Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

dag τον εκαψες λιγο τον μικρο?

με ενα flash diffuser θα ηταν πιο γλυκα τα χρωματα νομιζω!

Αρχική απάντηση από gkatsogr

riouc2.th.jpg

Τραβηγμένη με μια Sony DSC-P10.

achaia beach! πολυ καλο και με ωραια θεα, οσες φορες και να εχω παει δεν εχω τη μηχανη μαζι, αν εισαι εκει και σημερα το βραδυ τραβα που θα ειναι και φωταγωγιμενη η γεφυρα!

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Εμένα πειράζει που μου αρέσει αυτή η φωτογραφία; :confused: Δηλαδή στους γάμους ας πούμε γιατί τραβάνε με τόσο έντονο φωτισμό; Δίνει άλλη αίσθηση στη φωτογραφία. Και επειδή τόσο τα παιδιά όσο και ο γάμος είναι χαρά (υποτίθεται τουλάχιστον :p) δεν είναι κακός ο λίγο παραπάνω φωτισμός... Δε βλέπω κάποια αρκετά καμμένη περιοχή.

Προσωπική άποψη πάντα :)

Μάκι δεν σχολιάζουμε την φωτο με συναίσθημα μόνο όπως είπα και παραπάνω έχει πρόβλημα φωτισμού και πιθανόν ρηθμίσεως της μηχανής δεν πέυει όμως ο πιτσρίκος να είναι ο καλυτερότερος. Θα μου πεί κανένας πως θα ριθμισω των φαιαρ φοχ για να μήν σας πεθάνω με τα λάθη μου? ευχαριστώ. :worship:

Μα δεν την σχολιάζω συναισθηματικά. :confused: Ανάλογα με τον φωτισμό προκαλείται και άλλο συναίσθημα σε πολλές φωτογραφίες. Το φωτισμό σχολιάζω, ο οποίος πιστεύω πως είναι καλός για το είδος της φωτογραφίας. Δεν είναι απαραίτητο ο φωτισμός να είναι συγκεκριμένος σε όλες τις φωτογραφίες. Ξαναλέω, στους γάμους πχ γιατί χρησιμοποιούν τόσο έντονο φωτισμό, γυαλάδες κτλ; Δίνει άλλη αίσθηση...

Η φωτογραφία δεν είναι μόνο ξεροί κανόνες (πολλές φορές δεν είναι καν κανόνες) και διαγράμματα. Ούτε μόνο συναίσθημα από το θέμα. Όλες οι παράμετροι στοχεύουν στο συναίσθημα και το ερεθίζουν ανάλογα.

Bρε η συγκεκριμένη FOTO είναι εσκεμμένα με μεγάλο Contrast για να τονίσω το προσωπάκι και ΟΧΙ τον περιβάλλοντα χώρο που είναι παντελώς άσχετος και άσχημος.

Μάλιστα χρησιμοποίησα και το AUTO-CONTRAST / exposure στο ACDSEE γι'αυτό το λόγο... :T:

Συμφωνώ με αυτά που λές Μάκι στην δεύτερη παράγραφο αλλά μόνο για καλητεχνικές φωτο. Μήπως ξέρεις να μου πείς πως να ρυθμήσω τον φαιαρ φοχ για τα ορθογραφηκά λάθη?

Αρχική απάντηση από VIL [Σήμερα, στις 10:14]

Συμφωνώ με αυτά που λές στην δεύτερη παράγραφο αλλά μόνο για καλητεχνικές φωτο. Μήπως ξέρεις να μου πείς πως να ρυθμήσω τον φαιαρ φοχ για τα ορθογραφηκά λάθη?

Δεν ξέρω βρε..... :D

Dag με αυτο που έκανες αδίκησες αυτήν την υπέροχη φατσούλα (που επισκιάζει τα πάντα) ισα ισα θα ηταν καλίτερα η απικόνηση του μπακ ράουντ (έστω) και ελαφρός φλουταρισμένου θα τον ανδείκνιε περισότερο (νομίζω) αλλά αυτό είναι πολές φορές και προσωπικό γούστο του φωτογράφου.

Για τον ορθογραφικό έλεγχο δες τα πμ σου γιατί εδώ δεν είναι ο σχετικός χώρος. :)

Όσο για το "αλλά μόνο για καλλιτεχνικές φωτό", η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι καλλιτεχνική. :) Πιστεύω πως η φωτογραφία χωρίζεται σε "καλλιτεχνική" και σε "πληροφοριακή", και στην τελευταία κατηγορία εντάσσω φωτογραφίες που βλέπουμε σε εφημερίδες, τουριστικές φωτογραφίες, φωτογραφίες διακοπών (αρχείο και άρα πληροφορία περισσότερο) κτλ. Στην πληροφοριακή φωτογραφία, ναι, πιστεύω καλό είναι ο φωτισμός να είναι τέτοιος που να αναδεικνύει πληροφορίες χωρίς να εντυπωσιάζει κτλ. Εδώ όμως μιλάμε για μια καθαρά καλλιτεχνική φωτογραφία (αν δεις και το ντύσιμο του παιδιού, είναι στημένο για φωτογραφία! :D )

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 08:31]

Δηλαδή στους γάμους ας πούμε γιατί τραβάνε με τόσο έντονο φωτισμό;

εχεις τραβηξει σε γαμο, βαπτιση, γενικα μεσα σε εκκλησια;

iso 1600 και φ2.8 δε φτανει. και θελεις να εχεις βαθος πεδιου, γι αυτο συνηθως παιζεις στο f6. εχεις μεγαλο χωρο να καλυψεις, και πρεπει να φωτισεις. ασε που θα φωτισεις αναγκαστικα, για να γραψουν οι καμερες.

ασχετα αν και για ορισμενες φωτο, κλεινεις τα φωτα. ειναι οι "καλλιτεεχνικες' του γεγονοτος.

Κύριε αντμινηστρέτορ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Ευχαριστώ Μάκη για το πμ έχω αν τήρηση όσον αφορά περί καλλιτεχνικής φωτο διάβασε εφόσον είναι και μέσα στα ενδιαφέροντά σου και μην λες τι ενωείς εσύ τι είναι και τι δεν είναι καλλιτεχνική φωτο. :magic:

Ναι και μια δικιά μου. Του πατέρα μου δλδ, τώρα που πήγαν διακοπές. Του εξήγησα λίγο πως δουλεύει πάνω-κάτω μια ψηφιακή (βαλτην στο auto και πυροβόλα αδιακρίτως δλδ) και να το αποτέλεσμα.

Η ψηφιακή είναι μια Canon PowerShot A640 με Digic II processor.

Η φωτογραφία δεν έχει επεξεργαστεί με κανέναν τρόπο.

***link removed***

*ανέβασε σε κάποιο γνωστό και έγκυρο site, όπως το imageshack.us.

Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 13:52]

Ναι και μια δικιά μου. Του πατέρα μου δλδ, τώρα που πήγαν διακοπές. Του εξήγησα λίγο πως δουλεύει πάνω-κάτω μια ψηφιακή (βαλτην στο auto και πυροβόλα αδιακρίτως δλδ) και να το αποτέλεσμα.

Η ψηφιακή είναι μια Canon PowerShot A640 με Digic II processor.

Η φωτογραφία δεν έχει επεξεργαστεί με κανέναν τρόπο.

***link removed***

Thanks Sakis :)

δεν ξερω αν το εκανες εσκεμενα αλλα το site που δινεις σου κατεβαζει εναν trojan downloader...

και για τους απιστους θωμαδες...

qz41ycy2omgnmxd5mdmt.jpg

:flower:

Αρχική απάντηση από .38-.45

τι ακριβως γινεται με το zoom ring??

Αρχική απάντηση από dubber

Μάλλον εννοεί ότι για να κάνει focus γυρνάει εξωτερικά ο φακός και όχι εσωτερικά. Σιγά τα ωά... :p

Aχρηστιδη αυτο ειναι το focus ring:p

To oποιο σαν δαχτυλιδι ειναι μια χαρα.Ασχετα αν δεν ενθουσιαστηκα με το "external" focus.

Το ζοομ ring ειναι εκεινο που με χαλασε..

Δεν γυριζει ομοιομορφα .."γλυκα" ...πιο smooth να το πω πιο "ελληνικα".

Και τα κουμπια (macro και ΜF-ΑF) ειναι/δουλευουν καπως ακομψα.

Θελουν δυναμη και ενταξει γο το MF-AF ..αλλα το macro μπαινει με καποιες προυποθεσεις και συνεχεια διπλοτσεκαρω (και τρι- καμμια φορα) αν τις τηρω, φοβουμενος μη μου μεινει στο χερι το κουμπι/φακος.

Αυτα ειναι τα ασχημα του φακου ως προς την κατασκευη του.

(θεμα συνηθειας ειναι και αυτα βεβαια...Που θα παει ...θα μαθω)

Ως προς την "φιλοσοφια" του θα με βολευε να ειχα ενα F4 στα 300mm(ή IS):p

Αρχική απάντηση από .38-.45

εχεις τραβηξει σε γαμο, βαπτιση, γενικα μεσα σε εκκλησια;

iso 1600 και φ2.8 δε φτανει. και θελεις να εχεις βαθος πεδιου, γι αυτο συνηθως παιζεις στο f6. εχεις μεγαλο χωρο να καλυψεις, και πρεπει να φωτισεις. ασε που θα φωτισεις αναγκαστικα, για να γραψουν οι καμερες.

ασχετα αν και για ορισμενες φωτο, κλεινεις τα φωτα. ειναι οι "καλλιτεεχνικες' του γεγονοτος.

Έχω τραβήξει σε γάμο και έχω δει και επαγγελματικές φωτογραφίες γάμου. Όντως δεν αναφερόμουν για μέσα σε εκκλησία (αρκετοί γάμοι γίνονται και στο προαύλιο του ναού) και περισσότερο αναφερόμουν στις στημένες που παίρνονται μετά. Συνήθως έχουν έντονο φωτισμό και μια, ας πούμε, "γκλάμουρ" αίσθηση.

Αρχική απάντηση από VIL

Κύριε αντμινηστρέτορ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Ευχαριστώ Μάκη για το πμ έχω αν τήρηση όσον αφορά περί καλλιτεχνικής φωτο διάβασε εφόσον είναι και μέσα στα ενδιαφέροντά σου και μην λες τι ενωείς εσύ τι είναι και τι δεν είναι καλλιτεχνική φωτο. :magic:

Δεν υπάρχει ορθός και λανθασμένος ορισμός για κάτι. Έναν ορισμό μπορείς να τον κρίνεις ως προς πχ την σαφήνεια του αλλά όχι ως προς την ορθότητά του. Καλλιτεχνική φωτογραφία για μένα είναι αυτό, για άλλον είναι κάτι άλλο. Το τι θεωρείται "επίσημα" και από τη μεγαλύτερη μάζα του κόσμου "καλλιτεχνική φωτογραφία" είναι άλλο θέμα και δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε. :)

Μπορεί να είναι και φίλτρα, πάντως πιθανότερο μου φαίνεται να είναι λόγω έντονου φωτισμού. Παρατηρούσα τον φωτογράφο στον τελευταίο γάμο που πήγα και είχε 1-2 προβολείς, ένα studio flash και ένα flash στη μηχανή. Εγώ τράβαγα αρκετά λαμπερές φωτογραφίες μόνο με τον προβολέα του, οπότε φαντάζομαι τι θα έκανε αυτός με το studio flash και το flash στο hot shoe...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.