Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

χμμμ νομιζω πως συντομα θα παρω αυτον 18-200mm f/3.5-5.6

παρεα με το SB 600 AF ...

τελικα οντως τα 'παρελκομενα' των μηχανων ειναι ολα τα λεφτα

btw, δεδομενου οτι δεν ειμαι επαγγελματιας αξιζει να κοιταξω φακο σε αλλη μαρκα?

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

θες και VR, ακομα δε βγηκες απο το αυγο. :p

καλα πραγματα ακουγονται, αν και παραπονιουνται πως δυσκολα τον βρισκεις. το φλασακι αξιζει, κοιταξε κατα adorama μερια. παρε τηλεφωνο, γιατι οι τιμες τους παιζουν αναλογα τα κεφια τους. εβαλα την παραγγελια με καποια τιμη, οταν ηρθε μου ζητησε λιγοτερα.

επαγγελματιας ή οχι, απο το αποτελεσμα που θελεις να εχεις, εξαρτωνται οι επιλογες σου. και σε αλλες μαρκες θα βρεις καλους φακους, και αρκετες φορες καλυτερους απο τους nikkor.

Αρχική απάντηση από .38-.45

θες και VR, ακομα δε βγηκες απο το αυγο. :p

καλα πραγματα ακουγονται, αν και παραπονιουνται πως δυσκολα τον βρισκεις. το φλασακι αξιζει, κοιταξε κατα adorama μερια. παρε τηλεφωνο, γιατι οι τιμες τους παιζουν αναλογα τα κεφια τους. εβαλα την παραγγελια με καποια τιμη, οταν ηρθε μου ζητησε λιγοτερα.

επαγγελματιας ή οχι, απο το αποτελεσμα που θελεις να εχεις, εξαρτωνται οι επιλογες σου. και σε αλλες μαρκες θα βρεις καλους φακους, και αρκετες φορες καλυτερους απο τους nikkor.

χεχεχε... νομιζω πως μετα την αγορα και του φακου αυτου παντρευομαι την nikon,

Νομιζω και πως στην εκθεση Excecutive Cars απο οπου ειναι και η Ferrari430 στην προηγουμενη σελιδα, καταλαβα οτι το flash χρειαζεται σχεδον παντα...

Παρολο που το αντικειμενο μου εβγαινε οκ χωρις flash μου καιγοταν το ασπρο πατωμα απο τα φωτα της εκθεσης!

Οσο για τον φακο, νομιζω οτι ειναι κατα 70-80% αυτος που χρειαζομαι για καποιες μικροδουλιτσες που χρησιμοποιω την μηχανη αρκετα ;)

οπως στην παρακατω photo... στην μια το πατωμα ειναι οκ αλλα η 430 σκοτεινη και στην αλλη η ferrari ok αλλα το πατωμα φωτια!

dsc0808rl2.th.jpg

dsc0812ne0.th.jpg

(ετσι το καταλαβαινω τουλαχιστον :o )

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 02:15]

χεχεχε... νομιζω πως μετα την αγορα και του φακου αυτου παντρευομαι την nikon,

Νομιζω και πως στην εκθεση Excecutive Cars απο οπου ειναι και η Ferrari430 στην προηγουμενη σελιδα, καταλαβα οτι το flash χρειαζεται σχεδον παντα...

Παρολο που το αντικειμενο μου εβγαινε οκ χωρις flash μου καιγοταν το ασπρο πατωμα απο τα φωτα της εκθεσης!

Οσο για τον φακο, νομιζω οτι ειναι κατα 70-80% αυτος που χρειαζομαι για καποιες μικροδουλιτσες που χρησιμοποιω την μηχανη αρκετα ;)

οπως στην παρακατω photo... στην μια το πατωμα ειναι οκ αλλα η 430 σκοτεινη και στην αλλη η ferrari ok αλλα το πατωμα φωτια!

(ετσι το καταλαβαινω τουλαχιστον :o )

μεταξυ του 800 και του 200, υπαρχει τουλαχιστο το 400, και ακομα παραπανω αν το βαλεις στο auto iso. δε νομιζω να σου εσωζε το φλας την κατασταση εκει.

προσωπικα, οι φωτογραφιες που περισσοτερο μου αρεσαν απο εκθεσεις, ηταν με f2.8 και μεγαλο iso, παρα στο 200 με καργα φλας.

@esdee

1)Ποια απο τις δυο φωτο με την φερραρι σου αρεσει???

2)Οταν ψαξεις φακο για μεγαλες αποστασεις -τηλεφακο δλδ- καλη ωρα για να τραβας την κοπελιτσα

α)παιζει το φλας να μην σε καλυψει...-εξαρταται απο το ποσο μακρια ειναι βεβαια.

αλλα κυριως...

β)μην ψαξεις φακο με μεγαλο νουμερο ζοομ ...(πχ 11χ..).

Εκεινο που θες ειναι μεγαλη εστιακη αποσταση...το 200mm απο το 18-200..και οχι το 11χ.

Ενας φακος πχ 135-400 αν και εχει σαν "ζοομ" μονο 3χ θα σου φερει το αντικειμενο 2 φορες πιο κοντα...

Εντελως ακραια αν παρεις ενα φακο σταθερης εστιακης αποστασης ..πχ 300mm ,F4

δεν θα εχεις καθολου ζοομ αλλα παλι το αντικειμενο θα ερθει πιο κοντα απο οτι με τον 18-200..

Αν παλι ολα αυτα τα ξερεις και απλα σε βολευει ο 18-200 για πολλους και διαφορους λογους ...σορυ. :o

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 13:02]

@esdee

1)Ποια απο τις δυο φωτο με την φερραρι σου αρεσει???

2)Οταν ψαξεις φακο για μεγαλες αποστασεις -τηλεφακο δλδ- καλη ωρα για να τραβας την κοπελιτσα

α)παιζει το φλας να μην σε καλυψει...-εξαρταται απο το ποσο μακρια ειναι βεβαια.

αλλα κυριως...

β)μην ψαξεις φακο με μεγαλο νουμερο ζοομ ...(πχ 11χ..).

Εκεινο που θες ειναι μεγαλη εστιακη αποσταση...το 200mm απο το 18-200..και οχι το 11χ.

Ενας φακος πχ 135-400 αν και εχει σαν "ζοομ" μονο 3χ θα σου φερει το αντικειμενο 2 φορες πιο κοντα...

Εντελως ακραια αν παρεις ενα φακο σταθερης εστιακης αποστασης ..πχ 300mm ,F4

δεν θα εχεις καθολου ζοομ αλλα παλι το αντικειμενο θα ερθει πιο κοντα απο οτι με τον 18-200..

Αν παλι ολα αυτα τα ξερεις και απλα σε βολευει ο 18-200 για πολλους και διαφορους λογους ...σορυ. :o

1) αν και μου φαινεται λιγο σκοτεινη 2η νομιζω ειναι καλυτερη

2)

α) ε ναι ... νομιζω μεχρι τα 10μ ειναι οκ

β) για τον 135-400 ενοεις οτι θα φερει το αντικειμενο 2φορες πιο κοντα στα 400 απο οτι ο 18-200 στα 200?

thanks guys:D

Αρχική απάντηση από esdee

β) για τον 135-400 ενοεις οτι θα φερει το αντικειμενο 2φορες πιο κοντα στα 400 απο οτι ο 18-200 στα 200?

ναι αυτο εννοω!

Συνηθες λαθος..εχω περασει και εγω απο αυτο το σταδιο...και υποθετω και αλλοι πολλοι μιας και το συναντω συχνα..

εδιτ

Επισης η δευτερη ferrari δεν την βρισκω σκοτεινη!Μια χαρα μου φαινεται!

Αρχική απάντηση από ΝTG

ναι αυτο εννοω!

Συνηθες λαθος..εχω περασει και εγω απο αυτο το σταδιο...και υποθετω και αλλοι πολλοι μιας και το συναντω συχνα..

εδιτ

Επισης η δευτερη ferrari δεν την βρισκω σκοτεινη!Μια χαρα μου φαινεται!

χμμμμ :book:

νταξ ..δεν εχεις και αδικο ...απλα αλλα πραματα ειχα στο μυαλο μου για τηλεφακο

:o:p

Eiδωμεν ...μεχρι τα xmas πρεπει να δωσω μαχη ...να αποφασισω..

Οτιδηποτε φλασια-ιδεα σου ερθει ριχτη ...

@εσδεε

μερικοι φακοι μαζεμενοι...

σιγμα,τοκινα κυκλοφορουν και για νικον μηχανη ...μην κοιταξεις δλδ μονο οτι εχει στη νικον μερια...!

εδω...->http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Μερικοι φακοι μπορει να ειναι παλιοι...αλλα ειναι καλο μερος μιας και εχει μαζεμενους αρκετους ...

χτυπα και τα απο πανω λινκ...εκει που λεει technique..

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από .38-.45

DSC_9628.jpg.xs.jpg

12mm???f4!

Kαινουργιος?Τοκινα?

Και iso 1600 εε?Θα θελα να τη δω full size αυτη!

Και 1/30s...θυμασαι αν με το ματι ηταν πιο φωτεινα/σκοτεινα??(απο αυτο που βλεπω)

DSC_9628_big.jpg.xs.jpg

παραγγελιά

tokina 12-24 f4. το tiff ειναι μισο στοπ κατω απο το raw. και τα χρωματα ψιλοχαθηκαν στο 8μπιτο jpg.

μην το ψαχνεις αν ηταν πιο φωτεινα ή πιο σκοτεινα μεσα στο χωρο. το ματι προσαρμοζεται συνεχεια στο φως και η τελικη εικονα που σχηματιζεις ειναι πολυ διαφορετικη απο αυτη που βλεπει το ματι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.