Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
α. μπας και η οθόνη μου είναι υπερφωτισμένη; :p

β. Η μηχανή θα πάει για service :/ Ακόμη και σε αυτήν τη φωτογραφία, όταν αυξήσω το exposure την τιγκάρει στον κόκκο στα υποφωτισμένα σημεία

εδιτ:

9kc5gakm7jatpqzf3qia_thumb.jpg

Ο κόκκος δεν είναι bug, είναι feature της Canon! :p

Συμφωνώ στο ότι είναι υποφωτισμένη η πρώτη. Στη δεύτερη έχει χαλάσει λίγο το γαλάζιο του ουρανού, δε μου αρέσει...

Προσωπικά, θα μου άρεσε έτσι όπως την έφτιαξα παρακάτω (levels, contrast, brightness):

Side-by-side comparison (ατς!): :p

Original ------------------- Edited by deninho -------- Edited by me

kmxespe38r7varnpxd0h_thumb.jpg i2qllak6n132x44d8m1a_thumb.jpg 0mvoxx0hh8e7h9ixd091_thumb.jpg

αδύνατο να έχω χαλάσει το γαλάζιο στη δεύτερη, just believe me :p

Κατά τα άλλα, μου φαίνεται ότι δεν ξανα ασχολούμαι με τις φωτογραφίες μέχρι να ξαναφέρω από εδώ το καλιμπριστίρι, γιατί άλλα βλέπω στην οθόνη εγώ, κι άλλα βλέπετε όλοι εσείς + άλλα εκτυπώνω, άρα το πρόβλημα είναι σε εμένα...

αδύνατο να έχω χαλάσει το γαλάζιο στη δεύτερη, just believe me :p

Κατά τα άλλα, μου φαίνεται ότι δεν ξανα ασχολούμαι με τις φωτογραφίες μέχρι να ξαναφέρω από εδώ το καλιμπριστίρι, γιατί άλλα βλέπω στην οθόνη εγώ, κι άλλα βλέπετε όλοι εσείς + άλλα εκτυπώνω, άρα το πρόβλημα είναι σε εμένα...

Οκ, απλώς θα μου άρεσε λίγο πιο... vibrant (δες πάνω το edit)

Στη δεύτερη φωτό μου φαίνεται σαν να έχει warming filter, γι αυτό δε μου άρεσε :)

@nickstamat: Σου λέω ότι είναι απίθανο να είναι διαφορετικός ο ουρανός γιατί κόπηκε από την πρώτη εικόνα και μπήκε στη δεύτερη :o

@dubber: υπάρχει και θα σου έρθει εντός μερικών λεπτών :)

Στα χρώματα είμαι ευχαριστημένος, δε κουράζομαι να πάρω αυτό που βλέπω. Σε οξύτητα δεν υπάρχει "συνέχεια", πέρνω καμιά φορά wtf αποτελέσματα και ας είχα εστιάσει πολύ προσεκτικά, άλλες φορές βγάνουν απίθανες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν βιαστικά χωρίς σκέψη. Θέλω να το φορέσω σε ένα καλύτερο σώμα από τη 350 να δω τι γίνεται γιατί δεν έχω σύγκριση.

*Τα πιο "περίεργα" προφανώς τα βλέπω στα όρια του φακού προς το f2.8, όσο ανεβαίνει το f το αποτέλεσμα είναι πιο προβλέψιμο.

Θα ανεβάσω σύντομα δείγματα από D300, από D50 όλοι έχετε δει.

Και η πιο πάνω φωτογραφία του Deninho:

bd61a4dc.jpg

Γίνεται ακόμα πιο φωτεινή, δεν θέλω να προσθέσω πολύ θόρυβο όμως. Πχ:

abbb0dfa.jpg

Αλλά:

99db1e35.jpg

Στα χρώματα είμαι ευχαριστημένος, δε κουράζομαι να πάρω αυτό που βλέπω. Σε οξύτητα δεν υπάρχει "συνέχεια", πέρνω καμιά φορά wtf αποτελέσματα και ας είχα εστιάσει πολύ προσεκτικά, άλλες φορές βγάνουν απίθανες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν βιαστικά χωρίς σκέψη. Θέλω να το φορέσω σε ένα καλύτερο σώμα από τη 350 να δω τι γίνεται γιατί δεν έχω σύγκριση.

*Τα πιο "περίεργα" προφανώς τα βλέπω στα όρια του φακού προς το f2.8, όσο ανεβαίνει το f το αποτέλεσμα είναι πιο προβλέψιμο.

Για τον 17-55 2.8 is μιλατε?

:hmm:

H Nikon D40 αξιζει για 249Ε???

Mtx.???Αν ναι τοτε οχι μιας και στα 400Ε παιζει η d80.

Και ειναι νωρις ακομα..Σε κανενα 2-3μηνο πιστευω θα τη δινουν με κανενα φακο τοσο.(18-70 /18-135 απο καποιο κιτ)

@deninho..

δωσε και απο δω μια το cr2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.