Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

αν και δεν με παιρνει να μιλησω εδω..

δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια o tamron..

Για ποιοτητα (κατασκευης) να δεχθω σχεδον αδιαμαρτυρητα οτι ειναι κατωτερος απο καποιον nikon/canon ..(ποσο μαλλον αν ειναι ο αντιστοιχος 17-55mm φ2,8 της καθε εταιριας)..παρολο που δεν εχω εμπειρια απο κανεναν..

Το distortion που παρουσιαζει(-2,51) ειναι περιπου ιδιο με τον canon 17-40 (-2,47)..στα 17mm

Στα 24mm ειναι ελαφρως καλυτερος ο tamron(-0.033 εναντι -0.835)

Kαι στα 40(50)mm ειναι καλυτερος ο canon.

To vignetting παρουσιαζεται εντονα στα 17mm και 55mm και μονο για διαφραγμα f2.8..κατι που απλα δεν προσφερει ο 17-40.Aπο f4 παιρνει πιο φυσιολογικες τιμες ..(χωρις να σημαινει οτι ξεπερναει τον 17-40.Απλα ειναι κοντα...σχεδον αμελητεα η διαφορα)

Για την αναλυτικοτητα δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα...Τα διαγραμματα μιλανε απο μονα τους...!

Αξιζει προσοχης το "border" και το "extreme border" που ειναι αρκετα ανεβασμενα...στον tamron ...κατι που δυσκολα θα δει καποιος αλλος σε τετοια κλασης φακους...(ιδιως στα 17mm)

Πιο εντονο ειναι το chromatic aberration (στα 17mm) σε σχεση ..με οποιονδηποτε αλλον..

Αλλα με καποιον φακο ο οποιος εχει 380€ μια χαρα τα παει ιδιως αν σκεφτεις οτι ο 17-40mm f4 εχει 650€ (και 700€) και ο πιο αμεσος ανταγωνιστης 17-55mm f2,8 (usm is) εχει κοντα στο 1000αρικο...

λοιπόν όχι δεν αξίζει να δώσει κάποις για ερασιτεχνική χρήση τα διπλάσια λεφτά για τις διαφορές που έχουν με τον 17-40 L (κατ'εμε είναι και άλλες που δεν μετριούνται στα συγκριτικά- πχ ταχύτητα focus, ποιότητα κατασκευής, συμπεριφορά στο σκοτάδι και το βασικότερο τη φωτό που βγάζει τελικά - υπάρχουν φακοί που πάνε θαυμάσια στα συγκριτικά και βγαζουν μέτριες φωτό)

PGM πάρε τον tamron και με τα λεφτά που μένουν σε λίγο καιρό πάρε τον 28-135 USM IS της canon με 400 Ε , κλασσικός και τίμιος φακός. Το μπλέξιμο δεν ειναι στο φακό αλλά στο εύρος που θα επιλέξεις, Αν πιστεύεις ότι το 17-50 σου κανει, προχώρα στην αγορά.

Kαι εγω είχα πρόβλημα στην επιλογή.

Επέλεξα το παρακάτω setup:

17-40L για superwide (είναι πάντα πάνω στη μηχανή μου- τραβ'αω το 90% των φωτό με αυτόν)

50 1.8 για πορτέτα και βράδυ

75-300 IS USM για τηλεφάκό , λίγες φωτό και καλές σε μάκρο ή για μακρινα πορτέτα κτλ.

Στο ενδιάμεσο 40-50 και 50-75 χρησιμοποιώ τα ποδαράκια μου μέχρι να έρθει το κάδρο σωστά.

άν έπαιρνα ένα φακό θα ήταν ο 28-135 USM IS της canon

(καλά τον 18-55 του κιτ τον πεταξα στην αποθήκη όταν έιδα την πρώτη φωτό του 17-40)

'Οσο για το f2.8 χρήσιμο μεν , αλλα΄άχρηστο όσον αφορά τον προσανατολισμό του φακού. Οι superwide είναι για τοπία, για χώρους, για κτίρια. Στις περιπτώσεις αυτές σε νοιάζει η περισσότερη δυνατή λεπτομέρεια και sharpness και όχι θολούρα που θα παράγει ένα ανοιχτό διάφραγμα όπως το 2.8 (λόγω στενού βάθους πεδίου). Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ το f4 σε τέτοιες φωτό, f8 και πάνω. Μόνη χρήση του 2.8 είναι να είναι απόγευμα προς βράδυ και να σου τύχει κάποια σκηνή που, ενδεχομένως να μην προλάβαινες να αλλάξεις φακό, και λές δεν πειράζει, βάζω το 2.8 και τραβάω.

17012007378uh2.th.jpg

δεν αντεξα... εκανα την υπερβαση στην τιμη και αλαξα τον sigma με τον nikon

μονο θετικα μεχρι στιγμης για τον nikon, το VRII φαινεται πολυ ευχρηστο! ειδικα στα 200m σε σχεση με πριν ειναι λες και εχω πιει αζωτο με 1/5 ταχυτητα! (ισως και να βελτιωνεται σιγα σιγα το χερι μου ... :D )

Αρχική απάντηση από .38-.45

ασε τις χαζομαρουλες και δωσε VR στο λαο.

δυο πιο... καλιτεχνικες... :D

o robot βοηθος μου

dsc4145ae9.th.jpg

ωραια χρωματα ...

dsc4185ba0.th.jpg

ακουω requests για το VR... το κακο ειναι οτι δεν προλαβαινω μερα να τραβηξω photo, πρωι μεσημερι στα σκοτεινα εργαστηρια, βραδυ στη δουλεια μεταμεσονυκτια για Photo!

παρε μερικα burst για δοκιμες ;)

No VR

dsc4302zf9.th.jpg

dsc4303fz0.th.jpg

dsc4304jy4.th.jpg

dsc4305bi8.th.jpg

dsc4306kn4.th.jpg

VR Normal

dsc4317dm6.th.jpg

dsc4318tu2.th.jpg

dsc4319zy0.th.jpg

dsc4320cl9.th.jpg

dsc4321je1.th.jpg

dsc4322ap3.th.jpg

VR Active

dsc4332nl5.th.jpg

dsc4333vn6.th.jpg

dsc4334en9.th.jpg

dsc4335qk4.th.jpg

dsc4336da3.th.jpg

dsc4337cp2.th.jpg

Αρχική απάντηση από antonisk7

@esdee: έχεις τέτοια θέα από την ταράτσα και δεν έχεις βάλει ακόμα awmn? μεγεία το φακό!

thanks ! :D

απο το μπαλκονι ειναι, απο την ταρατσα ειναι ακομα καλυτερα (ανω ηλιουπολη...)

το ειχα σκεφτει πολλες φορες για awmn αλλα ποτε δεν εκατσε να ασχοληθω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.