Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

το έχω σκεφτεί ως εξής:

Ο 18-135 είναι για την δουλειά που τον θέλω αλλά και για καθημερινή χρήση ένας πολύ ικανοποιητικός φακός (για τα μέχρι τώρα δεδομένα μου)...ακόμη όπως ίσως σου είχα πει κάποια στιγμή ο tele σε εμένα τουλάχιστον δεν θα είναι καθόλου άχρηστος ως δεύτερος φακός και θα τα βγάλει μια χαρα τα λεφτά του ( :D )

Συνεπώς μετά μένει να πάρω έναν πραγματικό macro (γιατί και ο tamron είναι υποτίθεται αλλά έχει minimum distance 1 μετρο) και ολοκληρώθηκε για κάποιο διάστημα το concept.

(Kαι στη χειρότερη πουλάω τον 18-135 και χτυπάω έναν 18-200 κάποια στιγμή που είναι και VR)

α ρε angel....εισαι πραγματικα σε ενα απο τα πιο ομορφα και καταπρασινα μερη στην ελλαδα.:meeting:

Ειναι πράγματι πολύ ωραία, ελπίσεις με πολύ ωραίες παραλίες.

Α! και με εκπληκτικές μπριζόλες ελευθέρας βοσκής!:hehe::hehe::drool::drool:

Και για του λόγου το αληθές...

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_1980-1.jpg

εννοει (μαλλον) να εχεις μεγαλυτερο βαθος πεδιου.

Και απαντω οτι γινεται ως επι το πλειστον.

Ενα μικρο διαφραγμα πχ f22 (και πιο μικρο ακομα) ειναι χρησιμο για τετοια πραματα .Βοηθαει επισης και οσο το δυνατον η μικροτερη εστιακη αποσταση(10mm πχ)

Δεν γινονται και θαυματα βεβαια.Σε ενα χωρο πχ 20μετρων δεν γινεται να εστιασεις καπου στο πρωτο μισο μετρο και να θες να βγουν νεταρισμενα-εστιασμενα και τα 20μετρα.

(παραδοξως στο συγκεκριμενο παραδειγμα με f22 και 10mm εστιακη αποσταση, ολα εστιασμενα 8α βγουν ..:hehe:..συμφωνα με το dof calculator)

Συγνώμη :sorry: που το επαναφέρω, αλλά η απάντηση του ΝTG είναι σωστή.:worship:

Νεταρισμένη είναι εστιασμένη ολόκληρη και στο βάθος (πεδίου), και το λινκ που έδωσε πολύ χρήσιμο :T:

Μη το αφήνεται όλα στο αυτόματο, στο (μάνουαλ) είναι τα δύσκολα αλλά και τα πιο ωραία.

Πειραματιστείτε. Για να το κάνουμε παλιά αυτό έπρεπε να καταναλώσουμε πολλά μέτρα φίλμ και στον σκοτεινό (θάλαμο) μας έβγαιναν τα μάτια, πέρα από τα χρήματα ξοδεύαμε και πολύ χρόνο. :victory:

ΕΔΙΤ Εάν θέλετε φτιάχτετο γιατι μου (ξέφυγε λιγάκι) :sorry:

Έχω λαλήσει εδώ πέρα, δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω...

Έχω τραβήξει άπειρες φωτογραφίες και οι keepers είναι πάνω από τις μισές θα έλεγα, πράγμα σπάνιο για μένα.

Θα ανεβάσω από Δευτέρα που θα γυρίσω σπίτι να δουλέψω σε κανονικώ pc γιατί στο laptop με 1920Χ1200 και 15άρα δεν την παλεύω άλλο. Μιλάμε για φωτογραφίες από απίστευτα πάρκα, τεφερίκ, κάστρα, καθεδρικούς ναούς, υπέροχες εικόνες.

Κλείνω με μία που τράβηξα πριν λίγο, πηγαίνοντας προς το κάστρο για βραδινές:

CustomName172.jpg

Τελικά δεν την πάλεψα και έκατσα και επεξεργάστηκα μερικές.

Ανεβάζω μόνο αυτές που έχουν να κάνουν με το κάστρο, τραβηγμένες μέρα και νύχτα, από κοντά και μαρυά, έξω και μέσα στον καθεδρικό ναό που βρίσκεται εκεί:

th_Prague277.jpg______th_Prague275.jpg______th_Prague272.jpg______th_Prague271.jpg______th_Prague270.jpg______th_Prague269.jpg______th_Prague268.jpg______th_Prague267.jpg______th_Prague263.jpg______th_Prague266.jpg______th_Prague264.jpg______th_Prague262.jpg______th_Prague261.jpg______th_Prague260.jpg______th_Prague258.jpg______th_Prague259.jpg______th_Prague256.jpg______th_Prague253.jpg______th_Prague254.jpg______th_Prague252.jpg______th_Prague250.jpg______th_Prague251.jpg______th_Prague249.jpg______th_Prague247.jpg______th_Prague248.jpg______th_Prague246.jpg______th_Prague244.jpg______th_Prague245.jpg______th_Prague243.jpg______th_Prague242.jpg______th_Prague241.jpg______th_Prague240.jpg______th_Prague239.jpg______th_Prague238.jpg______th_Prague235.jpg______th_Prague237.jpg______th_Prague236.jpg______th_Prague234.jpg______th_Prague228.jpg______th_Prague224.jpg______th_Prague222.jpg______th_Prague221.jpg

th_Prague220.jpg______th_Prague219.jpg

th_Prague218.jpg______th_Prague217.jpg______th_Prague208.jpg______th_Prague203.jpg______th_Prague201.jpg______th_Prague180.jpg______th_Prague194.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.