Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Και εμένα με καλύψατε παιδιά.

Η επόμενη αγορά θα είναι dslr και έχω βάλει στο μάτι την Nikon D90 ή κάποια φτηνή professional. (σε κανένα 9μηνο βέβαια...)

Μία τελευταία παρατήρηση.

Διάβασα ότι όσο πιο μεγάλο είναι το aperture (μεγάλο άνοιγμα - για να αποφύγω μπερδέματα) τόσο "χειρότερη" σε ποιότητα (δεν είμαι σίγουρος αν το άρθρο μιλούσε μόνο για sharpness) είναι η φωτογραφία. Αυτό, λόγω ότι ο φακός στο κέντρο (μικρό aperture) του είναι πιό τέλειος απο ότι στα άκρα.

Έχετε παρατηρήσει τίποτα τέτοιο, ή απλά είναι υπερβολική λεπτομέρεια που δεν φαίνεται?

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Teodor, D90 θα χτυπήσω και εγω (πάει η γυναίκα Κινα/Hong Kong εκει είναι πολυ πιο φθηνες).

Για πιο πάνω που λες κοιτας σε d700 αποτι καταλαβα, αλλα παει ψηλα ;)

Full Frame βεβαια...

Το αλλο που λες, αν δεν ενοεις sharpness δεν εχω δει κατι εξτρα προσωπικα παντα.

Και εμένα με καλύψατε παιδιά.

Η επόμενη αγορά θα είναι dslr και έχω βάλει στο μάτι την Nikon D90 ή κάποια φτηνή professional. (σε κανένα 9μηνο βέβαια...)

Μία τελευταία παρατήρηση.

Διάβασα ότι όσο πιο μεγάλο είναι το aperture (μεγάλο άνοιγμα - για να αποφύγω μπερδέματα) τόσο "χειρότερη" σε ποιότητα (δεν είμαι σίγουρος αν το άρθρο μιλούσε μόνο για sharpness) είναι η φωτογραφία. Αυτό, λόγω ότι ο φακός στο κέντρο (μικρό aperture) του είναι πιό τέλειος απο ότι στα άκρα.

Έχετε παρατηρήσει τίποτα τέτοιο, ή απλά είναι υπερβολική λεπτομέρεια που δεν φαίνεται?

Δες σε αυτό το θρεντ το ποστ Νο 2610 έως 2623, νομίζω θα σου προκαλέσει την περιέργεια.

ίσως αν είχες στρίψει απειροελάχιστα την μηχανή ώστε να αντισταθμίσεις το ανηφόρα-effect να έβγαινε ολόισια.

Kατά τα άλλα θα την προτιμούσα με λίγο περισσότερο contrast

Κάπως έτσι δηλαδή

yoqmjplmwf4v9nv1qprh_thumb.jpg

:T:

btw, μήπως ξέρει να μου πει κάποιος γιατί το photoshop εμφανίζει λίγο διαφορετικά τα χρώματα (πιο σκούρα βασικά) στις φωτογραφίες απ'ότι βλέπω εγώ και δείχνουν και τα υπόλοιπα προγράμματα ;

Παιδες, γενικά τραβάτε σε RAW η οχι? Αρχισα απο το καλοκαιρι και αν και ειναι βολικο θελει πολυ χορο και σκευτομε αν αξιζει αν δεν προκεται να πειραζεις καθε φοτο.

Στο αποτελεσμα αν δεν αλαχτει δεν εχει διαφορα απο jpeg fine ετσι δεν ειναι?

Συνηστατε για RAW συνεχεια?

η συντριπτική πλειοψηφεία όσων εχω ανεβάσει με την καινούργια μηχανή είναι σε RAW. γενικότερα το προτιμάω για περιπτώσεις που θα τραβήξω λίγα καρέ και μετά θα έχω χρόνο να τα επεξεργαστώ.

Για γιορτές εκδηλώσεις και λοιπά, μέχρι να λασκάρει το πρόγραμμα μου Jpeg Fine

PS: Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου :T:

Και εγώ αυτό σκευτομε, και για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ photoshop και να ειναι καλές out of the box. Οι απο πανω πχ έχουν μπει photoshop μονο για crop ( χωρις να σημαίνει πως ειναι καλές φυσικά χεχε ).

Ειδικότερα λόγο περιορισμένου χρόνου απο μερους μου.

έχεις δίκιο νομίζω για το μαζικές φοτο, ή λίγες και για επεξεργασία.

συμφωνώ αν και σύμφωνα με κάποιον που είχε επικαλεστεί ο αδμιναρχος "You don't take a photo, you make it" και για αυτόι έχω μπει σε κάποιο δίλλημα

Και μερικές ακόμη πειραματιζούμενος κάτω από το σπίτι.

H πρώτη ίσως σας φανεί εκ πρώτης όψεος άσχημα εστιασμένη αλλά πέτυχα ακριβώς αυτό που ήθελα, να φαίνεται πεντακάθαρα η αντανάκλαση πάνω στο νερό

Και στην τελευταία αν δεν ήταν αυτό το ρημάδια το γκράφιτι στον τοίχο νομίζω πως θα είχε περισσότερες ελπίδες

DSC_1662.jpg

DSC_1666.jpg

DSC_1667.jpg

DSC_1670.jpg

Ελπίζω να πέτυχα κάτι, για πείτε :)

Από ό,τι έχεις ανεβάσει αυτό τον καιρό (που κατ'εμέ πρόκειται για πειραματισμούς που δεν χρειαζόταν να μας τις ανεβάσεις), η 1η είναι και η πιο ωραία, χρώμα, κάδρο, περιεχόμενο.

Από ό,τι έχεις ανεβάσει αυτό τον καιρό (που κατ'εμέ πρόκειται για πειραματισμούς που δεν χρειαζόταν να μας τις ανεβάσεις), η 1η είναι και η πιο ωραία, χρώμα, κάδρο, περιεχόμενο.

πειραματισμοί για να καταλάβω "τι συμβαίνει" στον κόσμο των dslr αλλά κυρίως για να πάρω το feedback που το θεωρώ πολύ σημαντικό τώρα που ασχολούμαι πλέον σοβαρά με το άθλημα ;)

Anyway, αφού κατάφερα να τραβήξω φωτό που να σου αρέσει (έστω και λίγο ) με την πρώτη νομίζω πως έχω κάθε δικαίωμα να είμαι χαρούμενος :D

Η πρώτη αν και είναι κάπως κουραστική στο μάτι (εξαιτίας των φλουταρισμένων φύλλων), μ'αρέσει. Ίσως με μεγαλύτερο διάφραγμα να ήταν καλύτερη (αν μπορείς δοκίμασε ;))

Η εξήγηση είναι απλή. Φαντάσου μια τρύπα από την οποία περνάει το φως. Στο f2.8 η τρύπα (διάφραγμα) είναι μεγαλύτερη απ' ότι στο f8. Αν άφηνες το φως να περάσει και να φωτίσει τον αισθητήρα της μηχανής σου για 1sec ποια θα ήταν φωτεινότερη; Προφανώς αυτή με την μεγαλύτερη τρύπα (f2.8). Για να πετύχει η μηχανή σου την ίδια φωτεινότητα και στα δύο f αυξάνει το χρόνο έκθεσης στην περίπτωση της μικρής τρύπας (f8). Αποτέλεσμα; Στην περίπτωση του f8 ο αισθητήρας έχει περισσότερο χρόνο να καταγράψει τις λεπτομέρειες του background με αποτέλεσμα εσύ να το αντιλαμβάνεσαι σαν λιγότερο θολό.
και τότε γιατί δεν είναι όλη η φωτογραφία θολή, αλλα κάποιο κομμάτι της είναι νεταρισμένο;

g30rp85rsm9iizd4zsp7_thumb.jpg

Όπως και να τη γυρίσω μου φαίνεται λοξή (σαν κι αυτόν που φωτογράφισε :p).

α. Καμιά ιδέα για σωστό orientation?

β. Καλή/κακή, και γιατί;

:flower:

Για δες την τωρα...

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/g30rp85rsm9iizd4zsp7.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.