Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Sol [Σήμερα, στις 03:15]

διάφραγμα στις περισσότερες F2.8 (μιας και πρόκειται για τοπία - μεγάλη περιοχή εστίασης)

το αναποδο: το f2.8 σου δινει πολυ φως αλλα μικρο βαθος πεδιου και τα μεγαλα f ειναι πιο σκοτεινα αλλα εχουν μεγαλο βαθος πεδιου.

εχεις σκεφτει να παρεις εξοπλισμο και να ασχοληθεις πιο σοβαρα; ματι εχεις, μηχανημα δεν εχεις. :)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

38.45 έχεις δίκιο ακόμα μπερδεύομαι με αυτά.

Μεγάλη τιμή στο F δηλώνει το ανάποδο στο διάφραγμα, μικρό διάφραγμα, ανοίγει η γωνία - βάθος πεδίου. :T:

Κλειστό διάφραγμα (άρα μεγάλο F) = περιοχή εστίασης μεγαλώνει, λίγο φως

Ανοιχτό διάφραγμα (μικρό F) = περιοχή εστίασης μικραίνει, πολύ φως

Σωστά?

Αυτό που δεν έχω καταλάβει καθόλου είναι εαν το F που παίρνει τιμές περίπου από 2 εως 8 είναι κάτι διαφορετικό από το f που μετριέται σε mm??? Το ένα έχει σχέση με τον φακό - zoom και το άλλο με τις ρυθμίσεις???

Απλά στη μηχανή μου, για συγκεκριμένο επίπεδο οπτικού zoom μπορώ να παίζω με μόνο δύο διαφράγματα, τα οποία δε παραμένουν σταθερά αν zoomαρω. Χωρίς καθόλου zoom έχω διαθέσιμα F2.8 και το F5.6, θα δοκιμάσω να βγάλω με F5.6 αλλά iso200 να δω τις διαφορές από F2.8 και iso100 πέρα από επιπλέον θόρυβο.

Για δεύτερη ψηφιακή (η πρώτη ήταν μια HP 3.3Μp, όλα auto) ε την ψιλοκάνει την δουλειά της (περίπου), τώρα ξέρω τι θέλω να έχει η επόμενη! :D

νομιζω τις εχω ξαναpostαρει αυτες

battleoffszoom.jpg.xs.jpg battleoffs.jpg.xs.jpg

το f παει αναποδα. ειναι η διαμετρος του φακου /χ.

μικρο f, μεγαλο διαφραγμα, πολυ φως, μικρο βαθος πεδιου.

μεγαλο f, μικρο διαφραγμα, λιγο φως, μεγαλο πεδιου.

αναλογα με το φακο, ξεκιναει απο 1.4 (δε νομιζω να υπαρχει πιο μεγαλο) μεχρι 36. η εστιακη αποσταση δε νομιζω πως συμβολιζεται με f. ειναι (χωρις να ειμαι πολυ σιγουρος) η αποσταση του φακου απο το film/αισθητηρα. οσο μεγαλυτερο, τοσο πιο μεγαλη η μεγενθυση, τοσο πιο μικρη η γωνια που καλυπτει.

το f στη μηχανη σου Sol αλλαζει γιατι δεν ειναι σταθερο σε ολο το μηκος του φακου. υπαρχουν φακοι που το f ειναι σταθερο σε ολο το ευρος.

οσο ανεβαζεις iso, ανεβαζεις την ευαισθησια στο φως μαζι με το θορυβο.

• 2 weeks later...

σαν να το εχουμε ξεχασει λιγουλακι αυτο το thread...

για να σας "ξυπνησω" λιγουλακι μιας και καλοκαιριασε πλεον και ολο και καποια βολτα

θα κανετε...

Αυτες ειναι μερικες απο ενα χωριο ψηλα στην Πινδο....

προστασεις-σχολια παντα δεκτα...

Δυστηχως υπηρχε πιεση χρονου και δεν μπορεσα να τρβαηξω με την ησυχια μου

σχεδον point and shoot ηταν η ολη διαδικασια ....

pict5649im2mf.th.jpg

pict5604lab7tz.th.jpg

pict5613lab3tt.th.jpg

pict5641lab9kg.th.jpg

untitled1im6yc.th.jpg

• 4 weeks later...

Καιρό είχα να ασχοληθώ με την δική μου φωτογραφική μηχανή (Nikon D-70), και είπα να σας δώσω ένα μικρό καλκαρινό μπουκέτο από φωτογραφίες που τράβηξα το τελευταίο τριήμερο... :D

Είναι από την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.... :D

dsc2452exposureresize5km.th.jpg dsc2453exposureresize7py.th.jpg dsc2535exposureresize6le.th.jpg dsc2537exposureresize4eg.th.jpg dsc2564exposureresize2hy.th.jpg dsc2563exposureresize1po.th.jpg dsc2588exposureresize1bc.th.jpg dsc2559exposureresize0xw.th.jpg

Ελπίζω να σας άρεσαν.... ;)

Olympus C-470. Κι εμένα μου αρέσει πολύ το macro αλλά δεν εξυπηρετεί η μηχανή. 8cm μόνο... Κάποια στιγμή θα εξοπλιστούμε αλλά είναι νωρίς ακόμα. :)

p61819212wl.th.jpg

p61819246qi.th.jpg

p61819294qs.th.jpg

Κολλημένος με τα σταφύλια... :p

p61819509mm.th.jpg

p61819525vj.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.