Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Ο ΝΤG νομίζω οτι εχει ψηθεί για macro:D

Απο αύριο θα εχω δείγματα του καινούριου φακού...

ps. Για όποιον θέλει να ασχοληθεί με φύση το macro ειναι απαραίτητο, απογοητευτηκα από τα close up....

Αυτός είναι ψημένος για όλο το dpreview έτσι κι αλλιώς. Ρώτα τον για όποιο φακό θες, ό,τι θες, θα σου απαντήσει!

Εδώ που τα λέμε ευτυχώς που υπάρχει και αυτός και πήρα Nikon :D

Στο θέμα μας, νομίζω (από την μέχρι τώρα εμπειρία μου) πως τα 100mm είναι κομπλέ για Macro. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο αλλά τα 100 είναι κομπλέ. Ίσως αν θες να τον χρησιμοποιήσεις και για πορτραίτα να μη σε βολέψει και τόσο καθώς πρέπει να απομακρύνεσαι πολύ. Εμένα προσωπικά δεν πολυ-απασχολεί καθώς έχω άλλον για πορτραίτα αλλα στο λέω να το έχεις υπόψιν σου.

Θα τον εχω και για πορτραίτα, πιστεύω οτι 100mm ειναι καλα , ας απομακρύνομαι και λίγο

Λόγο του οτι στο μέλλον σκοπεύω να πάω σε FF ο 100αρης θα ειναι ιδανικός

Ο άλλος που σκεφτόμουν να παρά και τελικά απέρριψα για χάρη του canon ηταν ο Sigma AF 150mmf/2.8 EX APO MACRO

Καλά έκανες και τον απέρριψες.

Πάντως θα δεις, δεν θα απομακρύνεσαι λίγο, τα 100mm είναι πολλά για εσωτερικούς χώρους. Από την άλλη όμως η ποιότητά του σε πορτραίτα θα σε ανταμείψει.

Αφεντικό εγώ βλέπω κατα 75% φλουταρισμένη την φωτό ή μήπως έχεις κάνει τίποτα τσαχπινιές?;) ακα diffuse glow?
μόνο το diffuse glow είναι αρκετό. δε χρείζεται τίποτα παραπάνω (κατά τη γνώμη μου πάντα).

βαρύς (σε σχέση με τον 18-55 του κιτ, πάντα) :p

Είναι σαφώς πιο γρήγορος, αν και στην αυτόματη εστίαση, δεν στέκεται εύκολα σε ένα σημείο (φταίει και το χέρι μου εν μέρει, αλλά τόσο πολύ?)

Επίσης, βλέπω ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα στις ομοιόμορφες επιφάνειες (όχι πως συνηθίζω να φωτογραφίζω σκέτους τοίχους :p)

Κατά τα άλλα καταλαβαίνω γιατί μου είχε προτείνει ο εντιτζης να τον αγοράσω εξ αρχής :)

dubber Επέστρεψα ανανεωμένος.... και ελαφρωμένος:innocent:

Σου παραθέτω συμπιεσμένες πλήρους μεγέθους, οπος βγήκαν απο την μηχανή...

Τι γνώμη εχεις για τον φακό?

f 8 , iso 200 , 1/320

8h8rdgvc1h2fmpd65fku.jpg

f8 , iso 400 , 1/200

dxj0r3v9h3gnay69ddvv.jpg

f8 , iso 400 , 1/250

mk31x3t1flzbbjvj0mlg.jpg

Crop , f8 , iso 800 , 1/30

l7d5okhi1f9p3zw33yw7.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.