Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

@Athens2004: Λίγο καμμένος ο Ήλιος, και νομίζω (:p) ότι θα ήθελα το κάδρο λίγο πιο δεξιά (να φαίνεται περισσότερο η στροφή). Εν κινήσει τραβήχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία;

Να και μία σημερινή, από την μασκότ της πολυκατοικίας (κι από του χρόνου, του εξοχικού :D)

http://www.deviantart.com/download/88634346/Turtle_by_deninho.jpg

Canon EOS 400D DIGITAL

1/60"

F5.6

Aperture priority

200

Partial

70mm

Ερώτησις: Τρίποδο Vanguard MG-κάτι (ή κάποιο άλλο στα 80-90), ή Canon 50mm f/1.8 mkII?

Ξέρω είναι άσχετα μεταξύ τους, αλλά είναι στα λεφτά του budget μου, για πριν τις διακοπές (φεύγω στις 15/7, αλλά προγραμματίζομαι :))

Αχμμ... καλη ερώτηση :p Μου έχει γυαλίσει γτ είναι αρκετά φωτεινός, μαζεμένος, ελαφρύς. κάνει και για πορτραίτα. Απ'την άλλη, δεν ξέρω και ρωτάω για μια δεύτερη, πιο συνετή άποψη :)

AΝ θες πορτραιτα ..παιξε απο 40-70mm με f4-5,6 με τον φακο που εχεις..(οπως σωστα εκανες στη χελωνα)

Δεν νομιζω να εχεις μεινει ποτε απο χρονο.

Να ειχες κανενα υπερευρυγωνιο να πω "οκ" .. αλλα 3ο φακο σε παρομοια εστιακη αποσταση παει πολυ.

(να εχει καποια λογικη η αγορα...οχι επειδη εναι φτηνος.

Μη φοβηθειςι ..παντα φτηνος 8α ειναι αυτος ο φακος.)

Υ.Γ

Αν παλι στα μισα πορτραιτα σου εχεις μεινει απο χρονο ..κοιτα τον ..αλλα επειδη συνηθως οι συνθηκες ειναι indoor (μεσα στο σπιτι ) ..δες μηπως σε καλυψει καλυτερα καποιος 35(ή 30mm) f2(ή f1.4) canon(ή sigma)

Υ.Γ

Αν παλι στα μισα πορτραιτα σου εχεις μεινει απο χρονο ..κοιτα τον ..αλλα επειδη συνηθως οι συνθηκες ειναι indoor (μεσα στο σπιτι ) ..δες μηπως σε καλυψει καλυτερα καποιος 35(ή 35mm) f2(ή f1.4) canon(ή sigma)

έτσι, έβαλες εμένα να πάρω τον 50αρη που δεν παλεύεται, και τώρα προτείνεις στον κόσμο τον 35αρη.

@38-45: Βάζει τους άλλους να αγοράσουν τους φακούς που σκέφτεται εκείνος, βλέπει πως τα πάνε, και μετά αποφασίζει. Τι νόμιζες; :hehe: (no offence NTG - just humor :D)

@NTG: Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα το πορτραίτο, δεν έχω χρειαστεί ποτέ ανοιχτότερο διάφραγμα, για να μικρύνω τον χρόνο. Απλά είχα την αίσθηση ότι το ανοιχτότερο διάφραγμα δίνει καλύτερες εικόνες στο πορτραίτο :)

Μάλλον για τριποδάκι θα πάω (με τρώει το χέρι μου να δώσω ένα 80άρι ευρώ :p)

έτσι, έβαλες εμένα να πάρω τον 50αρη που δεν παλεύεται, και τώρα προτείνεις στον κόσμο τον 35αρη.

:hmm: κατι δε λες καλα στην ιστορια...

@deninho...

μη τα ξοδεψεις ..

Υποθετω ουτε τριποδο σου εχει χρειαστει..

Καποια στιγμη (προχωρντας φωτογραφικα) θα ανακαλυψεις οτι οντως σου λειπει ενας φακος..

Ας ξεκινησεις με ενα προβαδισμα 80€.

Αν παλι θες να τα δωσεις τα 80..παρε ενα τριποδο με τα μισα λεφτα(κυκλοφορουν) ..και παρε και ενα φιλτρακι..(πχ cpl)

υ.γ

Μολις παρεις το cpl πες μου εντυπωσεις:p

cpl=circular polarizer? Αν ναι, αυτό ήταν στάνταρ, εκτός των 80 που ψάχνομαι που θα τα δώσω :p Όλες οι φωτογραφίες που έβγαλα από το αεροπλάνο το χειμώνα βγήκανε χάλια, γτ είχα αντανακλάσεις πάνω στο τζάμι, κι απ'ότι κατάλαβα, σε συνδυασμό με ότι έχω κάνει στη σχολή, το Polarizer θα με ψιλοσώσει

Τριποδάκι μου χρειάζεται, γτ έχω σκοπό να κάνω μερικές νυχτερινές φωτογραφίσεις, και, ίσως, σε σπήλαιο (ελπίζω), και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν τα πάμε ιδιαίτερα καλά

Πολύ παίδεμα το να βγάλεις φωτογραφία σε παιδιά. Δεν κάθονται καθόλου τα άτιμα (το 400άρι ISO και οι ρυθμίσεις είχαν ξεμείνει από πριν που ήταν σε "εσωτερικό" χώρο :p)

post-4171-1416073555,5014_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.