Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Λοιπόν, η φωτό μου μου έδωσες είναι η νούμερο 1554 που έχει τραβήξει η μηχανή σου, άρα καλά σου είπαν ότι είναι λίγο μεταχειρισμένη (άσχετο που η αρίθμησή της λέει 1507).

ναι βρε, το ξέρω...εν γνώσει μου έγινε ;)

Αφού η τιμή ήταν σκότωμα (φίλος γαρ), η κατάσταση της υπέρ-άριστη και η χρήση μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά

Έτσι κι'αλλιώς την ήλεγξα και από κοντά για να τα διαπιστώσω όλα αυτά

Τhanx anyway :T:

hayabusaκο δε με λες μπορείς να βγάλεις φωτό νεταρισμένη από την αρχή (μπροστά) μέχρι το τέλος (βάθος) ;)

όταν έχει ένα αντικείμενο πιο μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα δεν νομίζω πως γίνεται...αν πάλι υποθέσουμε ότι τραβάμε ένα σαλόνι τότε νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα

PS: όταν λες νεταρισμένη εννοείς εστιασμένη ή λέω αρλούμπες ; :p

τι σημαίνει "πατάς λιγότερο το κουμπάκι πριν τραβήξεις " ;

Έχω την εντύπωση πως η εστίαση είναι κβαντισμένη έννοια, ή εστιάζεις ή όχι, δεν μπορεί να εστιάσεις περισσότερο ή λιγότερο (στο auto-focus τουλάχιστον)

Το κουμπι εχει δυο σκαλοπατια ενα που το πατας και νεταρει και μετα πιο κατω για να τραβηξεις φωτογραφια. Εσυ τοσο καιρο το πατας κατευθειαν?????

εννοείται πως αυτό κάνω, δεν γίνεται διαφορετικά, και αυτό ακριβώς εξήγησα και παραπάνω στον Βασίλη ;)

Απλά έτσι όπως το διατύπωσες δεν το κατάλαβα καλά :)

Απλά το "νετάρω" εγώ το λέω εστιάζω (εκεί που σημαδεύω, στοχεύω, σκοπεύω κλπ κλπ )

H σωστη εκφραση ειναι νεταρω εγω ετσι το λεω παντα εστιαζω σημαινει ζοθμαρω εκει που στοχευω. Μπορει να κανω και λαθος...

hayabusaκο δε με λες μπορείς να βγάλεις φωτό νεταρισμένη από την αρχή (μπροστά) μέχρι το τέλος (βάθος) ;)

Αν το καταφέρει αυτό σημαίνει πως έπιασε τον χώρο και του έκανε τα 3, 2...

εννοει (μαλλον) να εχεις μεγαλυτερο βαθος πεδιου.

Και απαντω οτι γινεται ως επι το πλειστον.

Ενα μικρο διαφραγμα πχ f22 (και πιο μικρο ακομα) ειναι χρησιμο για τετοια πραματα .Βοηθαει επισης και οσο το δυνατον η μικροτερη εστιακη αποσταση(10mm πχ)

Δεν γινονται και θαυματα βεβαια.Σε ενα χωρο πχ 20μετρων δεν γινεται να εστιασεις καπου στο πρωτο μισο μετρο και να θες να βγουν νεταρισμενα-εστιασμενα και τα 20μετρα.

(παραδοξως στο συγκεκριμενο παραδειγμα με f22 και 10mm εστιακη αποσταση, ολα εστιασμενα 8α βγουν ..:hehe:..συμφωνα με το dof calculator)

Y.Γ

σημερα πηγαμε "εκδρομη" στο media markt..

Koντα ενα 40λεπτο επαιζα με την eos 5d (την παλια).Ειχε φορεμενο τον 17-40mm f4 L.

(και σφηνωμενο ενα τρισαθλιο uv της Cokin..μου ρχοταν να το σπασω και να "καθαρισω" τα υπολειματα γυρω γυρω με το κλειδι.)

Αφου την εμαθα ..μου βγαλε μυνημα για την μπαταρια, την αφησα και προχωρησα με ενα χαμογελο κρυμενο στα χειλη.

Που θα παει ...θα βρω καποτε τον χρονο να ασχοληθω λιγο παραπανω.

Υ.Γ2

btw(ακολουθει ασχετο)...140τοσες μετα σελιδες ..ενα ακομη ευχαριστω στον adminarxo.

εδιτ

@angel_f

Πες μου οτι εχεις και ring flash??:D

Kαράβι σε μπουκάλι, ενα από τα πραγματα που μου αρέσουν πάρα πολύ...(ευτυχώς που υπάρχει ένα στο σαλόνι :D)

DSC_1524.jpg

DSC_1535.jpg

DSC_1536.jpg

Ας είναι καλά το polarizer (επιτελους καταλαβαίνω πως δουλεύει) που ρούφηξε μερικά καθρεφτίσματα :)

Ας είναι καλά το polarizer (επιτελους καταλαβαίνω πως δουλεύει) που ρούφηξε μερικά καθρεφτίσματα :)

Μονο μερικα?????

Ολα σχεδον....

Υ.Γ2

btw(ακολουθει ασχετο)...140τοσες μετα σελιδες ..ενα ακομη ευχαριστω στον adminarxo.

εγώ ρε φταίω που τις σβήνει το xs?? να μου πάρεις account να τις χαζεύεις κι εσύ και τα παιδιά σου. :p

@angel_f: Το μαύρο φόντο πως επιτυγχάνεται;

@hayabusa: Αν θες έχω μερικά βιβλία σχετικά με την πόλωση του φωτός και τα σχετικά ;):p

για την ώρα προτιμώ μερικά (ανηλεή) σχόλια επί των φωτογραφιών...δεν εχω και για άλλα βιβλία :p

edit: Κάποιο λινκ θα ήταν προτιμότερο :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.