Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

(Δεν υπάρχει ορθός και λανθασμένος ορισμός για κάτι) Δεν το κατάλαβα για καντο λίγο πιο λιανά, μου είσαι γενικά λίγο δυσνόητος . (Εναν ορισμό μπορείς να τον κρίνεις ως προς πχ την σαφήνεια του αλλά όχι ως προς την ορθότητά) ( Το τι θεωρείται "επίσημα" και από τη μεγαλύτερη μάζα του κόσμου "καλλιτεχνική φωτογραφία" είναι άλλο θέμα) φιλικά πάντα:confused: :magic: στύλε εάν θες ένα π.μ

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ναι ...αλλα δεν ξερουμε με τι ρυθμισεις τραβαει εκαστος..

Αν υποθεσουμε οτι θα πρεπει να ειναι απο 1/150 και κατω σε χρονο ωστε να μην ψαχνει ποια δεν του βγηκε κουνημενη να δωσει μετα...και θελησει και διαφραγμα..πχ απο 5,6 και πανω(σε νουμερο) τοτε θα τα χρειαστει ολα αυτα τα φωτα.

Μη δημιουργησει και ακομψες σκιες με το δικο του μονο φλας..

δε νομιζω να χρησιμοποιουνε πανω απο 1/125 σε τετοιες περιπτωσεις.

το φλας της μηχανης εχει ρολο να αναψει τα studio flash και να κανει πιο μαλακες τις σκιες που δημιουργουν.

Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 18:39]

Aχρηστιδη αυτο ειναι το focus ring:p

To oποιο σαν δαχτυλιδι ειναι μια χαρα.Ασχετα αν δεν ενθουσιαστηκα με το "external" focus.

Το ζοομ ring ειναι εκεινο που με χαλασε..

Δεν γυριζει ομοιομορφα .."γλυκα" ...πιο smooth να το πω πιο "ελληνικα".

Και τα κουμπια (macro και ΜF-ΑF) ειναι/δουλευουν καπως ακομψα.

Θελουν δυναμη και ενταξει γο το MF-AF ..αλλα το macro μπαινει με καποιες προυποθεσεις και συνεχεια διπλοτσεκαρω (και τρι- καμμια φορα) αν τις τηρω, φοβουμενος μη μου μεινει στο χερι το κουμπι/φακος.

Αυτα ειναι τα ασχημα του φακου ως προς την κατασκευη του.

(θεμα συνηθειας ειναι και αυτα βεβαια...Που θα παει ...θα μαθω)

Ως προς την "φιλοσοφια" του θα με βολευε να ειχα ενα F4 στα 300mm(ή IS):p

Με τα 180 που έδωσες, πολύ μας έπρηξες για τις λεπτομέρειες. Φωτογραφίες τραβάει όπως θες?

Επίσης, να έπαιρνες Nikon για να έχεις το ΜF-ΑF πάνω στη μηχανή και να είναι και γαμώ! :p

Ανέβασε αν μπορείς την φωτογραφία που ζητάει ο admin γιατί εμένα δεν με κόβω...

Παιδιά ζητώ συγγνώμη για το λινκ, δεν ειχα ιδέα και ουτε μου φαινόταν για περίεργο σαιτ...

Απλα ηταν το μονο που βρηκα να κάνω upload περίπου 2,7mb...

Λοιπόν η φώτο είναι αυτή:

1302424296_e3acda28f5_b.jpg

Τραβηγμένη οπως είπα απο τον πατέρα μου με μια Canon PowerShot A640 σε πλήρες Auto και μη ρετουσαρισμένη.

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε το αρχείο σε full ανάλυση, ευχαρίστως.

lol, μπραβο στο μπαμπα σου. :)

μην του ξαναδωσεις μηχανη ομως, γιατι θα μας κανει ρομπα.

Αρχική απάντηση από ΝTG

ναι ...αλλα δεν ξερουμε με τι ρυθμισεις τραβαει εκαστος..

Αν υποθεσουμε οτι θα πρεπει να ειναι απο 1/150 και κατω σε χρονο ωστε να μην ψαχνει ποια δεν του βγηκε κουνημενη να δωσει μετα...και θελησει και διαφραγμα..πχ απο 5,6 και πανω(σε νουμερο) τοτε θα τα χρειαστει ολα αυτα τα φωτα.

Μη δημιουργησει και ακομψες σκιες με το δικο του μονο φλας..

1/150 σε στημένη φωτογράφιση; Εδώ έχω βγάλει καθαρά γρήγορο ντράμερ με 1/60 :p

Όσο για το 5,6 και πάνω δε νομίζω καθώς λογικά θα θέλει μικρό βάθος πεδίου...

Για αυτό με τις σκιές όμως έχεις δίκιο πιστεύω. :)

Τέσπα, πολύ το ζορίσαμε το θέμα...

LOL beginners' luck είμαι βέβαιος...

Αν και εχει καποιο δίπλωμα σε φωτογραφία το οποίο είχε πάρει μεσα στην αστυνομία, το οποίο ειναι για φωτογράφιση σε τόπους εγκλημάτων ή τροχαίων ατυχημάτων.

Καποια βασικά ξέρει, αλλα το σοκ του άλματος απο SLR σε Compact Digital ξύπνησε τον καλλιτέχνη μέσα του.

Ωραία πάντως η άτιμη.. Μολις την είδα είμουν ψιλο-διστακτικός αλλα... είπαμε. Beginners' luck!

πολυ καλο focus η φωτο του μπαμπα!

απο καραβι ειναι την ωρα που πεταει διπλα?

Ναι καθ'οδον για Θάσο! Εχει τραβήξει και μερικές άλλες ψιλο-άκυρες (κουνημένοι-ανετάριστοι) αλλα αυτη μαζι με αλλες δυο-τρεις του έκατσαν καλά!

υπαρχει καποιο site που να ανεβαζεις φωτογραφιες και να στις αγοραζουν οσοι θελουνε να στις χρησιμοποιησουνε?

Αρχική απάντηση από esdee

αν εισαι εκει και σημερα το βραδυ τραβα που θα ειναι και φωταγωγιμενη η γεφυρα!

00015hm0.jpg

00036on7.jpg

Aπο το σπιτι μου στ' Αραχωβιτικα Αχαιας.

υγ. παρακαλω μην φαω κραξιμο για την ποιοτητα της φωτογραφιας αλλα οι γνωσεις μου στην φωτογραφια ειναι οσες και αυτες στην αεροναυπηγικη. :)

Αρχική απάντηση από g_0x [Χθες, στις 20:41]

ωραιος ρε cabrinha.τι αετο εχεις?

zzlyjwydimyy2gvjnwqm.jpg

Δεν ασχολουμαι ομως πλεον.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [01-09-2007 15:46]

ειναι ευκολο να ανεβασεις καπου το original??

Δεν σε ξέχασα:

zkdhtggyrvjzzj3mkomn.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.