Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Thanks dubber, ήθελα περισσότερο να μάθω σε τι αναφέρονται και τι επηρεάζουν τα mm, γιατί δεν το ήξερα... Τα περί διαφράγματος μού ήταν γνωστά.

Με κάλυψες, ευχαριστώ :)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Να προσθέσω στο παραπάνω, πολύ σωστά ανεφέρεις "θεωρητικά πάντα", μια και γνωρίζω φακό Νικον 20mm FF 2.8 που έχει χρωματική εκτροπή στα άκρα.

feature ειναι ..

Aν δεν κανω λαθοςτο μεγαλο διαφραγμα και σε συνδιασμο με την μικρη εστιακη αποσταση το παρακανουν πιο ευκολα σε χρωματικες εκτροπες.Ακομα και ο 14-24mm f2.8 nikkor ..εχει λιγουλακι..σε καμμια περιπτωση ανησυχητικο.

Απο την αλλη παλ,ι ο φακος που ειδες ειναι μαλλον ο ιδανικοτερος για να στηριξεις το επιχειρημα σου..:)

Με μετατροπέα ΙΣΩΣ να μπαινει σε σωμα NIKON. Τώρα για να δουλεύει κιόλας, θα δεις το manual της μηχανής σου (D60) για το ΑΝ μπορεί να φωτομετρήσει με φακούς χωρίς CPU.

Και κάτι ακόμα: Έχω έναν αντάπτορα που μπαίνει πίσω από βιδωτούς φακούς ZENIT M42 και από την άλλη ΔΕΝ ΞΕΡΩ σε τι σώμα μπαίνει. Δε μπαίνει ούτε σε NIKON ούτε σε CANON. Εσύ έχεις σώμα OLYMPUS. Θέλω να σου το δώσω να μου πεις αν μπαίνει.

EDIT: Μόλις είδα ότι μένεις Καλαμάτα, άρα πολύ δύσκολο.

Πραγματικά πολύ ωραίο το σετ καθαρισμού hayabusa, αλλά εγώ δεν θα τολμούσα να το βάλω πάνω στον αισθητήρα της ψηφιακής μου. Όσο για το φυσητήρι που προτείνει ο angel_f, έχω τους ενδοιασμούς μου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει πιθανότητα, έστω και μικρή, να περάσει κάποιο σκουπιδάκι μαζί με τον αέρα και να χτυπήσει με δύναμη τον αισθητήρα δημιουργώντας του γρατζουνιά. Εγώ προσωπικά δεν θα τολμούσα να το κάνω αυτό. Επίσης, για να παραστεί ανάγκη του καθαρισμού του αισθητήρα, θα πρέπει κάποιος να αλλάζει φακούς πολύ συχνά, έτσι ώστε η σκόνη να έχει δίοδο προς τον αισθητήρα. Αν κάποιος έχει μόνο ένα φακό που δεν τον βγάζει από το σώμα ποτέ, πώς θα μπει η σκόνη μέσα;

καθότι από αύριο μάλλον θα έρθει ο δεύτερος φακός (αυτός που ανέφερα παραπάνω) σκέφτομαι να πάρω το φυσητήρι για χρήση μια φορά στο τόσο, πάντα με απόλυτη προσοχή και σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τον αισθητήρα. Όσο για τα πινελάκια κλπ ναι, έχω και εγώ τους φόβους μου.

Μη νομίζεις ότι θα λερώνεται και συνέχεια ο αισθητήρας. Έχω γύρω στους εφτά φακούς που αλλάζω συχνά και μέχρι τώρα (10 μήνες) δεν έχω παρατηρήσει τίποτα πάνω του.

Το συγκεκριμένο υγρο ειναι ιδικά για αισθητήρες dslr , εχω καθαρίσει αισθητήρα 3 φορές , πρώτα φύσημα με το blower και μετα με το υγρό eclipse(το οποιο ειναι δοκιμασμένο απο πολυ κόσμο) και τα ιδικά πανακια.

Φεύγουν ολα οι σκόνες, και πίστεψε με στην 30d μετα απο μερικές λήψεις ηταν γεμάτος ο αισθητήρας με βρόμες!

H σκόνη η οποια περνάει συν τις Άλης και απο τους ζουμ φακούς με το ζουμαρισμα, μιας και δεν ειναι καλά στεγανοποιημενοι ( εξαιρούνται οι L και γενικότερα ακριβοί φακοί)

+ Ο αισθητηρας ειναι φορτισμένος και έλκει την σκόνη...

Επίσης στις καινούριες μηχανές ο μηχανισμός του κλείστρου εχει υπολείμματα λαδιού , το οποιο με τις πρώτες ενεργοποιήσεις του , πετάει πιτσιλιές στον αισθητήρα.

Το μόνο σημείο που θελει προσοχή ειναι να εχεις γεμάτη μπαταρία, ωστε να μην κλείσει η μηχανή την ωρα που καθαρίζεις και:rip:

Κοίτα τι είχε μαζέψει η παλιά 30d στη no 768 λήψη :o:crazy::hang2::-O:O

Υπόψη, τότε ειχα μόνο ενα φακό και δεν τον άλλαζα :crazy:

Εστίασε επάνω αριστερά

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/IMG_0768.jpg

ps Με το κιτ που πήρα καθάρισε τελείως

Ναι το έκανα. Τρεις τέσσερις ψιλούς κόκκους τους έχει... (και καμμιά δεκαριά που φαίνονται μόνο με πολύ ζουμ γμτω...) Το δοκίμασα και με άλλο φακό και οι λεκέδες είναι στο ίδιο σημείο στη φωτό. Άρα είναι πάνω στο CCD. Δεν το καθαρίζω πάντως για 4 λεκέδες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.