Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Nikon D50

sigma 18-200mm f/3.5-6.3

(με εβαλε σε σκεψεις για τον αν θα επρεπε να παω στο 18-200 της nikon με το VR!)

με δελεασε η σχετικα μικρη εστιακη αποσταση του 0.45m σε σχεση με το σχεδον 1m του nikon (τους ειδα πανω στην D50 μου) γεμισα 512mb με δοκιμες απο τους φακους που δοκιμασα... εμεινα πραγματικα με τον sigma 105mm f2.8 macro!

τελος σε ενα burst 5 photo σε ιδια ταχυτητα στον sigma 2/5 ηταν σταθερες ενω στον nikon 5/5 !

dsc3201nx7.th.jpg

dsc3182zm7.th.jpg

dsc3043yp9.th.jpg

Μου αρεσει τρελα το lens hood του sigma!

@gallioni ..

Η φωτο σου μου θυμισε call of juarez...(εκει που πας για το φτερο ):p

@esdee..

Ειχες και το τριποδακι στη πρωτη?

Και φλας στη δευτερη?

(δεν ειδα τα exif...)

θελω και εγω ρε παλλικαρια.....βαρεθηκα την αναμονη..

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 03:36]

η σχετικα μικρη εστιακη αποσταση του 0.45m

αλλο πραγμα η "εστιακη αποσταση" (η αποσταση του οπτικου κεντρου του φακου απο τη φωτοευαισθητη επιφανεια) και αλλο η ελαχιστη αποσταση εστιασης (η ελαχιστη αποσταση στην οποια μπορει να εστιασει ο φακος).

τελος σε ενα burst 5 photo σε ιδια ταχυτητα στον sigma 2/5 ηταν σταθερες ενω στον nikon 5/5 !
δεν ξερω ποιος απο τους δυο εστιαζει πιο γρηγορα, αλλα μηπως εκει ωφειλεται το 5/5 του νικον;
με δελεασε η σχετικα μικρη αποσταση του 0.45m
:)

24 @ Minimum Focus Distance: 11.8 in. (30cm)

post-9-1416072965,5374_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ΝTG

@esdee..

Ειχες και το τριποδακι στη πρωτη?

Και φλας στη δευτερη?

(δεν ειδα τα exif...)

θελω και εγω ρε παλλικαρια.....βαρεθηκα την αναμονη..

καθολου flash και στις 2 τριποδακι φορητο στημενο στην οροφη του αυτοκινητου καθε φορα που εβλεπα απο την χτεσινη βολτα κατι που μου αρεσε! :D

εχω μια συμπαθεια στις βραδινες, το παραδεχομαι :D

Αρχική απάντηση από .38-.45

αλλο πραγμα η "εστιακη αποσταση" (η αποσταση του οπτικου κεντρου του φακου απο τη φωτοευαισθητη επιφανεια) και αλλο η ελαχιστη αποσταση εστιασης (η ελαχιστη αποσταση στην οποια μπορει να εστιασει ο φακος).

ωχ ναι... λαθος δικο μου απο κεκτημενη ταχυτητα και ενθουσιασμο :D

δεν ξερω ποιος απο τους δυο εστιαζει πιο γρηγορα, αλλα μηπως εκει ωφειλεται το 5/5 του νικον;

το focus του nikon μου φανηκε πολυ πιο γρηγορο αλλα και πολυ πιο αθορυβο!ισως και να οφειλεται σε αυτο.

ετυχε σημερα να μηλισω με εναν φωτογραφο στη δουλεια και ειχε εναν 24-120mm nikon με VR (το I οχι VRII) και μου ειπε οτι δεν του αρεσει το VR τουλαχιστον γιατι με το που εστιαζει και μενει σταθερος νοιωθει οτι του κουναει την εικονα λιγο... απλα το αναφερω!

24 @ Minimum Focus Distance: 11.8 in. (30cm)

θα δοκιμασω να δω την ελαχιστη αποσταση που εστιαζει ο sigma γιατι νομιζω οτι ισως ειναι λιγοτερη και απο .45 που δινει...το παχυμετρο ειναι για καποιο σιγκεκριμενο λογο το θεμα σου η τυχαια?

διαφορετικο post για να ξεχωριζει απο τα quote!

γιατι βλεπω τοσο μικρη διαφορα απο τα 135mm στα 200mm οσο αναφορα το ποσο κοντα ερχετε το θεμα μου σε σχεση με την διαφορα απο τα 35mm στα 135mm?

Αρχική απάντηση από esdee

γιατι βλεπω τοσο μικρη διαφορα απο τα 135mm στα 200mm οσο αναφορα το ποσο κοντα ερχετε το θεμα μου σε σχεση με την διαφορα απο τα 35mm στα 135mm?

Πηγαινοντας απο τα 135mm στα 200mm εχεις zoom-αρει κατα 150%..ενω απο τα 35 στα 135 ειναι κατα 380%...(στο περιπου τα νουμερα..ελπιζω να μην βγηκα τελειως εκτος)

Πιο απλα ...η δευτερη περιπτωση περιλαμβανει αρκετες μηχανες compact μιας και περιπου αυτο το ευρος καλυπτουν!Αυτες χαρακτηριζονται 4χ (zoom) 3,85 στην περιπτωση σου...

Ενω στην πρωτη περιπτωση οπως βλεπεις ουτε καν 2χ δεν φτανει..(για να ηταν 2χ θα επρεπε να ηταν 135mm-270mm)

Ελπιζω να σου απαντησα ..(σωστα):p

Oι χαρακες(παχυμετρα) ειναι το αγαπημενο subject του 38-45..

Σε πιο πισω σελιδες θα δεις και αλλα...:p

Συνηθως τους αναφερει για να δειξει το βαθος πεδιου πως μεγαλωνει οσο μικραινει το διαφραγμα...!Τωρα μαλλον για να δειξει που εστιασε..

Αυτο που παρατηρησε ο φωτογραφος με τη νικον το εχω παρατηρησει και με τη δικια μου (μινολτα) .Χαλαει το sharpness και φαινεται καπως θολη..Noμιζα οτι απλα η μινολτα δεν ηταν για τετοια..αλλα αφου το παρατηρησε και αλλος (και με νικον dslr) παλι καλα..

Αφου εχεις τριποδακι προτιμησε το..

edit..

καπου το ειχα δει αυτο το παχυμετρο..

Λιγο πιο κατω ...και αλλο ενα προφητικο ποστ που ειχα πει ..."πιτσιρικας" τοτε...

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 03:58]

το focus του nikon μου φανηκε πολυ πιο γρηγορο αλλα και πολυ πιο αθορυβο!ισως και να οφειλεται σε αυτο.

....δεν του αρεσει το VR τουλαχιστον γιατι με το που εστιαζει και μενει σταθερος νοιωθει οτι του κουναει την εικονα λιγο...

στανταρτ εκει οφειλεται.

οταν δε χρειαζεται το κλεινεις, αλλιως στα χαλαει.

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 03:58]

το παχυμετρο ειναι για καποιο σιγκεκριμενο λογο το θεμα σου η τυχαια?

αριθμημενη κλιμακα. και οχι, δε μου αρεσει να φωτογραφιζω παχυμετρα.
Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 04:05]

σταθερη αποσταση;

http://www.mhohner.de/formulas.php

μαλιστα.... επρεπε να προτειμησω τοτε τον 24-135 f/2.8-4.5 της sigma που ειναι και πολυ πιο φωτεινος...

αλλα αν εχει και αυτος το ιδιο focus με την 18-200 τοτε πικρα!

το ιδανικο θα ηταν ο 24-135mm f 2.8-4.5 με το focus της nikon!

με ενα iso παραπανω τον εχεις τον sigma...(απο φωτεινοτητα)!

Τι διαφραγμα παιρνει (σαν μεγιστο ) στα 135mm o nikon?4,5?5,6?

Μην ξεχνας οτι απο εκει και μετα συνεχιζεις μεχρι τα 200mm (300mm στη μηχανη)

Hλιθια απορια ....γιατι δυο τηλεφακοι που βρηκα κανουν κοντα στο 1000αρικο??

sigma 70-200mm f2.8 kai sigma 100-300mm f4.

Βρηκα και ενα 70-200mm f4 αλλα δεν κανει για σας...ειναι canon..και κομματακι πιο φτηνος..till then....50αρης canon και (λιγο αργοτερα) sigma 18-125mm f3,5-5,6 4tw...

Αρχική απάντηση από ΝTG

Hλιθια απορια ....γιατι δυο τηλεφακοι που βρηκα κανουν κοντα στο 1000αρικο??

sigma 70-200mm f2.8 kai sigma 100-300mm f4.

Βρηκα και ενα 70-200mm f4 αλλα δεν κανει για σας...ειναι canon..και κομματακι πιο φτηνος..till then....50αρης canon και (λιγο αργοτερα) sigma 18-125mm f3,5-5,6 4tw...

σταθερό διάφραγμα.... απλά.Κατασκευαστικά είναι δύσκολο σχετικά.

Eiχα δει..:p

Η περιεργεια θα σκοτωσει....τον ιδιοκτητη..

Οταν ξαναεχει κεφια η τσεπη μου μπορει να κυνηγησω κανενα μτχ 70-200mm f4 canon L ..

Ας ειναι καλα ο καινουργιος που εχει ιs ....:D

(μεχρι τοτε να κοιταξω λιγο το wide end μιας και "μαλλον" εχει δικιο καποιος εδω μεσα..)

Εγώ προτείνω να δίνετε αρκετά χρήματα για τους φακούς που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Εμένα πχ. οι φωτό που τραβάω με τηλεφακό είναι 1-2 %. Τόσα χρόνια αγορασμένος μεταχειρισμένος ένας 75-300 USM IS με 300 E με έχει καλύψει πλήρως και για το μάκρο. Εντάξει δεν είναι L αλλά δεν έκανε και 1200 Ε (αχ να ξέρατε πόσες φορές ξεκίνησα να αγοράσω τον 70-200L και σταμάτησα λίγο πριν πω το οκ ) . Αντίθετα το 90 % των φωτό μου είναι τοπία, κτίρια και αστικός χώρος, οπότε εκεί τα έσκασα σε έναν 17-40L (και ημουν και φοιτητής τότε).

Το λέω γιατι είμαστε υπερκαταναλωτικά όντα και θέλουμε να πάρουμε πάντα το καλύτερο δυνατο χωρίς αυτό να είναι παντα αναγκαίο. Στη φωτογραφία και με το χειρότερο φακό έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις μία θαυμάσια φωτογραφία ( αν πετύχεις το σημείο που αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα του φακού και κρύβονται τα μειονεκτήματα) σίγουρα θα πεδευτέις αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί μαθαίνεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.