Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αυτή είναι μια φωτό που τράβηξα πριν κάνα μήνα με το Micro Nikkor 55mm με φλάς, είναι crop 100% από την original. Αν σας έλεγα ότι την τράβηξα TIFF θα το πιστεύατε;

http://i427.photobucket.com/albums/pp358/Marinap_1985/Foto1.jpg

Είναι τραβηγμένη jpeg large fine. Δε νομίζω να κέρδιζα κάτι με το TIFF.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αυτή είναι μια φωτό που τράβηξα πριν κάνα μήνα με το Micro Nikkor 55mm με φλάς, είναι crop 100% από την original. Αν σας έλεγα ότι την τράβηξα TIFF θα το πιστεύατε;

http://i427.photobucket.com/albums/pp358/Marinap_1985/Foto1.jpg

Είναι τραβηγμένη jpeg large fine. Δε νομίζω να κέρδιζα κάτι με το TIFF.

Ποιος νοιάζεται για TIFF? RAW is the way και μην προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο, δεν έχει νόημα καν.

Ποιος νοιάζεται για TIFF? RAW is the way και μην προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο, δεν έχει νόημα καν.

Εξαρταται.. Αν εχεις την δυνατοτητα να εχεις πολυ χωρο στις καρτες σου της μηχανης, πολυ χωρο στον σκληρο δισκο μετα, πολυ γρηγορες ταχυτητες στις μεταφορες των φωτογραφιων αυτων, και γενικα ενα αρκετα υψηλοτερο μπατζετ, τοτε ναι, Raw is the way . Κ αυτο ολο για να κερδισεις τι?Καλυτερη επεξεργασια μετα? χμ...

Απ'την στιγμη πλεον που με τις ψηφιακες βλεπουμε τι τραβαμε και μπορουμε εκεινη την ωρα να το διορθωσουμε, δεν πιστευω οτι το raw βοηθαει σε κατι. Αν η φωτογραφια ειναι καλα τραβηγμενη, και jpg μια χαρα διορθωνεται μετα χωρις πολλες απωλειες. Ειδικα στο τυπωμα, και σε 13χ18 ακομα και 20χ25 , οι διαφορες δεν φαινονται-δεν υπαρχουν σημαντικες. Αρα κατα τη γνωμη Raw ακομα δεν αξιζει.Αντε κανε γαμο-βαπτιση, ή καποιο event-συνεδριο κ.τ.λ σε Raw και να πρεπει αμεσα να παραδώσεις..Δεν αξιζει λοιπον, δεν κερδιζεις κατι.

Συμφωνεις σ'αυτο?

Όχι δεν συμφωνώ. Και φυσικά όταν λέμε RAW δεν εννοούμε τραβάμε και κρατάμε RAW. Προφανώς κρατάς σε JPG.

Όσο για γάμο-βάπτιση, αν τραβάς JPG τι να πω... απλά δεν θα το έκανα ποτέ!!!

..... Και φυσικά όταν λέμε RAW δεν εννοούμε τραβάμε και κρατάμε RAW. Προφανώς κρατάς σε JPG.

Ποσο χρονο χρειαζεσαι για την μετατροπη? Και για ποσες φωτο μιλαμε. 1000+++- καπου εκει σωστα για ενα μυστηριο?

Όσο για γάμο-βάπτιση, αν τραβάς JPG τι να πω... απλά δεν θα το έκανα ποτέ!!!

Πες μου γιατι.Τι ειδες και ειπες α! θα παω σε Raw..

Ποσο χρονο χρειαζεσαι για την μετατροπη? Και για ποσες φωτο μιλαμε. 1000+++- καπου εκει σωστα για ενα μυστηριο?

Πες μου γιατι.Τι ειδες και ειπες α! θα παω σε Raw..

- 10 Sec each. Πολύ είναι?

- Είδα το ασυμπίεστο, είδα τη συμπεριφορά στο θόρυβο, είδα την επεξεργασιμότητα και άλλα που αν δεν έχεις δει δεν έχει νόημα να κάτσω να στα εξηγώ. Πρέπει να δοκιμάσεις με σοβαρότητα και με ένα σοβαρό Software.

Τα χω δει γι'αυτο σου λεω οτι οταν εχεις ποσοτητα και πιεση χρονο , και απτη στιγμη που δεν εχει διαφορα (στο χαρτι ΣΙΓΟΥΡΑ), και εφοσον τραβας σωστα, και εχεις και καλο εξοπλισμο να σε βοηθαει, καλο στυσιμο κ.τ.λ στο τραβηγμα, τοτε δεν αξιζει Raw ή αν θες διαφορετικα, τζαμπα τα υπολοιπα που χανεις. Και κυριως ο χρονος που χανεις.

Δεν μιλαω για την κ@υλα σου, να θες να τραβηξεις φωτο και να την κανεις super dupper και δεν ξερω τι....-Αν και παλι σου λεω οτι στην οθονη, στα μαυρα και στα ασπρα και στον θορυβο δεν διαφωνω οτι κατι διαφορετικο παιρνεις στο raw-

Αν θες 10 sec για 1 φωτο , θες 15-20 λεπτα για να κατεβασεις ΜΟΝΟ μια δουλεια. Για κανε action αυτες τις φωτο... Και αλλα πολλα.

Software σοβαρο τι εννοεις? Photoshop, lightroom? Τι παραπανω θες ? Τι αλλο χρησιμοποιεις που εχει μεγαλη διαφορα απο αυτα?

Capture One, άντε και κανένα DxO.

Αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας φωτογράφος δεν νοείται η ατάκα "Δεν έχω χρόνο". Όταν ο άλλος σου σκάει 2Κ για να του βγάλεςι φωτογραφίες στο γάμο του, αν του πεις αυτή την ατάκα, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να σε βρίσει.

Από την άλλη, τώρα θυμήθηκα, έχει D3 και D700? Και τραβάς με JPG :D? I rest my case, πραγματικά.

Άλλο το εξοικονομώ χρονο και τον χωριζω σωστα,και αλλο το δεν εχω χρονο. Δεν σου ειπα κατι τετοιο.

Αν εσυ ειδες οτι οι πελατες σου, σε εμπιστευονται και σε θελουν για το γαμο τους - βαπτιση, επειδη τραβας σε Raw , και επειδη η ποιοτητα των φωτογραφιων σου ειναι εξαιρετικα τρομερη και διαφορετικη και τοσο ωραια, μονο και μονο επειδη τραβας RAw τοτε οκ..

Το οτι καποιος εχει D3 , D700 , Dslr γενικα σημαινει πως παει σε Raw μονο?? Ελεος..

το λέει γιατί σε ορισμένες φωτογραφίες χάνεις τις δυνατοτητες των (πάρα πολύ καλών, αν και nikon :p) μηχανών σου. Αν ήμουν στη θέση σου, μάλλον θα τράβαγα σε raw+jpeg. Όσες ήταν άρτιες θα κρατούσα το jpeg, και για τις υπόλοιπες θα ασχολιόμουν με το raw :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.