Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

πριν απο λιγο καιρο πηρα απο το ebay ενα τηλεχειριστηριο για την Nikon,

ο λογος ηταν να εχω το λιγοτερο κουνημα οταν τραβαω photo στο τριποδο με 3 διαφορετικα shutter speed για HDR να μια μικρη προσπαθεια

εδω ειναι το 'σωστο' speed

lowdsc8221nk6.th.jpg

και εδω ειναι με ενα μαγειρεμα (λιγο στην τυχη :o ) το HDR αποτελεσμα

lowdsc82192021tonemappeto6.th.jpg

1) αρχικα με το χρονοδιακοπτη το δουλευα αλλα τωρα με το remote δεν ακουμπαω καθολου τη μηχανη!

2) Χμ...

3) Εχεις δικιο, το παλευω αλλα ηταν το πρωτο παραδειγμα που ειδα κατι λιγο :o

επιστρέφω με ένα ωραίο παράδειγμα "καμμένου" ουρανού

και η ερώτηση είναι η εξής:

μπορώ να συνδιάσω τον ουρανό με κάτι που να μην είναι σκοτάδι απο κάτω?

το Bracketing μου απενεργοποιεί το flash οπότε και τα πράγματα ζορίσουν ακόμα περισσότερο

Iso σταθερά 50

Focal Length 6mm

f /4,5

Τ=1/30 Sec

pict0906so3.th.jpg

Focal Length 6mm

f /8

Τ=1/60 Sec

pict0907mq1.th.jpg

Focal Length 10mm

f /6,3

Τ=1/200 Sec

pict0908ga7.th.jpg

μήπως ψάχνω πράγματα που η μηχανή δεν μπορεί να δώσει?

με dslr τι ρυθμίσεις θα βάζατε

για το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό είναι εφικτό

Προσωπικά το χω αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποια σίγουρη λύση...

Φαντάζομαι οτι δυο πιθανές λύσεις θα ήταν:

1. ένα καλό flash

2. μισό φίλτρο ND στον ουρανό (νομίζω υπάρχουν φίλτρα που στο μισό έχουν το εφε και στο άλλο μισό είναι ουδέτερα)

επίσης μια πρόχειρη λύση ίσως να ήταν φωτομέτρηση σε κάποια ενδιάμεση περιοχή...

νομίζω δοκίμασε να μου πείς..

αν ανεβάσεις +2ev την εκθεση ας πούμε και φωτομετρήσεις τον ουρανό και μετά κατεβάσεις με κλειδώμένη την εστιάση στο θέμα σου λογικά θα βγεί κανονικό το χρώμα.. (υποθέτω) για δοκίμασε και πες μας..

Και εμένα το ίδιο μου κάνει !

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 11:24]

επιστρέφω με ένα ωραίο παράδειγμα "καμμένου" ουρανού

και η ερώτηση είναι η εξής:

μπορώ να συνδιάσω τον ουρανό με κάτι που να μην είναι σκοτάδι απο κάτω?

μήπως ψάχνω πράγματα που η μηχανή δεν μπορεί να δώσει?

με dslr τι ρυθμίσεις θα βάζατε

για το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό είναι εφικτό

με λιγα λογια, με τον τροπο που δουλευουν οι μηχανες, απλα δε γινεται. ο εγκεφαλος σχηματιζει διαφορετικα την εικονα απο οτι η μηχανη.

η πιο καλη λυση ειναι τα "μισα" φιλτρα nd που λεει ο μακης, αλλα θελει να ξερεις να τα δουλεψεις.

απο κει και περα, ειτε φλας, που ισως ειναι και το πιο δυσκολο, ειτε με shadows/highlights στο pc. απο τη στιγμη που εχει bracketing η μηχανη, στηνεις 3ποδο, τραβας και τη φτιαχνεις στο pc.

Παίδες έχω ένα προβληματάκι. Παρακάτω παραθέτω μια φωτογραφία :

karavirb5.jpg

Και εδώ είναι με zoom :

karavi1do3.jpg

To πρόβλημα είναι το εξής: Αν δεν πειράξω καθόλου την φωτογραφία δεν φαίνεται τίποτα. Αν κάνω zoom σε όλες μα όλες φαίνεται αυτή η κουκκίδα και είναι πάντα στο ίδιο σημειο

Η μηχανή είναι η Olympus E500 και ο φακός ένας 14-45 mm που ήταν μαζί με την μηχανή. Ποιο έχει το πρόβλημα το σώμα ή ο φακός ? Η κάτι άλλο ?!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν δεν είμαι στο σωστό thread.

αν εχεις καθαρισει το φακο και συνεχιζει να βγαινει το σημαδακι τοτε μαλλον ή δεν τον καθαριζεις καλα ή ειναι απο μεσα σκόνη ή (γιαυτο δεν ειμαι καθολου σιγουρος) τοτε κατι παιζει με το τσιπ της μηχανης.

για σκοτεινη ληψη προτεινω να ανεβαινει το ev οσο μας βολεβει και να μειώνεται το iso γιατι τουλαζιστον σε μενα, με αρκετο σκοταδι και 400 iso να βαλω βγαινει παντα παρασητο...

Αρχική απάντηση από JohnG85 [Σήμερα, στις 15:59]

To πρόβλημα είναι το εξής: Αν δεν πειράξω καθόλου την φωτογραφία δεν φαίνεται τίποτα. Αν κάνω zoom σε όλες μα όλες φαίνεται αυτή η κουκκίδα και είναι πάντα στο ίδιο σημειο

Η μηχανή είναι η Olympus E500 και ο φακός ένας 14-45 mm που ήταν μαζί με την μηχανή. Ποιο έχει το πρόβλημα το σώμα ή ο φακός ? Η κάτι άλλο ?!

hot pixel στον αισθητηρα. δεν εγινε και τιποτα το φοβερο. αν δε σε ενοχλει που το βλεπεις εκει στο 100% και δεν τυπωνεις σε διασταση σημαιας, δε προκειται να το καταλαβεις ποτέ.

αν ειναι μεσα στην εγγυση και θελεις να τραβηχτεις, εχει καλως. συνηθως δεν κανουν τιποτα, ενα software remapping και στη στελνουν πισω. αλλιως πρεπει να μαθεις να ζεις μαζι του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.