Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Εκτος απο λίγη περιστροφή, ηθελε περίπου -30 στο vertical perspective απο photoshop lens correction για να ισωσει:p

Προφανώς, εκτός απο οτι το πήρες με τον ευριγωνιο απο κοντά , εσκυψες κιόλας ή κανω λαθος??

χα.. το δοκίμασα, αλλά οι ακμές του πύργου, στη συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν είναι παράλληλες. Για την ακρίβεια, ανάλογα με το ποια ακμή θα διαλέξεις, γέρνει, προς τα εκεί γέρνει :p Δοκίμασα και το distortion, αλλά επίσης δεν κατάφερα κάτι ιδιαίτερο :/

ps. thanx Αγγελε :D 17-70@21mm. Απ'όσο θυμάμαι δεν έσκυψα, αλλά ήμουν σε πιο χαμηλό επίπεδο από το πύργο (σκαλοπάτια)

το ζήτημα του manual focus με απασχολούσε 2.5 χρόνια με την Kodak και εξακολουθεί να με απασχολεί..όπως και να έχω προσπαθήσει απλά δεν εστιάζει :p

αχαχαχα

και εγω στη κανον εψαχνα να βρω πως γινεται για κατι βραδυνες φωτογραφιες.Και τελικα πηρα το manual :p

haya : οσο περνανε οι σελιδες , τοσο καλυτερες ειναι:)

Παιδες, γενικά τραβάτε σε RAW η οχι? Αρχισα απο το καλοκαιρι και αν και ειναι βολικο θελει πολυ χορο και σκευτομε αν αξιζει αν δεν προκεται να πειραζεις καθε φοτο.

Στο αποτελεσμα αν δεν αλαχτει δεν εχει διαφορα απο jpeg fine ετσι δεν ειναι?

Συνηστατε για RAW συνεχεια?

Εγω ακομα ψηφιζω jpeg fine . Ενας απο τους λογους ειναι και αυτος που λες...

Και σε αναφορα προηγουμενων ποστ , ειχα ρωτησει υποστηρικτες των RAw να πουν τη γνωμη τους αλλα δεν..

(ισως και να μην ειναι το καταλληλο thread)

Ωστοσο παρε φωτογραφιες της D3 σε jpeg fine και ελα πες μου αν σου αρεσουν ή οχι.

Αν τραβας σωστα , δεν εχεις προβλημα.

Το να κατσεις να διορθωσεις 1000-1500 φωτο Raw απο ενα μυστηριο το θεωρω κάπως...

Σε 13x18, 13x19(full frame) ,20x25 αντε και 25χ30 θα τυπωσεις μετα σε χαρτι....

Αν μιλησουμε για αφισες, τοτε ναι εκει παμε σε RAw, γιατι οχι..

Δηλαση παλια με τα φιλμ δεν υπηρχαν φωτογραφοι???

ΝΑι το Raw , ειναι αρχειο ασυμπιεστο, δεν θα σου καει η φωτο, και εχει καλη επεξεργασιμοτητα.

Αλλα και το jpeg fine μια χαρα επεξεργαζεται, πρεπει να εχεις τραβηξει πολυ κουτουρου για να μην μπορεις να την φερεις τη φωτογραφια.

Τελος , η φωτογραφια δεν ειναι κατι απολυτα αντικειμενικο.Υπαρχουν φωτο που μπορει να ειναι σώστα τεχνικα τραβηγμενες και να μην αρεσουν στον αλλο, και υπαρχουν φωτο κακα φωτισμενες καδραρισμενεσ κ.τ.λ. και να γουσταρουν , να περναει δλδ η φωτογραφια.

Δηλαση παλια με τα φιλμ δεν υπηρχαν φωτογραφοι???

ΝΑι το Raw , ειναι αρχειο ασυμπιεστο, δεν θα σου καει η φωτο, και εχει καλη επεξεργασιμοτητα.

πως δεν υπήρχαν, αλλά παλιά δεν υπήρχε θέμα wb, ή τουλάχιστο, το φιλμ είχε πολύ μεγαλύτερες ανοχές σε αυτά τα πράγματα. από την άλλη, ο σκοτεινός θάλαμος του φιλμ έγινε ποντίκι και οθόνη.

μια χαρά καίγεται το raw, δεν είναι δύσκολο να την κάψεις, σε νορμαλ φωτογραφίες όμως έχεις πολύ περισσότερους τόνους, ειδικά χαμηλά, και by default (λόγω προδιαγραφής) πολύ περισσότερη πληροφορία σε χρώμα, πολύ καλύτερο χειρισμό του θορύβου και πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στα λευκά.

καταλαβαίνω αυτό που λες με τα μυστήρια, αλλά είναι και πως θα μάθεις να δουλεύεις. εχω φίλους φωτογράφους που τραβάνε όλο το set σε raw. και βέβαια, δεν κάθονται να τις φτιάξουν όλες μια -μια, όλα αυτά τα προγράμματα έχουν batch workflow και αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν πολλούς επεξεργαστές για το rendering.

Από γάμο και Ταξίδι, περίπου 4.000 φωτογραφίες, σε γενικές γραμμές κάνω ένα batch και αργότερα από τα jpegs βλέπω ποιες θέλουν επιμέρους διορθώσεις σε χρώμα, φωτισμό, w/b, sharpness και άλλα.

Δεν είπε κανείς ότι η D3 δεν τραβάει καλά Jpeg, και φυσικά δεν αναφέρεται κανείς στη συμπίεση που κάνει η μηχανή. Γιατί να μην μπορώ όμως να έχω τον τελευταίο λόγο στα παραπάνω που αναφέρθηκαν και από .38-.45?

Για μένα και μόνο η συμπεριφορά στο θόρυβο στα NEF, αξίζει και με το παραπάνω. Στα υπόλοιπα περί εκτυπώσεων δεν θέλω να αναφερθώ καθώς στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, προέχει η απεικόνιση σε οθόνες μεγάλων αναλύσεων και έπειτα έρχεται το χαρτί (για μένα).

Και άλλη μια παρένθεση, δεν έχουν όλοι μια D3 να τραβάνε JPEG, εγώ πχ είμαι με D50 απο λίγο πριν πέσει η Σοβιετική Ένωση :p και σύντομα μια D90 (fingers crossed).

Απλά είμαι μόνος στο ότι θέλω να παρεμβένω στις φοτο όσο λιγότερο γίνεται και αν γίνεται και καθόλου?

Δεν μιλάω για ενα RAW αρχείο που απλά θα σείρω την μπάρα λίγο δεξιά λίγο αριστερά για να φτιάξω το white balance (πχ), αλλά για τις "βαριές" επεξεργασίες που γίνονται απο πολούς στο photoshop.

Στο θέμα

"You don't take a photo, you make it"
εγώ δεν βλέπω πως πάει σε 10 ώρες per foto στο photoshop αλλά γενικά στην σύνθεση, τράβηγμα της φοτο, και λιγότερο σε σκοτεινό θάλαμο (για ότα ειπώθηκε το εν λόγο quote).

Φυσικά αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά πάντα και οι απόψεις είναι σαν τις κολο.... ;)

Όλοι έχουμε απο μία.

Για μένα και μόνο η συμπεριφορά στο θόρυβο στα NEF, αξίζει και με το παραπάνω. Στα υπόλοιπα περί εκτυπώσεων δεν θέλω να αναφερθώ καθώς στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, προέχει η απεικόνιση σε οθόνες μεγάλων αναλύσεων και έπειτα έρχεται το χαρτί (για μένα).

Συγγνωμη αλλα αν υποστηριζεις την φωτο στην οθονη και οχι στο χαρτι , τοτε σκοτωνεις το ιδιο σου το επαγγελμα..:(

Και ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο που λες οτι προεχει η απεικονιση σε οθονες μεγαλων αναλυσεων..

Ο φωτογραφος δεν τραβαει φωτο για να τις δινει να τις βλεπουμε σε οθονες.

Οπως και να το κανουμε, ακομα και εγω που αποθηκευω πολλες φωτο στο Pc, αλλο η προβολη σε μια οθονη , και αλλο να ειστε παρεα και να βλεπεις album..

καταλαβαίνω αυτό που λες με τα μυστήρια, αλλά είναι και πως θα μάθεις να δουλεύεις.

Φωτογραφος αναγκαζεσαι να ακολουθησεις την τεχνολογια ή πιο σωστα να την παρακολουθεις και να επιλεγεις, αρα το πως θα μαθεις να δουλευεις , δεν σημαινει οτι οτιδηποτε υπαρχει τεχνολογικα νεο, ειναι μονοδρομος ή οτι ειναι απολυτα και το μοναδικα σωστο και καλυτερο.

εχω φίλους φωτογράφους που τραβάνε όλο το set σε raw. και βέβαια, δεν κάθονται να τις φτιάξουν όλες μια -μια, όλα αυτά τα προγράμματα έχουν batch workflow και αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν πολλούς επεξεργαστές για το rendering.

Υπαρχουν και αλλοι που τραβανε με φιλμ.Μια χαρα δουλειες. Αυτοι τι ειναι?

Συγγνωμη αλλα αν υποστηριζεις την φωτο στην οθονη και οχι στο χαρτι , τοτε σκοτωνεις το ιδιο σου το επαγγελμα..:(

Και ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο που λες οτι προεχει η απεικονιση σε οθονες μεγαλων αναλυσεων..

Ο φωτογραφος δεν τραβαει φωτο για να τις δινει να τις βλεπουμε σε οθονες.

Οπως και να το κανουμε, ακομα και εγω που αποθηκευω πολλες φωτο στο Pc, αλλο η προβολη σε μια οθονη , και αλλο να ειστε παρεα και να βλεπεις album..

Δεν είναι επάγγελμά μου οπότε και μπορεί να το βλέπω και λίγο πιο ρομαντικά ας πούμε. Συμφωνώ με τα album αλλά επίσης ο φωτογράφος νόμιζα ότι γενικά δεν μπαίνει σε πλαίσια, γιατί να του πεις αν τραβάει για να τις έχει σε οθόνη λη σε έντυπη μορφή? Δηλαδή μόνο εγώ το βλέπω ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα?

Όσο για την παρεΐστικη φάση, όσες φορές έχουμε μαζευτεί και βλέπουμε φιλαράκια φωτογραφίες στην 37άρα με μουσικούλα χαλαρή και μπυρίτσες, μια χαρά περάσαμε.

Φωτογραφος αναγκαζεσαι να ακολουθησεις την τεχνολογια ή πιο σωστα να την παρακολουθεις και να επιλεγεις, αρα το πως θα μαθεις να δουλευεις , δεν σημαινει οτι οτιδηποτε υπαρχει τεχνολογικα νεο, ειναι μονοδρομος ή οτι ειναι απολυτα και το μοναδικα σωστο και καλυτερο.

Βρήκες άνθρωπο να το πεις αυτό. Δεν μπορούσατε να συμφωνείτε περισσότερο... νομίζω.

Φωτογραφος αναγκαζεσαι να ακολουθησεις την τεχνολογια ή πιο σωστα να την παρακολουθεις και να επιλεγεις, αρα το πως θα μαθεις να δουλευεις , δεν σημαινει οτι οτιδηποτε υπαρχει τεχνολογικα νεο, ειναι μονοδρομος ή οτι ειναι απολυτα και το μοναδικα σωστο και καλυτερο. [.] Υπαρχουν και αλλοι που τραβανε με φιλμ.Μια χαρα δουλειες. Αυτοι τι ειναι?
μαζί σου. καθένας διαλέγει τον τρόπο που δουλεύει, αυτόν που του αρέσει περισσότερο, και αυτό που μπορεί να πουλήσει, στην τελική. άλλοι πίνουν νερό στο όνομα του ψηφιακού, γιατί αυτό πουλάνε, και γιατί αυτά που κάνουν δε γίνονται με φιλμ.

ούτε ο ένας είναι μπροστά, ούτε ο άλλος πίσω.

έχω ένα neff με υπερφωτισμένο ουρανό

κατεβάζοντας το exposure -1.3 από photoshop

βλέπω το περιεχόμενο συννεφάκι κλπ

αλλά χάνω το χρώμα σε μια ευρύτερη περιοχή του καμμένου σημείου

αυτό διορθώνεται κάπως?

post-130-1416073710,3143_thumb.jpg

post-130-1416073710,3825_thumb.jpg

έχω ένα neff με υπερφωτισμένο ουρανό

κατεβάζοντας το exposure -1.3 από photoshop

βλέπω το περιεχόμενο συννεφάκι κλπ

αλλά χάνω το χρώμα σε μια ευρύτερη περιοχή του καμμένου σημείου

αυτό διορθώνεται κάπως?

post thrad

post nef

let's play

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.