Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από deninho

ΠιΕς ο ΝΤG είναι, που στην πραγματικότητα μας παρασέρνει προς την πλευρά του macro :p ....

Aπο οσο εχω ασχοληθει ...3 φακους εχω (για τα γουστα μου) σε μεγαλη εκτιμηση.

Canon 10-22mm F3,5-4,5

Canon 85mm f1,8 ή Canon 50mm f1,4 (αντε στην ξεφτιλα τον 50mm F1,8 που εχει 85€)

και sigma 50-150mm F2,8 (αντε στην ξεφτιλα επισης τον tokina 50-135 f2,8)..

Δεν νομιζω να βρω χρηση σε/με αλλον φακο.

Σαφως και υπαρχουν καλυτεροι φακοι για τα ιδια πραματα..αλλα μιλαω και για τα δικα μου οικονομικα δεδομενα..

Για μακρο ...καλο το 1-1 ...αλλα που ..και ποσο να το χρησιμοποιεισεις??

Στην τελικη με ενα close up γυαλακι..ή καμποσα απο τα extension tubes και εισαι κομπλε.

info 1 για το γυαλακι

και ινφο 2

Eντελως συπτωματικα..το συγκεκριμενο γυαλακι ..κουμπωνει πανω στον 85mm f1,8(αλλα και στον 50αρη f1.4):p

εδιτ ...

προσθηκη ο 50αρης f1.4..

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από deninho [Σήμερα, στις 14:23]

@.38-.45: τι έκανες στη φωτογραφία;

USM και πολλά είπα.
Αρχική απάντηση από Haunted [Σήμερα, στις 15:40]

148.jpg

Canon A710Is With Hucked Firmware

Raw Mode

A: F/8.0 - S: 1/15

Flash On +1 Spot Light

:T: αν και το πέρασα για light paint στην αρχή.

http://www.daveblackphotography.com/workshop/05-2006.htm

http://www.uer.ca/~silentknight/lightpainting.html

μεγάλοι χρόνοι έκθεσης, αναγκαστικά πολύ μικρό διάφραγμα, επιλεκτικός φωτισμός σημείων του θέματος, μερικές φορές ακόμα και με φακό.

Αρχική απάντηση από ΝTG

Ποια compact εχεις ...και τι παραμετροποιηση εχει/κανεις??

Παντως εχει αναφερθει και σε πιο παλιο ποστ ....με τοση μικρη εστιακη αποσταση που εχουν οι compact εχεις αρκετα μεγαλο βαθος πεδιου..σε σχεση με μια (d)slr.

Yπο προυποθεσεις μπορεις να καταφερεις κατι ...δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να τηρηθουν .(εξαρταται απο τη μηχανη και αυτον που τη χρησιμοποιει) ..αλλα και παλι μη περιμενεις 8αυματα

Aυτη εχω. http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/Powershot_A620/index.asp?specs=1

Το εχω πετυχει αυτο αλλα κατα τυχη εγινε και στο αυτοματο προγραμμα.

Αρχική απάντηση από cabrinha

Το εχω πετυχει αυτο αλλα κατα τυχη εγινε και στο αυτοματο προγραμμα.

Δεν εχει καμμια διαφορα το αυτοματο προγραμμα απο καποιο μη-αυτοματο.

(απλα στο μη-αυτοματο βελτιωνεις τις πιθανοτητες να παρεις μια σωστη φωτογραφια)

Για να πετυχεις κατι μικρο βαθος πεδιου..θες

α) μια αξιοσεβαστη ποσοτητα εστιακης αποστασης..-πραγματικης..οχι κατ-αναλογια.

Εσυ πχ παιζεις απο 7,3mm εως 29.2mm .

Oσο πιο πολυ ...τοσο πιο μικρο βαθος πεδιου.

β)Στη συνεχεια θες το αντικειμενο σου οσο πιο κοντα γινεται...στο φακο..(ελαχιστη αποστασης εστιασης).Μερικες εχουν επιλογη/κουμπακι για να μικρυνεις την αποσταση απο τα 10-20-50cm σε 3-10 cm(αναλογα με τη μηχανη)

Οσο πιο λιγο ειναι αυτο...τοσο πιο μικρο βαθος πεδιου.

γ)και (νομιζω) τελος..το διαφαγμα..το f#..δλδ..

Οσο πιο μικρο ειναι το νουμερο που ακολου8ει το f (τοσο πιο μεγαλο ειναι το διαφραγμα..-στην πραγματικοτητα ειναι κλασμα..αλλα σπανια θα δεις πχ f/2.8)..τοσο πιο μικρο βαθος πεδιου θα εχεις.

Βεβαια πιο σημαντικο ρολο στο βαθος πεδιου παιζουν τα αλλα δυο στη μηχανη που εχεις..Μια μικρη διαφορα θα δεις..αλλα πρεπει να φυγεις απο το f8 για να πας στο f2,8.(οι δυο ακραιες καταστασεις για σενα).

Οι χρονοι παλι που θα εχεις στη διαθεση σου θα αλλαξουν δραματικα.

(βεβαια ισχυει περισσοτερο για τις (d)slr ..καθοτι ψαχνουμε τροπους να αυξησουμε το βαθος πεδιου ..και οχι να το μικρυνουμε.

Mε απλα λογια ...ζοομαρισε οσο παει..βαλει το μεγαλυτερο διαφραγμα που μπορει να παρει η μηχανη..(μικρο # μετα το f) ..και απομακρυνσου(πλησιασε δλδ) οσο χρειαζεται για το καδρο που 8ες.

παρε και ενα calculator να κανεις πειραματα.

(βαζεις το πραγματικο mm ..οχι την κατ-αναλογια)

Να και μία από τη βεράντα του σπιτιού

img2964qe7.th.jpg

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να πάω βόλτα, μπας και βγάλω καμιά καλή φωτογραφία, αλλά πρέπει να κρατήσω τα προσχήματα για την εξεταστική :p

αχ μωρε παιδια εδω στη πατρα εχει ζεστη και ηλιο...αναθεμα 4 χρονια εδωπερα λιγο σωστο καιρο δε κανει.. ολο ζεστη, χειμωνα καλοκαιρι..... και πληρωνω και κοινοχρηστα πετρελαια τσαμπα...να παρει....ζηλεβω χιονακι

Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 00:02]

Κανα παλικάρι που να ξέρει και να μπορει να αποθανατίσει το σημερινο βράδυ που εχει γινει μέρα υπάρχει??

τη στιγμη που μιλαμε.

απλα αφησα τη φωτογραφικη με ανοιχτο διαφραγμα πολλα δευτερολεπτα ωστε να τραβηξει οσο το δυνατον περισσοτερο φως μεσα της και να σου δωσει ενα αποτελεσμα σαν απογευμα αντι για πισσα σκοταδι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.