Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Το μαύρισμα είναι fake, μοιάζω με αυτές τις πορτοκαλί ιρλανδές που λιώνουν στο self tanning.

Το στιγμιότυπο παραπάνω, η στιγμή που διαπιστώνω οτι η canon έβαλε το flash για διακοσμητικό.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πειραματίζομαι γενικώς και υπό τις ευγενικές συμβουλές του .38.45, πληροφορίες από sites και 99% παίζω με Αν. To 1/125 το έβαλε η canon, τα άλλα τα έβαλα εγώ. Επειδή ο μόρτης δε κάθεται ήσυχος, με το f/8 το iso 200 ήταν απαραίτητο καθώς και τα 70mm για το 'εφε' (και γιατί δεν ήθελα πατημασιές στο φακό. :X:)

Το 28άρι ήταν το μόνο που δεν κοίταζα :p Όσον αφορά στην εστιακή απόσταση, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να είναι και τα 3 λουλούδια (1 ανοιγμένο+2 μπουμπούκια) στο κάδρο. Το f8 γιατί έβγαινε ψιλοκαμένη αλλιώς και για να δώσω μεγαλύτερο βάθος πεδίου (θυμάμαι μια παρατήρηση που μου είχε κάνει ο .38-.45, σε μια άλλη φωτογραφία με λουλούδι), και το 1/50 μπήκε γτ με αυτό μου φαινόταν καλύτερη η φωτογραφία στην οθόνη

Το 28άρι ήταν το μόνο που δεν κοίταζα :p Όσον αφορά στην εστιακή απόσταση, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να είναι και τα 3 λουλούδια (1 ανοιγμένο+2 μπουμπούκια) στο κάδρο. Το f8 γιατί έβγαινε ψιλοκαμένη αλλιώς και για να δώσω μεγαλύτερο βάθος πεδίου (θυμάμαι μια παρατήρηση που μου είχε κάνει ο .38-.45, σε μια άλλη φωτογραφία με λουλούδι), και το 1/50 μπήκε γτ με αυτό μου φαινόταν καλύτερη η φωτογραφία στην οθόνη

Επρεπε να επιλεξεις και την εστιαση γιατι σιγουρα δεν εχει εστιασει στο ανοιχτο λουλουδι που ειναι και το κυριο θεμα, αλλα στο κλειστο που "κοιταει" μπροστα.

@jois21+angel_f: Δεν έχω εστιάσει ούτε στο μπουμπούκι, ούτε είναι κουνημένη. Η εστίαση έγινε στο μέσα μέρος του λουλουδιού, εκεί που αλλάζει από κόκκινο σε κίτρινο, για αυτό και το υπόλοιπο φαίνεται φλου. Πολύ μικρή απόσταση, με σχετικά μεγάλο κώνο στο λουλούδι. Ή εκεί θα εστιάσω και θα είναι φλου το υπόλοιπο, ή σε κάποιο πέταλο, και τα υπόλοιπα θα είναι φλου

@angel_f: :)

@dubber: όταν λες να παίξω με το φωτισμό; Στο raw ή κάτι άλλο;

Edit για να μην κατηγορηθώ για spamming :p

mg4145nf7.th.jpg

ο γνωστός συνδυασμός Canon EOS 400D + Sigma 17-70

@70mm (κόντεψα να πάω από την άλλη πλευρά του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού για να βάλω 70mm ώστε να αποφύγω περίεργες ερωτήσεις :p), f/9, 1/125", ISO200

Το λουλούδι έχει άνοιγμα πετάλων ~4cm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.