Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από .38-.45

καιρο ειχες να φανεις :)

δε γράφω πολύ αλλα παρακολουθώ, με φάγαν τα ασύρματα βλέπεις

Αρχική απάντηση από .38-.45

δωσε λιγο φως για τις παραμορφωσεις. το ptlens δεν καταφερε να κανει αυτο που θες, ουτε ειμαι απολυτα σιγουρος οτι γινεται με το lens correction του cs2

με λιγότερο σοφιστικέ τρόπο:

βάλε στην πρώτη φωτο με το καμπαναριό photoshop, select all, βάλε ενα κατακόρυφο οδηγό στην άκρη του καμπαναριού και παίξε με rotate και distort ελαφρά μέχρι να την φέρεις σε καλύτερη προοπτική. τέλος Ίσως χρειαστεί ένα μικρο crop.

@galioni: ναι πράγματι τα όρια είναι λεπτά για αυτό υπάρχουν κανόνες: Στις φωτο με γυμνό ή σώμα, νομικά πρέπει να έχεις την άδεια του μοντέλου. Όταν είναι εν αγνεία του τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Οι φωτό σου είναι γενικά καλές. Ολοι οι υπόλοιποι έχουμε δει αντίστοιχα όμορφες γυναίκες στην παραλία, αλλά από το βλέπω στο κλίκ και πόσο μάλλον στο πόστ, θέλει πολύ φειδώ και προσοχή. (αυτά φιλικά πάντα και τα λέω γενικά)

@dagalidi: να σου ζήσει! , χαλάλι το thread

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από antonisk7

@galioni: ναι πράγματι τα όρια είναι λεπτά για αυτό υπάρχουν κανόνες: Στις φωτο με γυμνό ή σώμα, νομικά πρέπει να έχεις την άδεια του μοντέλου. Όταν είναι εν αγνεία του τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Οι φωτό σου είναι γενικά καλές. Ολοι οι υπόλοιποι έχουμε δει αντίστοιχα όμορφες γυναίκες στην παραλία, αλλά από το βλέπω στο κλίκ και πόσο μάλλον στο πόστ, θέλει πολύ φειδώ και προσοχή. (αυτά φιλικά πάντα και τα λέω γενικά)

Να συμπληρώσω και αυτό σε όσα είπε ο Αντώνης

Αρχική απάντηση από deninho [Χθες, στις 18:40]

Να συμπληρώσω και αυτό σε όσα είπε ο Αντώνης

!!!!! !!!!! !!!!!

Αντώνη δέχομαι την κριτική σου και στο μέλλον θα είμαι σίγουρα πιο προσεκτικός :T:

Για να συνεχίσω πάντως την κουβέντα πάνω στο θέμα πιστεύω ότι αν είναι να οδηγούμε στο τμήμα όσους δημοσιεύουν οπίσθια τότε καλό είναι να ξεκινήσουμε άπο τους εικονολήπτες του STAR που το καλοκαίρι τρέχουν στις παραλίες για το καυτό ρεπορτάζ.

Ανέβηκε η θερμοκρασία? Ας κάνουμε ένα ρεπορταζ στην παραλια για να το αποδείξουμε

Αυξήθηκαν οι τιμες στις ξαπλώστρες? Ας κάνουμε ένα ρεπορταζ στην παραλία για να δείξουμε ότι δεν πτοούμαστε

Μπηκε ο Αύγουστος? Οι αδειούχοι του Αυγούστου τρεχουν στις παραλιες

Πειρατία? Πλανώδιοι με cd στις παραλίες

Και φυσικά τα πλάνα από τις παραλίες δεν ειναι σχεδόν ποτέ μακρινά...

Εκεί βέβαια ο ρεπόρτερ, αν είναι αντρας, μπορεί να ρωτήσει κάποιο από τα μοντέλα του, καταρχήν αν επιτρέπεται να το δείξει στην τηλεόραση :p , και κατα δεύτερον αν ο φρεντο είχε τριμμένα παγάκια...

Βεβαίως οι ίδιοι μετά το ρεπορταζ σε κάποια παραλία μπορεί να πάνε και στο ρεπορτάζ για το τρακάρισμα στην παραλιακή. Το μόνο που αλλάζει είναι η θλίψη στα μάτια του ρεπορτερ, και το "μοντέλο" που θα είναι κάποια χαροκαμένη μάνα. Φυσικά κι εκεί δεν θα υπάρχει άδεια μοντέλου και οι ερωτήσεις θα είναι το ίδιο χαζές.

Υ.Γ. Χρησιμοποίησα το STAR γιατί είναι ο πρωταθλητής της εναλλακτικής ενημέρωσης. Λίγο πολυ όλα τα κανάλια πέφτουν στον πειρασμό να δείξουν λίγο ωμό κρέας κατά καιρούς τυλιγμένο στην παρεξηγημένη πια λέξη "ενημέρωση"

Υ.Γ.2 Dag να σου ζήσει ο μπεμπης!

ΟΚ ξεφέυγουμε,

έίναι στη φιλοσοφία του καθένα, αν θέλει να ακολουθεί τη μάζα, ή αν θα βάζει το μυαλό του και να έχει μία κριτική στάση στα πράγματα. Τώρα αν επειδή το κάνει το σταρ πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι... νομίζω σου απάντησα :)

Αρχική απάντηση από Galioni [Σήμερα, στις 14:06]

Είναι μεγάλο θέμα βρισκόμαστε σε λάθος thread.

Πάντως το star για μένα απλά εξυπηρετεί τη μάζα.

Sony DSC H2 και πάλι από Σαντορίνη

f2,8 1sec και iso80

Συνήθως σε renderings από 3D apps που βλέπω λέω,

"....δεν είναι δυνατόν.....σίγουρα φωτογραφία είναι....αποκλείεται να το έκανε αυτό κάποιος στο pc."

Ε λοιπόν είναι η πρώτη φορά που λέω το αντίθετο..."Galioni αποκλείεται να έχει τραβήξει τέτοια φωτογραφία....σίγουρα δούλεψε 3DSMAX και τα συναφή.....":O :o :O

ΑΠΛΑ ΤΡΟΜΕΡΗ...

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Για να μην τις ποστάρω μια μια, αν θέλετε όλο το αλμπουμ είναι εδώ

Γενικά πάντως γέμισα 1,5Giga φωτογραφίες ποιότητας 6Mp (Κάμια 500αρια).

Το νησί είναι αντε γειά :worship: :worship: :worship:

Αν και δε τίθεται θέμα σύγκρισης σου έχω έναν τέτοιο αισθητήρα αυτόν της οlympus 770Uz μου Δε φαίνεται και σα χιόνι αλλά αν παρατηρήσεις καμιά μα καμιά υφή δεν είναι ομαλή.

Και ναι είναι για πέταμα Αναγκάζομαι να βγάζω φωτογραφίες με φωτισμό ημέρας για να βγουν καλές λες και τραβάω από κινητό

Να ένα παράδειγμα.. στο Σούνιο έχει δύσει ο ήλιος ακουμπώ τη μηχανή στο τραπεζάκι τη στηρίζω με λίγη κλίση με καμιά χαρτοπετσέτα οπότε μη περιμένετε και πολλά από το κάδρο

Χωρίς φωτομέτρηση βάζω iso64, F2.8, T 10s Δε περίμενα να βγει κάτι καλό αλλά το noise στον ουρανό είναι εκνευριστικό

p8202545ts1.th.jpg

και ενα Δείγμα 1προς1...

post-258-1416072784,5421_thumb.jpg

@galioni , καλοστημένη και όμορφη φωτογραφία.

@kaynd, δοκίμασε και σε raw να δεις τι βγάζει, αλλα γενικά οι compact έχουν πολύ περισσότερο θόρυβο σε σχέση με τις dslr λόγω κατασκευής. Εκτός από τον αισθητήρα και την κατασκευή της μηχανής, υπάρχουν και κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που εντείνουν το θόρυβο όπως: η θερμοκρασία περιβάλλοντος και μηχανής και τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία .

χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος θορυβο μπορει να εχει και απο υπερβολικη εκθεση!

Ο gallioni τραβηξε την φωτο 8 αυγουστου 21.15 περιπου...!

Δεν ειναι θεοσκοταδο ενα φως υπαρχει ομως ..!Με 1sec που εβαλε του βγηκε αυτη η καθαρη φωτογραφια...μεσα στο σκοταδι!

Επρεπε να ξαναδοκιμασεις παλι ειτε με 4-5sec (συνηθως αρκουν για Φ2,8) ειτε να μικρυνεις το διαφραγμα f4-4,5 πχ..(ταπεινη μου αποψη)

Για 20:00 το βραδυ υπερβολικα πολλα (τα sec)!

Ναι δε βγάζει raw.

Αυτό με τη θερμοκρασία δε το είχα σκεφτεί. θα δω τώρα το χειμώνα τι θα βγάλω.

Όσο για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δε νομίζω το συγκριμένο σημείο να είναι περισσότερο επιβαρυνόμενο από πολλά αλλά μέρη. Και το πρόβλημα με το noise το έχω γενικά.

Τώρα όσο για compact ναι οκ πράγματι ε και δε μιλάμε για κάτι πρόσφατο αυτή η μηχανή ήταν στην αγορά για 3 χρόνια, μέχρι πριν από μετρικούς μήνες που έβγαινε με διάφορες παραλλαγές (γι αυτό λέω δε τίθεται σύγκριση η DSC H2 είναι μακράν καλύτερη και νεότερη φυσικά φωτογραφική και παρ όλο που δεν είναι dslr)

Όσο για το χρόνο έκθεσης έχεις δίκιο είναι μεγάλος (φυσικά δεν εξαρτάται από το ι ώρα είναι αλλά το τι θες να φωτίσεις σε σχέση με τον υπάρχον φωτισμό)

Και πράγματι αυτός ο χρόνος αφήνει το noise να φανεί περισσότερο

Απλά με λιγότερο χρόνο θα είχα έναν πιο σκοτεινό ουρανό (και πιο σωστά φωτισμένο τον ναό πάνω) και πράγματι λιγότερο noise

Με μικρότερο διαφραγμα δε θα πετύχαινα τίποτα καλύτερο.. θα είχα μια πιο σκοτεινή πάλι φωτογραφία (ίσως πάλι πιο σωστά φωτισμένο τον ναό) αλλά το ίδιο noise

Απλά εκείνη τη στιγμή μου ταβλωσε να βγάλω την απόχρωση του ουρανού και έπρεπε με κάποιο τρόπο να τον φωτίσω.. θα μπορούσα με το ίδιο διαφραγμα να βάλω μικρότερο χρόνο και μεγαλύτερο iso πραγματικά δε θα θέλατε να δείτε το αποτέλεσμα 1,5 χρονιά τώρα την πιλατεύω αυτή τη μηχανή.. έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς

Ο αισθητήρας της είναι σικάτα τσάμπα πάει ο φακός της και οι θεωρητικές δυνατότητες της

Αρχική απάντηση από kaynd

Όσο για το χρόνο έκθεσης έχεις δίκιο είναι μεγάλος (φυσικά δεν εξαρτάται από το ι ώρα είναι αλλά το τι θες να φωτίσεις σε σχέση με τον υπάρχον φωτισμό)

Και πράγματι αυτός ο χρόνος αφήνει το noise να φανεί περισσότερο…

Απλά με λιγότερο χρόνο θα είχα έναν πιο σκοτεινό ουρανό… (και πιο σωστά φωτισμένο τον ναό πάνω) και πράγματι λιγότερο noise

Με μικρότερο διαφραγμα δε θα πετύχαινα τίποτα καλύτερο.. θα είχα μια πιο σκοτεινή πάλι φωτογραφία (ίσως πάλι πιο σωστά φωτισμένο τον ναό) αλλά το ίδιο noise

Ο αισθητήρας της είναι σικάτα… τσάμπα πάει ο φακός της και οι θεωρητικές δυνατότητες της…

Mε μικροτερο διαφραγμα θα ειχες καλυτερη χρωματικη αποδοση και οποια αποχρωση ειχε ο ουρανος θα την "επιανες" καλυτερα!Επρεπε να τραβηξεις εκεινη τη στιγμη με αλλο διαφραγμα να δεις και μονος σου!

(Αν δεν με πιασει βαρεμαρα θα ανεβασω φωτος αργοτερα να δεις τι λεω!Εχω ακριβως (αλλα ακριβως ομως) την ιδια περιπτωση.

Μην συγκρινεις το θορυβο με του gallioni γιατι το βαθυ μπλε που εβλεπε γυρω του δεν τον ενδιεφερε εκεινη τη στιγμη..ειναι και νεοτερη η μηχανη του οποτε...ατυχης η συγκριση!

Μην απογοητευεσε απο την μηχανη σου!

Εκεινη τη στιγμη που την αγοραζες δυσκολα εβρισκες καλυτερη!Μονο η panasonic υπηρχε σαν καλυτερη και η μινολτα(στα ιδια αλλα με τρελλο θορυβο)

Kaynd όντως ο χρόνος έκθεσης σου είναι μεγάλος ωστόσο πιστεύω ότι η μηχανή σου δεν έχει καλό μηχανισμό εξάλειψης του θορύβου (noise reduction)! Γι αυτό θα σε συμβούλευα να κατεβάσεις το παρακάτω προγραμματάκι που είναι δωρεάν και κάνει τρομερή δουλειά με το θόρυβο. Θα το βρείς εδώ

Παρακάτω σου έχω 3 παραδείγματα με 3 διαφορετικούς χρόνους έκθεσης με το ίδιο κάδρο (συγκεκριμένα 8, 20 και 30s), iso80 και f2,8 για να δεις διαφορά στην αποτύπωση του θορύβου όταν πειραματιζόμουν με τη δική μου μηχανή.

Η πρώτη φώτο είναι στα 8s

post-2502-1416072788,1897_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.