Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από dubber

Να ρε NTG τί τηλεφακό θα πάρουμε και ψαχνόμαστε άδικα! :)

Thank you NTG για όλες τις πληροφορίες-συμβουλες!

Σου εδειξα μερικες ωρες νωριτερα εναν 200-500 ...αλλα δεν ηξερα οτι βγηκε τετοιο τερατουργημα (f2,8)..:hehe:

Kαλοδουλευτη και παλι μιας και εγω που (δεν) ακουσα καποιον ...τρεχω.. :(

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Δεν είναι καλή η φωτό, καλά καλά δεν είναι απο ψηφιακή αλλά απλώς σκαναρισμένη, αλλά κάτι μου λέει ότι θα σας αρέσει. Ο Πρόεδρος σε μια ακόμη βαρετή έξοδο στη Γλασκώβη..

scanke1.jpg

Αρχική απάντηση από ΝTG

Σου εδειξα μερικες ωρες νωριτερα εναν 200-500 ...αλλα δεν ηξερα οτι βγηκε τετοιο τερατουργημα (f2,8)..:hehe:

Kαλοδουλευτη και παλι μιας και εγω που (δεν) ακουσα καποιον ...τρεχω.. :(

Aυτός ο φακός, είναι αυτό που λέμε: Πήρα φακό και είχε μέσα το πακέτο και μηχανή!

Τι έπαθες κατά τα άλλα?Πήρες canon Και το μετάνοιωσες?Η από φακούς μεριά?

δεν ειναι οτι πηρα κανον και το μετανιωσα....

απλα δεν πηρα νικον και το μετανιωσα..

Μια χαρα μηχανη ειναι αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι "εβγαλε" ποδι-α και αρχισε να τρεχει μακρια μου ...και μαλλον σε αλλη χωρα:(

Περισσοτερα μολις ληξει η υποθεση..(απλα ευχομαι να ληξει συντομα)

Αρχική απάντηση από ΝTG

δεν ειναι οτι πηρα κανον και το μετανιωσα....

απλα δεν πηρα νικον και το μετανιωσα..

Μια χαρα μηχανη ειναι αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι "εβγαλε" ποδι-α και αρχισε να τρεχει μακρια μου ...και μαλλον σε αλλη χωρα:(

Περισσοτερα μολις ληξει η υποθεση..(απλα ευχομαι να ληξει συντομα)

Xμ ελπίζω να μη κατάλαβα καλά :confused:

H nikon είναι καλύτερη στη ποιότητα κατασκευής. Για πολλούς είναι ικανός λόγος να τη προτιμήσουνε. Έχει πιο στιβαρό κράτημα.

Για μένα δεν ήτανε, θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι προσεκτικός στο πως θα τη μεταχειρίζομαι. Από άποψη φωτογραφίας καθαρά δε θα το μετανοιώσεις.

ΝΤG Τι εγινε?

Στο εντελως ασχετο γνωρισα καποιον που εχει μια Canon 1Ds, (ασχολειτε επαγγελματικα και ειναι και συνομηλικος) οποτε ισως κανονισω καμια εξορμηση συντομα :p

ενα ισιωματακι και ειμαστε ετοιμοι :D

dsc6518fv7.th.jpg

dsc6519ry6.th.jpg

εδω νομιζω πως θα ηθελα να παιξω λιγο περισσοτερο με το WB περα απο τις ρυμθησεις που (5-6 προκαθορισμενες) που μου δινει η D50

Αρχική απάντηση από .38-.45

ο κανονας λεει οτι το βαζεις για λαμπα πυρακτωσης.

εκτος αν τραβας σε raw, οποτε δεν παιζει κανενα ρολο.

σε raw δεν παιζει ρολο??!!

η πρωτη ειναι στη λαμπα πυρακτωσης, η δευτερη στην στη συνεφια, ηθελα να βγει σε ενα κοκινοπο ο φωτισμος μεταξυ των δυο ...

Αρχική απάντηση από tarasque

@esdee τόσο λίγος θόρυβος ... :drool: εντυπωσιακό!

βοηθησε και το iso 200 :D

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 11:52]

σε raw δεν παιζει ρολο??!!

οχι, κανενα απολυτως. το βαζεις μετα, οπου σου αρεσει.

μονο για το φλας παιζει (μικρο) ρολο, αλλα εσενα δε σε ενδιαφερει.

το macro ηταν κατι το οποιο εξ'αρχης με ενδιεφερε στην φωτογραφια, ομως με την διαδικασια επιλογης του all around μου φακου ειδα οτι 'οτι πληρωνεις παιρνεις!'.

Επειδη αποφασισα οτι ξοδεψω στη μηχανη να ειναι top quality, αναγκαστικα χρειαζομαστε πολλα euros!

ειπα λοιπον να κανω την δοκιμη και να παρω ενα close-up φακουδακι (βιδωνει μπροστα στον φακο) ετσι ωστε να μπορω να τραβαω στοιχειωδος οτι θελω απο πολυ κοντα μεχρι να μαζευτουν τα λεφτα για εναν κανονικο macro φακο!

αγορασα λοιπον ενα 4x marumi (made in japan) φιλτρο με κοστος 32.5ευρω και αρχησα τις δοκιμες!

το setup

Nikon D50

Nikkor 18-200 VR

πρωτη εντυπωση ειναι οτι οντως μπορω να εστειασω απο πολυ πιο κοντα απο οτι χωρις αυτο. Πιο συγκεκριμενα απο εκει που μπορουσα να εστιασω min στα 30-40cm τωρα μπορω να εστιασω απο τα 10-15cm!

Αυτο ειναι αρκετα θετικο

Ομως περα απο αυτα τα 10-15cm δεν μπορω να εστιασω με τιποτα, ειτε ο φακος ειναι στο AF ειτε στο manual

Αυτο ειναι αρνητικο, αλλα δεδομενης της ευκολιας που μπαινει και βγαινει το φιλτρακι δεν ειναι κατι ενοχλητικο ειδικα οταν εισαι μεσα σε δωματιο με την camera στο τριποδο για να τραβηξεις καποια closeup

παραμορφωσεις:

αρκετες... δεν ξερω ακομα πως να τις περιγραψω με φωτογραφικους ορους αλλα παραθετω μερικες φωτο για να δειτε και εσεις,

τοσο με τον closeup ring οσο και χωρις οι Photo ειναι απο την ελαχιστη αποσταση που μπορουσα να εστιασω το θεμα

enjoy ! :D

χωρις closeup

DSC_6598.th.jpg

DSC_6619.th.jpg

DSC_6618.th.jpg

με closeup.

DSC_6615.th.jpg

DSC_6603.th.jpg

DSC_6600.th.jpg

DSC_6606.th.jpg

στην Photo με το calculator λογο της μικρης αποστασης το flash χτυπαγε πανω στο φακο και εκανε μια σκια, γ'ιαυτο τραβηξα και μια χωρις flash!

νωμιζω πως δεν ειναι ασχημα με το closeup αν πεσει ενα crop στο κεντρο :D

Αρχική απάντηση από .38-.45

αν σου αρεσε δεν μας ειπες.

το f8 το εχει ψωμοτυρι και θελει κι αλλο. να σε δω πως θα τα φωτιζεις.

εν τελει αν κανω crop στο κεντρο ειναι αρκετα οκ και με ικανοποιει μεχρι να βρεθουν τα λεφτα για εναν κανονικο macro φακο

!!, ναι με f8 ειμαι αρκετα 'φωτινος', anyway ενα γρηγορα testακι ηταν. θα δοκιμασω την κυριακη που θα γυρισω αθηνα μιας και φευγω αυριο και να τραβηξω μερικα mod πανω σε ενα motherboard και γενικα hardware, που ειναι ο ενα θεμα για το οποιο μου χρησιμευουν τα macro

o φωτισμος ειναι οντως μεgγαλο προβλημα, ισως βαλω μια βοηθητικη λαμπα στο γραφειο,

υπαρχουν και τα flash ring για macro photo, αλλα εχουμε καιρο για τετοια.

(κατσε να παρω το κανονικα flash πρωτα) :D

esdee ...

τον μακρο τον θες οχι μονο για να κολλησεις την μηχανη πανω στη μητρικη αλλα κυριως για να σου κανει μεγεθυνση 1-1.

Δλδ αν τα εχω καταλαβει καλα για τους macro ,8ελουμε ενα συνδιασμο

α)να σου κανει μεγθυνση 1-1 (η οσο πιο κοντα σε αυτο το νουμερο)

β)να εχει καποια σεβαστη εστιακη αποσταση και

γ)να εστιαζει και απο κοντα (απο οτι εχω δει κοντα στα 25-30cm και οχι μισο μετρο)

πχ δες εδω για τον δικο σου

" The minimum focus distance is 0.5m resulting in a max. object magnification of 1:4.5 at 200mm.

ενω πχ ενας που μαλλον θελεις

As the name implies the Nikkor is a macro lenses with a min. focus distance of 0.31m resulting in a max. object magnification of 1:1

Eλπιζω να μην κανω καπου λαθος ...αν ειναι να "πεταχτει" κανενας σοφος γεροντας να ριξει φως...

παντως ξεθαψα μερικους φακους...για μακρο..

περαν απο τον nikkor 105mm f2,8 που εγραψα και πιο πανω

ειναι ο

simga 105mm f2,8

τοκινα 100μμ f2,8

tamron 90mm f2,8

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.