Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Σε κάθε μια (δηλαδή το concept τους) ή γενικά ? γιατί κάθε μια από άλλη ιδεά βγήκε

Η μηχανή καινούργια είναι σχεδόν (Kodak Z1012IS btw) και δεν έχω ούτε το χρόνο (δυστυχώς) αλλά ούτε και καμία γνώση/βάση (ακόμα πιό δυστυχώς) και με αυτά τα λίγα που διαβάζω στο thread/Internet και από άλλες πηγές, μαθαίνω την μηχανή μου και πειραματίζομαι τώρα αν αυτό δεν πετυχαίνει τότε οκ...

Κατ αρχάς βάλε όλες τις ρυθμίσεις της μηχανής στο auto.Και βγάζε φωτογραφίες.

Αλλά η απορία μου είναι η εξής.

Δεν είναι ότι οι εικόνες είναι θολές ώστε να τις ξανα τραβήξεις?

Εκτός από το κερί (που χάλασε λόγω του κακού zoom) αλλά νομίζω πως είχε κάτι το artistic (λάθος μου!) όλες οι άλλες είναι manual. Το προτιμώ (αν και δύσκολοτερο) απ'το "custom" ώστε να μάθω κάτι απ'το απλά να κάθομαι και να πατάω ένα κουμπί. Εκτός από το κερί λοιπόν που ήταν απλά μια σκέτη δοκιμή, στις άλλες έκανα ότι καλύτερο μπόρεσα με βάση τις μιδαμινές ξανα-τονίζω γνώσεις μου. Τώρα αν είναι σκέτη αποτυχία αυτό το θέμα, δεν έχω κάτι να πω...

βλέποντας τα ηλιοβασιλέματα των dubber και angel_f, θυμήθηκα κάποιες, αποτυχημένες, δικές μου, από φέτος το καλοκαίρι

Ιδού η πρώτη σε jpg

http://www.deninho.gr/raws/_MG_5185.jpg

και σε raw για όποιον τη θέλει για σκάλισμα

Η δεύτερη σε jpg

http://www.deninho.gr/raws/_MG_5181.jpg

και σε raw

Οι ερωτήσεις:

α. Η πρώτη δείχνει να έχει υφή, λόγω του μεγάλου χρόνου έκθεσης; (full size για να δείτε τι εννοώ για την υφή)

β. Η δεύτερη, γιατί έχει τόσο θόρυβο; 400ISO με 1/30" είναι. Δικαιολογείται; :wassat: Μήπως τα 490 αφρώ που έλεγα να δώσω για τον 70-200 να τα κρατήσω, και να πάρω αργότερα άλλη μηχανή, για τις σκοτεινές λήψεις; :p

β. Η δεύτερη, γιατί έχει τόσο θόρυβο; 400ISO με 1/30" είναι. Δικαιολογείται;

Aυτο που ποσταρες ειναι αποτελεσμα απο raw η κατευθειαν σε jpg απο την μηχανη??

Αν ειναι το πρωτο...τοτε ασχολησου λιγο παραπανω με photoshop (ή οποιο προγραμμα δουλευεις).

Αν και μπορει να φταινε και αλλα, σαν μια πρωτη θεωρια νομιζω το παραεκανες λιγο στο sharpening.

(btw με την χθεσινη αλλαγη του raw plugin εμφανιστηκαν μερικες "μπαριτσες" ακομη..)

DSC_1867.jpg

Ενα μικρό edit σε μια απο τις φωτο του Haya.

DSC_1867copy.jpg

Η σκιά στο βάθος μου θυμίζει μοναχό. Δεν ξέρω το όλο σκηνικό μου φέρνει στο μυαλό άγιο όρος το φθινόπωρο :p

( και ναι το κάψιμο του χρώματος είναι εφέ :magic:)

Βασικά είναι πολλά και διάφορα. :)

Σε πρώτη φάση μετέτρεψα την εικόνα από grayscale σε RGB (Image-> Mode-> RGB) και πρόσθεσα ένα ρυθμιστικό layer (Layer -> New Adjustment Layer -> Curves). Η αλλαγή στις καμπύλες έγινε έτσι:

PS1.jpg

Κατόπιν έφτιαξα ένα νέο layer κάτω από το ρυθμιστικό και με την βούρτσα (Β) στα 960px soft edge έφτιαξα μια κουκίδα στην μέση έτσι (ίσως τόνισα και λίγο τις δυο κάτω γωνίες):

PS2.jpg

Άλλαξα το Blend Mode σε Overlay.

Τέλος πρόσθεσα ένα νέο layer στο οποίο έκανα ένα ακτινικό gradient (radial) ασπρομαυρο έτσι κάπως:

PS3.jpg

Άλλαξα το Blend mode σε Overlay και εφάρμοσα Gaussian Blur σε ρύθμισή που μου άρεσε οπτικά για να διώξω τις μάλλον αιχμηρές άκρες του gradient (προσοχή απεπιλέγουμε με deselect την επιλογή πριν εφαρμόσουμε Gaussian Blur).

Θα ανεβάσω και το psd το απόγευμα για όποιον θέλει. :flower:

Το πρώτο μου ποστ σε αυτό το θέμα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :D. Αν και δεν είναι ότι καλύτερο (μάλλον χάλια λολ) αλλά είναι ένα ξεκίνημα.

100_0217.jpg

100_0348.jpg

100_0317.jpg

νομίζω κακώς σε αποπήραν... άλλωστε η 3η είναι καθαρή προσπάθεια να εξελίξεις το avatar σου:p:jester:

44926885dc2541.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.