Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Haunted [Σήμερα, στις 11:45]

Κρίμα πάντως γιατί δεν μου αρέσει καθόλου να βάζω χέρι στις φωτογραφίες με τέτοιο τρόπο.

δεν ειναι απαραιτητα κακο. γι αυτο και εχει νοημα η φραση "make a photo".

με καποιο τροπο, ουτως ή αλλως θα τη σκαλισεις. λιγο τα χρωματα, λιγο το φως, λιγο το cropαρισμα..

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

http://www.dpreview.com/previews/nikond300/

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

το ξερω οτι ειναι υπερβολη της υπερβολης αλλα αν πανε καλα τα οικονομικα μεχρι τα χριστουγεννα ελπιζω να με θυμηθει ο Αι Βασιλης γιατι ημουν καλο παιδι φετος!

(edited κατοπιν εξευτελισμου απο τον spc:laughing: )

Αρχική απάντηση από esdee

ελπιζω να με θυμηθει ο Αι Βασιλης γιατι ειμουν καλο παιδι φετος!

Για την D300 δεν ξεύρω αλλά για κάτι τέτοιο τέτοιο σου δίνω καλές πιθανότητες.

:p

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 00:51]

1/400s, f2.8, iso200, -2/3, ψιλοπραγματα στο ACDsee.

Φοβερό ''3D'' + στήσιμο + χρώματα.

Εσύ πάλι χαραμίζεσαι βρε παιδί.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 19:17]

Για την D300 δεν ξεύρω αλλά για κάτι τέτοιο τέτοιο σου δίνω καλές πιθανότητες.

:p

το ξεύρω τι ειναι? ξερω και ευρω μαζι? :whistling

Αρχική απάντηση από esdee [24-08-2007 17:25]

ναι το f2.8 ειναι τελειο γι'αυτη την αισθηση βαθους!

ηθελε πιο φλουταρισμενο το background, αλλα στα 55mm ουτε με f2.8 κανεις δουλεια.

απο τις ελαχιστες φορες που χρειαζεται το ζουμ, ηθελε πιο πολυ στη συγκεκριμενη περιπτωση, για να πεσει λιγο το διαφραγμα και να ανεβει η ευκρινεια.

αλλα τελος παντων. καθενας βολευεται με οτι εχει.

Βλέπω πολύ ωραία πράγματα τελευταία! Μπράβο! Ας βάλω κι εγώ μερικές "ταπεινές" δικές μου...

imgp2105tg8.th.jpg

imgp0914sr2.th.jpg

imgp1510editao7.th.jpg

imgp1543ud5.th.jpg

imgp1673mu5.th.jpg

imgp0835xy4.th.jpg

imgp0702lj8.th.jpg

imgp0409oh5.th.jpg

Συγγνώμη για το πλήθος αλλά έχω καιρό να ανεβάσω εδώ... Έχω και άλλες που ίσως να είχαν κάποια ελπίδα να σταθούν δίπλα σε αυτές του Haunted, του .38-.45, του NTG και άλλων αλλά εμφανίζονται πρόσωπα κτλ. Δείτε περισσότερες στο blog μου: http://makishphoto.blogspot.com/

κάπου είχα διαβάσει οτι παίζει να αλλάζεις παραμέτρους και να ξανατραβάς τις φωτό

αλλά δεν θυμάμαι αν παίζει σε raw μόνο η και σε jpeg

και αν είναι φίλτρο plugin η όνειρο

πρέπει να έχει ξανασυζητηθεί αλλά δε το βρήσκω

αυτο που συμβαινει με τα raw, ειναι οτι εχουν πολυ περισσοτερες ανοχες στο φωτισμο, το contrast και το θορυβο σε σχεση με τα jpg, και βεβαιως δεν εχουν καμια πληροφορια για white balance. το raw ειναι τα δεδομενα απευθειας απο τον αισθητηρα, ενω το jpg ειναι αποτελεσμα επεξεργασιας.

και στις 2 περιπτωσεις ομως, υπαρχουν ορια για το ποσο σκαλισμα μπορεις να κανεις. απλα στο raw ειναι πιο μεγαλα, και σε αυτο βοηθα το γεγονος οτι ειναι 12bitα και οχι 8bitα οπως τα jpg.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον NTG που με έψησε να πάρω DSLR και να μην δ'ωσω "άδικα" χρήματα για μια ακριβή compact.

Το Σάββατο σε κάποια βάφτιση, από τις 600 περίπου φωτογραφίες, μόνο 2-3 είναι με λάθος εστίαση (και αυτές από λάθος δικό μου), όλες οι υπόλοιπες έφυγαν για εκτύπωση!

2582007editedxf8.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.