Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

200€ φθηνότερα ο nikon 17-55 f2.8, στην Ελβετία :/ Αν ξαναψωνίσω κάτι φωτογραφικό από το Ελλάντα, σφύρα μου (δεν φταίνε, τόσο, τα μαγαζιά, όσο το ΦΠΑ που εκεί είναι 7%)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
200€ φθηνότερα ο nikon 17-55 f2.8, στην Ελβετία :/ Αν ξαναψωνίσω κάτι φωτογραφικό από το Ελλάντα, σφύρα μου (δεν φταίνε, τόσο, τα μαγαζιά, όσο το ΦΠΑ που εκεί είναι 7%)

600 θα τον πάρω με εγγύηση ακόμα.

Dubber με τι σώμα είσαι ? Δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει κάπου ( λογικά θα το έχεις δεν το βρήκα ).

Και με τι φακούς ποστάρεις τις φωτο σου?

Έχω 2 σώματα και κάποιους φακούς. Αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη φωτογραφία?

μπαίνεις στο toppreise.ch και λειτουργείς όπως με το skroutz.gr (πρόσεχε μόνο να αλλάξεις τη νομισματική μονάδα :p) Όσες αγορές είναι να κάνω θα γίνουν είτε από το digifuchs.ch είτε από το digitec.ch που είναι πολύ κοντά στο σπίτι ;)

Όσο για τοφακό, για να μην ψάχνεις, εδω

Παιδιά λίγο βοήθεια...εχω την Nikon D40x και για κάποιο λόγο μου βγαίνουν κάποιος σκούρες η φωτογραφίες σαν να είναι με χαμηλό contrast :hmm: . Δεν ξέρω αν τις τραβάω εγώ σκότωνες ή κάνω λάθος ρυθμίσεις :hmm: . Από κάτω έχω βάλει μια φωτογραφία...πάνω κάτω οι ποιο πολλές έτσι μου βγαίνουν. Μπορεί να φταίει και ότι προσπαθώ να τραβαω μόνο σε M. Και φωτομετρίση ρυθμισμένη στο matrix ...

DSC_0049.jpg?t=1226348016

Παιδιά λίγο βοήθεια...εχω την Nikon D40x και για κάποιο λόγο μου βγαίνουν κάποιος σκούρες η φωτογραφίες σαν να είναι με χαμηλό contrast :hmm: . Δεν ξέρω αν τις τραβάω εγώ σκότωνες ή κάνω λάθος ρυθμίσεις :hmm: . Από κάτω έχω βάλει μια φωτογραφία...πάνω κάτω οι ποιο πολλές έτσι μου βγαίνουν. Μπορεί να φταίει και ότι προσπαθώ να τραβαω μόνο σε M. Και φωτομετρίση ρυθμισμένη στο matrix ...

Ναι είναι σκοτεινή. Δοκίμασε να βάλεις Auto contrast, αν δεν το έχεις ήδη. Αλλιώς έχε το ιστόγραμμα ανοικτό στην οθόνη και όταν τραβάς μια φωτό να το συμβουλεύεσαι και να κάνεις την κατάλληλη αντιστάθμιση έκθεσης ή μάθε πόσο σου υποφωτίζει και έχε μόνιμα την αντιστάθμιση σε 1 ρύθμιση, πχ +1/3 ή +2/3 ή φέρνε μετά τις φωτό στο photoshop.

σε αρκετές φωτογραφίες κάνω επεμβάσεις σε σημεία όπως ο ουρανός....

όταν το περίγραμμα είναι πολύπλοκο και δεν το πιάνεις

με τα magic wand

και quick selection

υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος???

συμπαθάτε με αν έχει αναφερθεί ήδη

post-130-1416073720,1465_thumb.jpg

Η συγκεκριμένη φωτό είναι αρκετά δύσκολη, αλλά μπορείς να πειραματιστείς ως εξής:

1. Άνοιξέ τη με το photoshop και κάνε Layer>New Adjustment Layer>Levels... , δώσε όνομα και πάτα ΟΚ.

2. Στα Input Levels δώσε 0, 0.17,200 με τη σειρά και πάτα OK. (Ενδεικτικά, δώσε ό,τι σε βολεύει)

3. Πάρε το Magic Wand Tool (W) και κάνε κλικ στον κατάλευκο ουρανό.

4. Στο κουτάκι με τα layers κλείσε το layer με τα levels που έφτιαξες και επέλαξε το layer Background.

5. Κάνε ρυθμίσεις στα levels όσο τα θες μόνο για τον ουρανό.

6. Επέλεξε Select>Inverse και κάνε το ίδιο για το θέμα σου.

7. Κάνε Deselect και σβήσε το layer για τα levels που έφτιαξες. Σώσε, τελείωσες.

Αυτή είναι η γενική ιδέα.

ταχύτερο αλλά δεν...

θέλω κάτι που να μπαίνει μέσα στο πλέγμα

Στο Σχιζά λέει κάτι για το color range και οτι επιλέγει τα ίδια χρώματα και καλά

αλλά ούτε αυτό το κατάφερα.

δες το δικό σου τι πιάνει (το όχι κόκκινο)

μήπως να μεταφερθεί στο photoshop thread η απορία ή κολλάει και εδώ?

post-130-1416073720,177_thumb.jpg

Είναι από τς πρώτες που τράβηξα με την 400D, όταν ακόμη δεν είχα ανακαλύψει το raw format. Αν και μ'αρέσει, απέχει παρασάγγας (ή parsec για τους συναδέλφους :p) από το χαρακτηρισμό elite

uk1hedn1s3o61smrk2zm_thumb.jpg

Model = Canon EOS 400D DIGITAL

Exposure Time = 5"

F Number = F10

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 200

Focal Length = 55mm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.