Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Και τέλος τι γίνεται όταν βάλεις ένα τετράγωνο κομμάτι νοβοπάν μαζί με κομμάτια από μια παλιά κορνίζα και διάφορα άλλα παλιά ξυλά που είναι για πέταμα :devil:

Ευτυχώς η καμινάδα τραβάει καλά και δε βρωμίσαμε

Δύσκολες συνθήκες φωτισμού οπότε παλεύουμε για τον όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο. Το κούνημα καραδοκεί.

F2.8

T 1/13

ISO 400

post-258-1416072354,5727_thumb.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Απλά δε το άφησα να αλλάξει στις συνθήκες εσωτερικού χώρου, το κράτησα στις συνθήκες με φωτισμό ήλιου.

Η olympus C770UZ ουσιαστικά έχει 3 ρυθμίσεις, μια για ήλιο μια για συννεφιά και μια για τεχνητό φωτισμό Από εκεί και πέρα σου δίνει μια μπαριτσα και σου λέει παίξε πάνω κάτω όσο θες αλλά χωρίς συγκεκριμένες τιμές ή ότι άλλο έχει dslr σου.

Αλλά για να πω την αλήθεια μπλε μου βγαίνουν οι φλόγες μόνο από μια πηγή που κάνει τέλεια καύση όπως μια συσκευή που δουλεύει με υγραέριο

Στην περίπτωση των ξύλων ποτέ δε μου έχει παρουσιαστεί μπλε φλόγα.

με τη d50 δεν ετυχε να τραβηξω φλογες για να δω πως θα βγει, αλλα με p&s που δοκιμασα, ηταν συχνο φαινομενο. βεβαια δεν ειχα δοκιμασει να βαλω με το χερι το λευκο και το αφησα στο αυτοματο.

στη d50 δεν εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις με το λευκο με μπαρες και αλλα τετοια, αλλα ουτως ή αλλως παντα τραβαω σε raw.

ουτως ή αλλως, μπλε δεν ειναι η φλογα απο το υγραεριο; βεβαια με το white balance ποτέ δεν ξερεις.

Λοιπόν ας σημετάσχω και εγώ με μερικές photo από την Ψιφιακή βιντεοκάμερα Sony DCR-HC90E

dsc017987aa.th.jpgdsc002321gg.th.jpgdsc002331ft.th.jpgdsc002929mj.th.jpgdsc004288xp.th.jpgdsc004882kv.th.jpg

dsc005073nf.th.jpgdsc014715pt.th.jpgdsc014779nx.th.jpgdsc017225bd.th.jpgdsc017737rm.th.jpgdsc019099rx.th.jpgdsc019158jq.th.jpgdsc020031cq.th.jpg

Να πώ πως φυσικά είναι όλες από Photoshop για να "μπουνε" γιατι να ανεβάσω 3mp photos λίγο δύσκολο...

Όπως καταλάβατε μ΄αρέσει αρκετά η φύση....αλλά και τα μηχανικά.....

Να πώ πώς οι φωτό της κάμερας αυτής πραγματικά είναι ΤΕΛΕΙΕΣ....ακόμα και με την συμπίεση του photoshop έχουν χάσει το 50% της ποιότητας και της καθαράτητας....

Περιμένω γνώμες ;)

3-4 μερες πριν γκρινιαζα στον zarras για την ευκρινεια του φακου (nikor 28-200 4.5-5.6) κι οτι ο παλιος Nikor ειναι πολυ πιο καθαρος.

σημερα ο φακος αυτος εγινε δικος μου..

DSC_5443.jpg.xs.jpg

χωρις θεμα, ηθελα κατι με λεπτομερεια.

nikon d50 με nikor 35-70 3.3-4.5 5ετιας τουλαχιστο.

iso200 1/100 f4.5, flash sb600 ttl balanced.

full size 6MP 1.5MB, απο raw σε tiff σε jpg για το τζαμπα hosting, καμια επεξεργασια.

Αρχική απάντηση από .38-.45

χωρις θεμα, ηθελα κατι με λεπτομερεια.

θα ήθελα να δω τη φωτογραφία αλλά δεν μου εμφανίζεται,

πάντως με f 4,5 και μάκρο δεν είναι και το καλύτερο benchmark για sharpness . Δοκίμασε τριποδάκι και μεγαλύτερο f , 8 ίσως.

Και οι καλύτεροι φακοί έχουν προβλήματα σε ορισμένα f , αρκεί να τα εντοπίσεις και μπορείς να βγάλεις καταπληκτικές φωτό ακόμα και με το φακό του κιτ (που ειναι συνήθως και η πιο φτηνη υλοποίηση φακού)

σιγουρα, οχι. το 4.5 δε λεει και τιποτα. ακομα κι εκει ομως, ειναι μια κλαση πανω απο τον 28-200 στα καλυτερα του.

υγ: ανοιξε την οπωσδηποτε, θελω να μου πεις γνωμη.

πρωτες αποπειρες. ακομα δεν εχω αποφασισει ποιο ειναι ο καλυτερος χρονος.

DSC_5608.jpg.xs.jpg DSC_5627.jpg.xs.jpg DSC_5629.jpg.xs.jpg DSC_5630.jpg.xs.jpg

iso200 για ολες, προτεραιοτητα ταχυτητας.

1 sec για την πρωτη, 0.5 για τις υπολοιπες. f22, f20, f22, f18 αντιστοιχα απο τη μηχανη.

απο raw->tiff->ελαχιστο sharpen, resize και save as jpeg στο photoshop.

• 2 weeks later...

Να και μια σημερινή.

Με Sony DSC-P10

Πριν απο λίγο απο το παράθυρό μου...

Χωρίς φλάς

F 2,8

Iso 100 (στα μεγαλύτερα έπαιρνε πάρα πολύ φως και φαινόντουσαν όλες οι νυφάδες που έπεφταν, οπότε η εικόνα είχε πολύ "θόρυβο")

Φυσικά ρύθμισα την έκθεση με το εφέ της νυκτερινής λήψης (έτσι ο χρόνος εκθεσης ήταν 1,3 δεπτερόλεπτα)

dsc006728ck.jpg

Αρχική απάντηση από ea6gka

38-45 τωρα με τα χιονια στη κοζανη ειναι οτι πρεπει για φωτογραφιες ομορφες, :cool:

ηθελα σημερα να βγαλω στην αθηνα αλλα μεχρι τις 5 ειχανε λιωσει :(

Οι φωτογραφίες είναι από Αθήνα κατα τις 21.30 σήμερα το βράδυ.

Και τώρα είναι ακόμα έτσι αν και έχει σχεδον σταματήσει το χιόνι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.