ, το λουλούδι δεν έβγαινε με τίποτα νεταρίσμενο (με δεδομένο ότι έπρεπε να φαίνεται και το μυγάκι). εκτός των άλλων, η φωτό είναι σχεδόν 1:1 αν ήμουν πιο πίσω, με μικρότερη μεγένθυση δεν θα υπήρχει πρόβλημα αλλά θα χανόταν το έντομο.

Το ISO το κρατάω χαμηλά με το εξής σκεπτικό.

Σε τόσο κοντινές λήψεις, όπου και να είμαι σε σχέση με το θέμα δημιουργώ σκιά (είτε εγώ έιτε η μηχανή) αν ανεβάσω αρκετά το ISO έχει δείξει ότι θα βγάλει λίγο θόρυβο και το αποτέλεσμα δεν θα είναι πάντα ανάλογο με του φλας. Επίσης όταν έκανα αυτες τις δοκιμές για να μην ανεβάσω πάνω από 600 άνοιγα και λίγο το διάφραγμα οπότε το βάθος πεδίου ήταν σχεδόν μηδενικό.

Σε τοπία πάντως το χρησιμοποιώ κανονικά :D

Τελικά ήρθαν τα πράγματα απο Hong Kong( Off-Camera Shoe Cord) και το macro φλας ειναι έτοιμο :D

Προσαρμόστηκε στην μηχανή με 2 κομμάτια πλεξι γκλας

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_2516.jpg

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/008.jpg

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/010.jpg

Και ενα πρόχειρο αποτέλεσμα ( την εχω πεθαμένη πολλούς μήνες:alien:)

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_2515.jpg

Σαν να μου φαίνεται ότι ήθελε το φλάς τσίμα τσίμα με τον φακό να μπει και όχι από πίσω?

(για πιθανές σκιές του φλάς που θα φαίνεται στην φωτό φοβάμαι).

Πάντως η προσπάθεια (με το πλέξη) πολύ καλή:flex:

Ειναι ισα ισα με τον φακό και λιγο ποιο πίσω, αλλα είναι πλήρως προσαρμοζόμενο ;).

Σκια όπως βλέπεις δεν υπάρχει ;) βοηθάει και ο defuser.

Τι να σου πω busa? έχεις εξωτερικό φλας? Το πλεξι το έκοψα παραλληλόγραμμο , ανοιξα 2 τρύπες και το στράβωσα με φλόγα, έβαλα και αλλά ενα κομμάτι για υποστήριξη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.