Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πες τίποτα κι εσύ βρε τι σημαίνει αυτή η . Που έβαλες?

Μου φαίνεται λίγο ανεστίαστη η εικόνα η θα έπρεπε να ξερώ κάτι πριν την κρίνω? (πχ αυτό που τράβηξες κινείται πολλύ γρήγορα)

Στα info της φωτο είδα iso1600, F5 και χρόνο 1/20 οπότε θα μπορούσε να είναι και λίγο κουνημένη. Δεν ήθελες με τίποτα να ανοίξεις κι άλλο το διαφραγμα για να κερδίσεις λίγο σε ταχύτητα?

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 01:15]

Πες τίποτα κι εσύ βρε τι σημαίνει αυτή η . Που έβαλες?

δικιο. περασμενη η ωρα που την ανεβασα, επρεπε ηδη να κοιμομουνα 2-3 ωρες πριν.

η κεφαλη του laser πηγαινε με μερικες δεκαδες μετρα το λεπτο, φως δεν υπηρχε, προτιμησα το f5 για να εχει λιγο βαθος πεδιου. περιεργη κατασταση, για να βγαλεις τις σπιθες θελεις αργη ταχυτητα, η κεφαλη κινειται γρηγορα και τα χερια σου δεν ειναι σταθερα.

@ deninho:

προσοχη σε κατι τετοιες, με μεγαλες επιφανειες με πολυ εντονο χρωμα, μπορει να χασει το focus. η 2η δειχνει να εχει καλυτερη εστιαση απο την πρωτη.

Α οκ τότε μια χαρά. για να πω την αλήθεια το υποψιάστηκα αλλά ήθελα την εξήγηση του φωτογράφου. :)

Όσο για την πρώτη φωτο του deninho πράγματι μοιάζει εστιασμένη στο πάνω μέρος της (τα κοντινότερα πέταλα του λούλουδου προς το φακό) και όχι στο κέντρο όπως θα έπρεπε να είναι αλλά και πάλι είναι ωραίο το αποτέλεσμα.:flower:

μιας που αρχισαμε παλι τα "μαθηματα" .....να ρωτησω ρυθμισεις για τραβηξουμε βεγγαλικα???Βραδυ εννοειται εεε!

Οπως καταλαβαινετε δεν θα εχω πολλες ευκαιριες εκεινη τη στιγμη.

Βρηκα και εικονες στο νετ..αλλα για να ειναι πιο μικρες σε μεγεθος../για να μην δουμε ρυθμισεις δεν ειχαν exif...

Να υποθεσω μεγαλουτσικο iso (υπερβολικα κακο αυτο για μενα) , f2,8(το min για μενα) ,και χρονο κατω απο 1/5(αναλογα με φωτεινοτητα/φωτισμο)??

Κοιτά αφού θες έτσι κι αλλιώς μπόλικο χρόνο για να τα τραβήξεις μπορεί να αρκεί και το κλασσικό iso100. Με τι θα την στηρίξεις? Γιατί με τα χεριά και τέτοιους χρόνους δε θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα..:unsure:

Τώρα που το σκέπτομαι ποιο φωτισμό.. αφού τη μαύρη μαυρίλα θα έχεις από πίσω.. οπότε μπορεί να μην είναι απαραίτητο ούτε το F 2,8. Αν έχει φωτομετρηση με σημείο σημάδεψε τα φωτεινά αντικείμενα που θες να φανούν γιατί σε τέτοιες συνθήκες ο μέσος ορός που βγάζει το esp δε μετράει..

αν βαλω μπολικο χρονο θα βγει μια θολουρα στα βεγγαλικα..

φωτισμο ..γενικα απο τα φωτα..(πολυκατοικιων/προβολεις που ισως υπαρχουν) αλλα και απο τα βεγγαλικα τα ιδια..αν βαλω μπολικο χρονο νομιζω θα βγει μια θολουρα καμμενη..:p

Oσο για το στηριγμα κατι θα βρεθει...ειμαι χερας:D

εχω τραβηξει και με 1sec και βγηκε υπερβολικα ικανοποιητικη ...(βεβαια το οτι προσπαθησα 4 φορες για να βγει μια δεν το λεω :p)

Σε αυτους τους χρονους ..(κατω απο 1/4 ...δλδ 1/5 , 0,1 κλπ) τραβαω με την μηχανη στα χερια(εχει IS) ...βεβαια κατι θα βρεθει να στηριχ8ει..

Στη δεύτερη (πρώτη χρονολογικά) είχα πολύ ώρα στη διάθεσή μου, και αρκετές δοκιμές. Στη δεύτερη δεν υπήρχε πολύ ώρα στη διάθεσή μου, γτ κινδύνευα να πέσω στο ίσιωμα και μετά να μου το "βαράνε" για μια ζωή :p (ήταν πολύ δύσκολη η γωνία λήψης)

Όμως, υπάρχει τρόπος να κάνω την μηχανή να εστιάζει στο κέντρο?

@ΝTG Μπόλικο χρόνο εννοούσα αυτόν που εσύ ανάφερες όχι περισσότερο Όσο για καλές φωτογραφίες με αργό χρόνο έχω βγάλει κι εγώ κι ας μην έχει IS αλλά το πόσες φορές μου έχουν βγει μάπα δε το λέμε :rofl:

@deninho Στο κέντρο εστιάζουν όλες συνήθως έχουν και ένα τετραγωνάκι που μπορείς να το μετακινήσεις ανάλογα με το που θες να εστιάσεις αλλά εύκολα κάνει λάθη το auto focus μερικές δοκιμές και λίγο παιχνίδι με το καδραρισμα φέρνει το κατάλληλο αποτέλεσμα όταν δε σου επιτρέπει να κανείς ή δεν έχει ικανοποιητικό manual focus.

@deninho

δες αυτο το link

καπου θα δεις "Common Metering Modes " στην αρχη ...σχετικα...αποκλειται να το χασεις!

Αναλογα με την μηχανη θα βρεις παρομοιες ρυθμισεις...

Να υποθεσω ειχες multizone και ο ουρανος τραβηξε την προσοχη του φακου...με αποτελεσμα το καπως ανεστιαστο στο σκοτεινο-κατω μερος του λελουδικου!

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 11:01]

να ρωτησω ρυθμισεις για τραβηξουμε βεγγαλικα???Βραδυ εννοειται εεε!

google it ρε νιουμπη :p

Tip #142 - How To Shoot Fireworks

http://www.thedigitalstory.com/blog/2006/07/how_to_shoot_firewor.html

http://www.photobird.com/learn/top5tipsfireworks.html

http://www.dphotojournal.com/how-to-shoot-fireworks/

http://photos.si.edu/firew/firew.html

το πρωτο λινκ το ειχα δει και παλια....

Βεβαια τοτε δεν ηξερα το opanda iexif...:p

παντως μου κανει εντυπωση για το χρονο...2-8 sec δεν το περιμενα...

ΑΠο την αλλη θα επρεπε να το περιμενω...(σπανια επιλεγω το σωστο).:p

Mαθαμε τουλαχιστον οτι θα πρεπει να εστιασουμε χειροκινητα στο απειρο

μιας και με την μινολτα με εβλεπα να προσπαθω να εστιασω επ'απειρον...:p

Με Sony P-10

χωρίς φλας

F/5,2

ISO-100

Χρόνος έκθεσης 0,77"

Παρά το γεγονός οτι είχα στηρίξει τη μηχανή και τράβηξα με χρονοδιακόπτη κουνήθηκε λίγο από τον αέρα...

Και είχα αρκετό θόρυβο αρχικά αλλά το διόρθωσα με το Noiseware.

(Κλίκ πάνω στη φωτογραφία για να ανοίξει link με την full size...)

dsc01402zt6.jpg

η πλακα ειναι οτι μερικα κτιρια ειναι σαν να σβηστηκαν απο την φωτογραφια..

(δυο κατω δεξια...ενα μεγαλο και ενα μικροτερο απο πανω του)

Ισως να ηθελε μικροτερο διαφραγμα (f8) και περισσοτερο χρονο να μαζεψει καμμια λεπτομερεια παραπανω..

(ποσο αερα ειχε???την πηρε για τα καλα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.