Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

κάπου σε αυτό το θέμα, πριν διχοτομηθεί - αλλά σχετικά πρόσφατα, κάποιος (αδμίναρχος αν θυμάμαι καλά) είχε αναρτήσει 2-3 λινκ με κάποιους βασικούς κανόνες για το κάδρο στη φωτογραφία. Γύρισα 22 σελίδες πίσω και δεν τα είδα/πρόσεξα. Γίνεται να τα ξαναναφέρει κάποιος; :)

1jiw5rog58kq1qs3cxji_thumb.jpg

Model = Canon EOS 400D DIGITAL

Exposure Time = 1/250"

F Number = F8

Exposure Program = Aperture priority

ISO Speed Ratings = 200

Metering Mode = Partial

Focal Length = 21mm

Ωραία φωτό :T:

Λοιπον...

1jiw5rog58kq1qs3cxjicopy-1.jpg

1jiw5rog58kq1qs3cxjicopy.jpg

Capture-2.jpg

Πείραξα τις καμπύλες RGB για να του δώσω μια πιο "παλιά" υφή. Επίσης προσθεσα Glow κλασικα με gaussian blur και overlay και ένα clipping mask για να φανούν οι λεπτομεριες που χανονται με τις παραπανω αλλαγές.

Λίγο Diffuse Glow στο blurred layer για λιγο μεγαλυτερη λεπτομερια.

Ένα solid layer λαδί με opacity στο 6%.

Τελος ελαφρύ βινεταρισμα στις άκρες.

@dubber: Νομίζω ότι η πρώτη είναι καλύτερη, εννοώντας ότι έχει περισσοτερη λεπτομέρια. Με τι φωτισμό είναι κάθε μια;

@38-45: ευχαριστώ :yes4:

@Alexis: interesting job :T: αν και ξεφεύγει αρκετά από αυτό που φανταζόμουν εγώ :p Να'σαι καλά, πάντως, που μοιράστηκες το πως έκανες επεξεργασία

δεν ξέρω αν αυτό είχες σκοπό, αλλά έχεις μια υποφωτισμένη φωτογραφία (με ντοκουμέντα) χωρίς λεπτομέρειες.

Το ξέρω. Οι αλλαγές που έκανα δεν έχουν βελτιωτικό χαρακτήρα. Ίσα ίσα θέλησα να την κάνω να μοιάζει με φωτογραφία που έχει χαλάσει με τον καιρό.

Λίγο πιο φωτισμένη:

Before

1jiw5rog58kq1qs3cxji.jpg

After

1jiw5rog58kq1qs3cxjicopy1.jpg

πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να γράψει κάποιος γνώστης του αντικειμένου, ποιος φακός είναι ιδανικός για ποιο πράγμα ? δηλαδή ο 18-55 κάνει για αυτό, ο 17-55 ιδανικός για εκείνο, κ.ο.κ

Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο. Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ μου έχω δεύτερες σκέψεις. Για ένα "χομπίστα-επαγγελματία" αυτός ο φακός μπορεί να είναι χρήσιμος, ενώ για ένα "χομπίστα-τώρα-ξεκινάω-τα-πρώτα-βήματα" μάλλον είναι ακριβός και ελλειπής σε zoom.

Για παράδειγμα, ΔΕΝ είναι ο φακός που θα τον βάλεις πάνω και θα πας μια εκδρομή, σε μια έκθεση, σε ένα πάρτυ και θα σε καλύψει πλήρως ΚΑΙ στα πολλά χιλιοστά. Δε διαφωνώ ότι βγάζει άψογες φωτογραφίες, χωρίς σφάλματα και είναι φωτεινός. Αντίθετα ο 18-200 με λιγότερα λεφτά μου φαίνεται πιο χρήσιμος σε καθημερινή χρήση.

Μάλλον καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω...

Ωραίος φακός, απολύτως χρήσιμο το 2.8 διάφραγμα, αλλά μόνο μέχρι 55mm; Μόνο για νυχτερινά σε μαγαζιά κάνει.

EDIT: Και πολύ ακριβός...

Τι προτείνεις? Γιατί μόνο για νυχτερινά μαγαζιά? Εγώ όταν πάω σε νυχτερινά μαγαζιά παίρνω μαζί μου μια τσέπης :)

Αντίθετα ο 18-200 με λιγότερα λεφτά μου φαίνεται πιο χρήσιμος σε καθημερινή χρήση.

Μάλλον καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω...

Νομίζω θα συμφωνήσω μαζί σου, επειδή όμως δεν είμαι νουμπάς, είπα να μην πάρω έναν μέτριο φακό που φωνάζει ΕΧΩ ZOOM αλλά έναν sharp, φωτεινό και συνάμα ευρυγώνιο αρκετά για καθημερινή χρήση. Τα 55mm είναι υπερ-αρκετά, και με 35 θα βολευόμουν.

Dubber Nikon δεν έχεις?

Ωρέος φακός btw, οταν ξεφύγω απο την νοομπ φάση του 18-200 ολ αραουντ, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Το νουμπ δεν το λέω για να προσβάλω κανέναν, ελπίζω να μην παρεξηγούμαι, απλά αυτά τα εντυπωσιακά "Φακός ευρυγώνιος αλλά και ταυτόχρονα για να τραβάω απέναντι την Αίγινα" δεν με ενθουσιάζουν. Το 55mm είναι πραγματικά υπεραρκετό για τα πάντα. Δεν σε αφήνει ποτέ, μόνο αν τραβάς πορτρέτα για περιοδικά κτλ που εκεί θες μια απόσταση από το "Αντικείμενο"

Θα πήγαινα στον 24-70 αλλά με crop 1.5 το 24 είναι πολύ κλειστό...

Edit.

Για κάποιο λόγο μου φάνηκε πως είδα Canon...

Μακρυά από μας :)

Δεν παίζει παρεξήγηση τον λατρεύω τον 18-200 και δεν έχω φτάσει ακόμα σε στάδιο να μου λυπεί το 2,8 από τον κάθε φακό μου (έχω και τον 50αρη που είναι φανταστικός), η να διακρίνω τις διαφορές. (μακάρι να φτάσω btw ;) )

Όπως και επίσης να τα στάζω τόσο για φακούς όταν θέλω αρχικά να αλλάξω σώμα.

Αν και τον 11-16 τον Tokina τον βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια… και φοβάμαι πως δεν θα κρατηθώ μια μέρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.