Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ο χρηστης δεν ξερει να κολακευει..

μια χαρα ειναι τα progs..

Mπας και μπορεις να κανεις τη παραγγελια στη προηγουμενη σελιδα??

deninho ..δε κανεις αλλο ενα κοπο να στειλεις μαιλ??:p

(κλασσικα στο xaos...)

deninho ..δε κανεις αλλο ενα κοπο να στειλεις μαιλ??:p

(κλασσικα στο xaos...)

κι αν γίνεται τραβηγμένη με τον ίδιο φακό με διαφορετικά σώματα, γιατί ακόμα δεν έμαθε τα βασικά.

Θα την ετοιμάσω. Έχω μαζέψει τον εξοπλισμό και τον ζύγιζα καθώς ετοιμάζω ταξίδι για Πράγα αλλά μου βγαίνει 8 κιλά και μάλλον δεν λέει να πάρω τα πάντα οπότε θα πάρω μόνο τις 2 μηχανές με 1 φακό στην κάθε μία κουμπωμένο. Είμαι στη σκέψη με ποιους :)

Θα βγάλω σε λίγο και θα ξεκινήσω τα test.

λεπόν:

α) ώρες ώρες σας χάνω (ειδικά τον αδμινιστράτορα). Ίσως φταίει ο πυρετός

β) Άλλη μια προσπάθεια χωρίς HDR

kbw46tbyka6ahyvpcfg6_thumb.jpg

γ)@NTG: την ανεβάζω και στη στέλνω :)

@perp: εδώ (Μονή κηπουραίων, Δήμος Παλλικής, Κεφαλονιά)

@38-45: Ευχαριστώ για τη πληροφορία (τι είναι το halo) :)

κι αν γίνεται τραβηγμένη με τον ίδιο φακό με διαφορετικά σώματα, γιατί ακόμα δεν έμαθε τα βασικά.

tsoy ρε λακη...

Καποιος αδυνατει να καταλαβει μια εχτρα ευκολια που απλα υπαρχει ή ειναι ιδεα μου??::to_pick_ones_nose3:

κατα μια πιθανοτητα της ταξης του 100% δεν θα αρεσει στον adminarxo...αλλα (deninho) μην τον ακους περι capture one και λοιπα προγραμματακια.

Mαθε λιγο καλυτερα το photoshop:p

(προγραμματακι το capture one???Με βλεπω να μπαινω απο εβδομαδα:suicide: )

post-699-1416073683,1295_thumb.jpg

dubber κανε αν μπορεις κατι που θελω.

α)με τους δυο αυτους φακους θελω να κανεις το ιδιο αλλα με f4.

Tokina

Nikon

Σε f4-1/100-ASA 400.

Κερδίζει μάλλον ο Tokina

β)για αλλο λογο, θελω με εναν φακο πχ 50mm φ1,8 να τραβηξεις οσο μπορεις ακριβεστατα το ιδιο καδρο με τις δυο μηχανες.(δ50 και δ300).Και να ανεβασεις full size τiς φωτο.(ουτε crop ουτε resize)Μονο σε μεγεθος αρχειου αν θες μικρυνε τες (να μην ειναι 4MB η καθεμια)

To διαφραγμα δεν με ενδιαφερει..αλλα απεφυγε τα μεγαλα διαφραγματα.(ενα 4αρακι καλο ακουγεται)

Σχεδόν ίδιο κάδρο με την D50 Και τον Νικον και ίδιες ρυθμίσεις

Δεν έκανα resize crop κτλ. 24άρα έχεις, κατέβασε :p

edit: Ψέματα, έκανε resize το photobucket στα 5MB, θα ξανανεβάσω

edit 2: Ok done!

για να μη το ξερει μονο ο dubber..(μιας και τα 'παμε πιο πριν)

το προηγουμενο φαινομενο με τον tokina-nikkor στα 2.8 (βλ προηγουμενη σελιδα) εδειξε οτι ο τοκινα εμφανιζει αυτο που "λεμε" με αλλα λογια..

"Typical for many ultra-large aperture lenses the DC-Nikkor suffers a bit from Longitudinal Chromatic Aberrations (LoCA) resulting in greenish and reddish out-of-focus edge transitions."

ΧΑμηλα το γραφει αυτο.

Το εχουν και αλλοι φακοι ..απλα εδω φαινεται καθαρα.

Αυτα ως προς το α) (η οποια ειναι απλα αποψη μου και οχι καταναγκη σωστο)

Για το β) σιωπουμε ακομα..

deninho πως σου φανηκε η φωτο??(btw θελει και μια μοιρα CCW)

Tokina Nikon

Σε f4-1/100-ASA 400.

πες μου ότι τις τράβηξες στο χέρι να μου έρθει μια ταραχή βραδιάτικα.

Κερδίζει μάλλον ο Tokina

ίσως και όχι. έχει μάλλον μεγαλύτερο contrast ή ίσως ελάχιστα πιο ζωηρά χρώματα, αλλά στη φώτο του nikon φαίνεται μια υφή στον χαρτί, ενώ στον tokina είναι εντελώς επίπεδο.

Καποιος αδυνατει να καταλαβει μια εχτρα ευκολια που απλα υπαρχει ή ειναι ιδεα μου??::to_pick_ones_nose3:
θα μας πεις ποια είναι η extra ευκολία;

πες μου ότι τις τράβηξες στο χέρι να μου έρθει μια ταραχή βραδιάτικα.

Όχι, ακουμπησμένη στο γραφείο, με το καινούριο μου remote :) Αλλά έτσι κι αλλιώς, με χρόνο 1/100 δεν νομίζω να υπήρχε θέμα.

ίσως και όχι. έχει μάλλον μεγαλύτερο contrast ή ίσως ελάχιστα πιο ζωηρά χρώματα, αλλά στη φώτο του nikon φαίνεται μια υφή στον χαρτί, ενώ στον tokina είναι εντελώς επίπεδο.

Για Contrast και χρώματα δεν το εξετάζω καν μιας και αυτά εύκολα φτιάχνονται με το υπερπρόγραμμά σου Capture One. Για το sharpness μιλάω και νομίζω ότι ο Tokina δείχνει κάπως καλύτερα. Επειδή όμως αξίζει να το δούμε, το απογευματκάκι θα το ξαναδούμε το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, οι 2 φακοί έχουν διαφορετική χρήση, είναι και οι 2 πολύ καθαροί και δεν προβληματιζόμαστε :) Το μόνο σπαστικό για τον Tokina είναι η απόσταση εστίασης που είναι το 1m.

Ενταξει ασχετος ειμαι σε ολα αυτα αλλα πολλες φορες ενας ασχετος ισως πει το πιο απλο πραγμα :p

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι στη νικον πρεπει να ειναι εστιασμενο μια αποσταστη πιο πισω και τα γραμματα στο ajax να τα δειχνει πιο θολα και γιαυτο φαινεται μεγαλυτερη λεπτομερια στο χαρτι ( δες το Vile ) και τα γραμματα στον αναπτηρα "hondos center"

καλα ειδα η οχι ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.