Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

nikon D50

18-55mm nikon

απο τα works σημερα! στο auto ολα γιατι την χειριζοταν αλλος!

dsc3634ei4.th.jpg

dsc3635ag8.th.jpg

dsc3636qp2.th.jpg

dsc3637xw4.th.jpg

dsc3638ac2.th.jpg

dsc3639hg4.th.jpg

|dsc3640yz1.th.jpg

dsc3643zm2.th.jpg

δυστηχως στην παρακατω πεταχτηκε ενα artifact πανω δεξια, απλα την βαζω για προειδοποιηση :p

dsc3633zg1.th.jpg

.38-.45

ενταξη... ελεοc δεν μπορω να διακρινω που χωριζουν οι photo!!

Αρχική απάντηση από esdee

.38-.45

ενταξη... ελεοc δεν μπορω να διακρινω που χωριζουν οι photo!!

Αρχική απάντηση από .38-.45

μια ειναι η καημενη.

:D:hehe:

Και εγω στην αρχη για περισσοτερες τη νομιζα..

μεχρι που ειδα την αναλυση..

To spot healing brush γιατι?

@obijuan1983: ρίξε λίγο photoshop με edit>transform>distort ώστε ο ορίζοντας της θάλασσας να είναι τελείως οριζόντιος, και ο πύργος να μην γέρνει.

@μπλίκ μπλίκ: ωραία η φωτό , η απόλυτη ηρεμία... που είναι το τοπίο?

Σκεφτομαι να αγορασω αυτο το φακο για γενικη χρηση ..... Οι πιο ψαγμενοι συμφωνουν ή να κοιταξω σε κατι καλυτερο ?

http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/tamron_1750_28/index.htm

Μηχανη 350 D , Φακοι : Kit + Canon 50/f1.8

Αρχική απάντηση από PGM

Σκεφτομαι να αγορασω αυτο το φακο για γενικη χρηση ..... Οι πιο ψαγμενοι συμφωνουν ή να κοιταξω σε κατι καλυτερο ?

Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις εφόσον σε καλύπτει το 17-50(x1,6) βάσει και της τιμής του πάντα. Σαν ανταγωνιστές, είναι ο Sigma ο αντίστοιχος αλλά λένε ότι είναι καλύτερος αυτός της Tamron. Επίσης υποθέτω, για τα λεφτά που θες δώσεις σκεφτόσουν και τους 17-85 is usm της Canon, τον 17-70 2,8-4 της Sigma ή 17-40L f4 της Canon . Αν το κοιτάξεις ωστόσο με μόνο κριτήριο τη ποιότητα εικόνας, ο Tamron είναι λένε ο καλύτερος(με εξαίρεση την 17-40 ,αλλά σε περιορίζει πολύ(+μικρό διάγραγμα, οπότε νομίζω είναι αυτόματα εκτός), αλλά το θέμα είναι ότι χάνεις κάποιο ζουμ παραπάνω σε σύγκριση με τους άλλους.Να τα έχεις όλα δε γίνεται φαίνεται εύκολα....

Αρχική απάντηση από PGM [Σήμερα, στις 14:54]

στο review που δινεις, ειδες να λενε τιποτα καλο;

1. Δεν εχω γνωσεις ωστε να σχηματισω μια ολοκληρωμενη εικονα απο τις μετρησεις αν ειναι καλος η οχι .

2. Απο οσο εχω διαβασει λενε οτι ειναι ενα αξιοπιστο site για αυτο και εδωσα λινκ ωστε να δουν "τα εδω ψαγμενα ατομα" τις μετρησεις που δινει και να μου πουν την γνωμη τους!

Η προταση σου εσενα ειναι .. ..???

http://www.bobatkins.com/photography/reviews/tamron_17-50_review.html

Διάβασε και αυτό εδώ, πάντως σαν φακό στα σχόλια τον λέει καλύτερο από τον 17-85, τουλάχιστον από άποψη ποιότητας φωτογραφίας(σε ίδιες συγκεκριμένες συνθήκες πάντα).

Aυτό είναι το συγκριτικό του Sigma, για να δεις τις διαφορές με αυτόν που σκέφτεσαι.

http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_1850_28/index.htm

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx

Δες και αυτό..

Βασικά πόσα δίνεις και τι ακριβώς θα ήθελες?

χμ οι μετρήσεις από μόνες τους δεν λένε και πολλά ,πιο βολικό θα ήταν να βρεις συγκριτικά με ίδιο θέμα και ρυθμίσεις αλλά τραβηγμένες με διάφορους φακούς αντίστοιχης κατηγορίας.

Ο φακός φαίνεται μέτριος , και ίσως δεν αξίζει για έναν ειδικό φακό (γιατί το 17-50 η 17-40) δεν μπορεί να θεωρηθει all around φακός. Γνώμη μου έιναι να δεις και την περίπτωση λίγο μεγαλύτερου εύρους εφ'οσον το superwide δεν είναι απόλυτη ανάγκη σου. Ο 17-85 is usm αναφέρθηκε νομίζω ότι είναι καλύτερος για την περιπτωσή σου (τελείως διαφορετική λογική όμως ) αλλά κάνει και 600 έναντι των 380 που κάνει αυτός που προτείνεις.

Αρχική απάντηση από PGM [Σήμερα, στις 16:23]

1. Δεν εχω γνωσεις ωστε να σχηματισω μια ολοκληρωμενη εικονα απο τις μετρησεις αν ειναι καλος η οχι .

Η προταση σου εσενα ειναι .. ..???

ουτε εγω εχω τις γνωσεις να αναλυσω τις μετρησεις, τα σχολια του συντακτη κοιταω. οπως λεει κι ο αντωνης "Ο φακός φαίνεται μέτριος". δε θα συμφωνησω ομως μαζι του για το 17-50, τουλαχιστο εμενα με βολευει για γενικη χρηση, για ενα φακο που θα τον εχεις επανω στο 90% (ισως και παραπανω) του χρονου. οποτε εκ των πραγματων εισαι αναγκασμενος να φορας κατι καλο.

κανοντας μια σουμα:

*The build quality is very decent build quality but typical for most Tamron lenses there's a little too much plastic in there for my taste.

*AF accuracy was fine in outdoor conditions but a little unsure indoors (low light) at the wide-end of the zoom range

*average distortion figures for a lens in this class. As expected there're pronounced barrel distortions (2.5%) at 17mm which even out around the 24mm setting. Beyond the images show a moderate degree of pincushion distortions (0.84% @ 50mm).

*At f/2.8 the lens shows pronounced vignetting of 1EV at 17mm, 0.9EV at 50mm and a little less in between. When looking towards the competition this is comparatively moderate.

* εχει αναλυση "At 17mm the lens was even able to reach some of the highest measured LW/PH values ever tested in the center of the image (@ f/4)" αλλα "On the downside the extreme corners showed a very strong degree of field curvature at 17mm and a little less so at 24mm. This means that the focus plane isn't flat but it bends towards to corners.

As a consequence you will end with out-of-focus corners when shooting flat or very deep objects at large aperture settings (see the 17mm f/2.8 sample shot below). The problem will be reduced when stopping down thus increasing the depth-of-field around the curved focus plane."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.